Vliv parafilii na rozeznavaci a ovladaci schopnosti

Diskuze o problematice pedofilie a pedofilů.
Fx100d
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 404 poděkování
Dostal: 746 poděkování

Re: Vliv parafilii na rozeznavaci a ovladaci schopnosti

Nový příspěvek od Fx100d »

Stejně, jako může existovat teleofil, který se neumí ovládat a někomu ublíží, tak může existovat pedofil, který se neumí ovládat a nedokáže rozlišit co může uškodit. Pedofilie je sexuální zaměření, neovlivňuje nic kromě toho, do koho je schopen se člověk zamilovat a to, co ho dokáže sexuálně vzrušit. To nemá se schopností sebeovládání nic společného.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Mato
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 6
ve věku do: 12
Dal: 68 poděkování
Dostal: 64 poděkování

Nový příspěvek od Mato »

Zalezi to od jednotlivca a jeho "pudov". ked si to tak vezmes, su taki, ktori by dokazali ublizit a su taki, co sa nadmerne ovladaju a su taki, ktori sa nemusia ovladat, lebo vedia, ze neublizia. Rozoznavacie a ovladacie shcopnosti sa pestuju sami v osobnosti na zaklade jeho okolia a vyvynu. Spolocnost vie v dnesnej dobe poriadne ovplyvnit, ale toto je tema na dlhe hodiny konzultovania a hladania rieseni a moznosti....
Otvor srdce pre druhých a nájdeš radosť :)
VANAX
Registrovaný uživatel
ve věku od: 7
ve věku do: 11
Dal: 4 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Nový příspěvek od VANAX »

Všetci vieme, že schopnosť správne rozlišovať dobro od zla ovplyvňuje najmä alkohol. Ale sú aj ďalšie návykové látky, ktoré človeku dokážu poriadne pokriviť vnímanie reality. Pedofília nie je žiadna psychotropná látka. Mne osobne pedofília samotná nikdy nezatemnila mozog, keď som bol v blízkosti malého dievčatka. Vždy som bol schopný vcítiť sa do dieťaťa a neublížiť mu. Problém môže nastať vtedy, ak človek "postihnutý" pedofíliou je navyše aj citovo plochý, neschopný empatie. Samotná pedofília je podľa mňa ako puška. Je neutrálna a závisí iba od konkrétneho človeka, ako ju použije.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1721 poděkování
Dostal: 3601 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Já si myslím, že záleží na mnoha faktorech. Jeden z rizikových faktorů je i sama pedofilie - ne proto, že by sama o sobě způsobovala problémy s ovládáním (byl jsem teď o víkendu přes noc u Markétky, dokonce usnula vedle mě při sledování filmu a v žádném případě jsem si nedokázal ani představit, že bych jí měl i jen třeba pohladit, protože by jí to mohlo ublížit), ale kvůli vlivu okolí. Jakmile člověk zjišťuje, že je pedofil, a dává si to do kontextu se všudy přítomným strachem z pedofilů a ztotožňování pedofilů s těmi, kteří zneužívají děti, nebo dětem ubližují, a také pokud se člověk v takové atmosféře snaží nalézat způsoby, jak se s tou odlišností vyrovnat, může se stát, že bude zažívat těžkosti, psychické problémy, a nebo se s tím ani neztotožní, tudíž nemá možnost přemýšlet předem nad svými pocity... a snáze se tak může dostat do situace, kterou nedohadne a nebo kterou nezvládne - jako když plavce hodíte do hluboké vody a chtěli byste, aby se naučil plavat, tak takhle to má v současné době mladý pedofil, který zjišťuje, že je pedofil... a který se třeba dostane do situace, která je pro něj "riziková". Nemyslím si proto, že by pedofilie byla tou příčinou, která oslabuje vůli člověka, ale vnitřní vlastnosti osobnosti daného jedince, na jejichž utváření může mít vliv i negativní postoj lidí nebo společnosti vůči pedofilům.

V praxi soudy parafilii zatím berou spíš jako "polehčující" okolnost, resp. i znalcům - sexuologům jde spíš o to, aby byl parafilní pachatel spíše léčen než trestán, protože trest v případě parafilií preventivní charakter ve smyslu případné recidivy příliš nemá.

A ztotožňuji se se slovy, která napsal VANAX.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Dal: 360 poděkování
Dostal: 289 poděkování

Nový příspěvek od Kuba »

Creepy píše:Ma pedofilie nebo jakakoliv parafilie vliv na rozeznavaci a ovladaci schopnosti? A pokud ano, je tomu tak vzdycky?
Soudní znalci u pachatelů s deviací vždy uvádějí, že rozeznávací schopnosti byly zachovány a schopnosti volně ovládat své jednání byly v době deliktu snížené, což pro soud znamená, že byl trestný čin spáchán pachatelem ve stavu zmenšené příčetnosti k čemuž soud musí (je na to samostatný paragraf) přihlédnout, jinými slovy je to významná polehčující okolnost a právě proto většina pachatelů, u kterých je parafilie zjištěna, dostávají tresty u spodní hranici trestní sazby, případně někdy i pod ní (zvlášť tam, kde je sazba vysoká, např. znásilnění dítěte). Zároveň s tím tito pachatelé dostanou i nařízenou ochrannou léčbu, která ale může být i v ambulantní formě.

To, že takhle devianti dostávají nižší tresty se mi docela líbí (zase to mají o to těžší ve vězení a ústavní léčení je taky docela citelné omezení v životě) a u soudu jsem to ve vlastním zájmu nijak nezpochybňoval. Osobně si ale myslím, že je to spíše individuální a ono snížení ovládacích schopností není u většiny lidí (a počítám tam i sebe) významné nebo není dokonce vůbec žádné. To, že se ti líbí děti místo dospělých přeci ještě neznamená, že dovedeš méně kontrolovat své jednání. Sice máš složitější situaci v tom, že nemůžeš naplno realizovat svou sexualitu, ale myslím, že pokud člověk chce, zvládne svou sexualitu vybít nějakým neškodným způsobem (masturbace, soužití s partnerkou nad zákonem stanovenou hranicí).

Mimochodem, zmiňovali jste tu alkohol - kvůli němu právo zmenšenou příčetnost neuznává a to ani kdyby ten člověk byl skutečně zlitý tak, že by o sobě vůbec nevěděl. Z hlediska práva je totiž opilost (či omámení drogami) stav, který si člověk způsobí vlastní nezodpovědností a tak plně odpovídá za činy, kterých se v tomto stavu dopustil (což mi připadá rozumné).
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
ksoft

Nový příspěvek od ksoft »

Když již pišeš o Antonovi Novakovi tak bys měla vědet že pravdepodobne měl diagnistikovanu i jinu poruchu osobnosti popri pedofilií. Tohle maji i lide ktery pedofilove nejsou. Jak pak bys vysvetlila nasile na ženach (znasilnenie) atd... Jakože to je normalne ? Že pedofil je jen nemocnej? A jine lidi nejsou?

A co se tyče te ženy co zneuživala sve deti tam mohla bejt taky nejaka jina psychologicka porucha.
Ja sem již mél jedno dite ted mam druhe a nemam žadne snižene rozeznavaci a ovladaci schopnosti.
Netrpim žadnou jinov poruchov osobnosti atd...
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 504 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Creepy: to že pedofil obvykle neznásilňuje děti, neznamaná, že se to nemůže stát. Stejně tak jako chlap co je na dospělé ženské obvykle neznásilňuje dospělé ženské, ale přesto občas některý nějakou znásilní. Ale není to proto že by měl snížené ovládání. Protože pokud by to tak bylo, museli by mít polehčující okolnost i všichni "normální" chlapi co znáslnili ženskou... Na druhou stranu "normální chlap si může nějakou tu ženskou normálně najít a užít s ní sexu co oba uznají za vhodné, což pedofil nemůže, takže tento nedostatek se dá brát jako nevýhoda a a ní plynoucí "polehčující okolnost". Ale nikoli samotná "parafílie"...

Mimochodem toto je argument proti těm magorům co zakazují držení DP (a to i v literární či kreslené podobě), kdy zhoršují už tak nelehkou situaci pedofilů (když opomineme právo na informace atd.)....
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Creepy píše:Ptam se predevsim proto, ze jsem v jedne kauzistice -v te, kterou sem poslal Flarnytryl nebo-li Kuba, ale pak byla smazana -cetla o zene-pedofilce(mimochodem, zneuzivala sve vlastni dcery, coz opet odporuje tvrzeni prof. Weisse, ze v incestnych rodinach to nikdy nejsou skutecni pedofilove), ze ovladaci schopnosti mela podstatne snizene vlivem parafilie!.

A taky mnozi dalsi parafilici -hodne casto ti s diagnozou patologicka sexualni agresivita -maji temer vzdycky podle odborneho posudku ovladaci schopnosti snizene.

I Antonin Novak je pedofil(ano, skutecne u nej byla diagnostikovana pedofilie, nezavirejme pred tim oci)a podle znaleckeho posudku ma ovladaci schopnosti snizene na polovinu.
Už jsem zde psal, že sexuologové jsou nakloněni pro možnost delikventního devianta spíše léčit než trestat, takže i to je jeden z důvodů, proč u soudu a ve znaleckých posudcích tvrdí, že měl dotyčný snížené ovládací schopnosti, byť to nemusí být "objektivní pravda".
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

Creepy píše:A taky mnozi dalsi parafilici -hodne casto ti s diagnozou patologicka sexualni agresivita -maji temer vzdycky podle odborneho posudku ovladaci schopnosti snizene.
Snížené ovládací schopnosti by přiznaly každému, kdo má parafilii, může to být i zoofilie, sadismus, samozřejmě patologická sexuální agresivita a další.
Creepy píše:I Antonin Novak je pedofil(ano, skutecne u nej byla diagnostikovana pedofilie, nezavirejme pred tim oci)a podle znaleckeho posudku ma ovladaci schopnosti snizene na polovinu.
Podle toho, co jsem četl, tak mu znalci stanovili pedofilní sadismus, neboli kombinovanou deviaci (polymorfní parafilii), takže jej určitě nejde řadit mezi běžné pedofily. A hlavně, on zabil, protože se chtěl zbavit svědka a snížit riziko svého odhalení, čili samotná vražda u něj nebyla sexuálně motivovaná a proto v době vraždy neměl snížené ovládací schopnosti vlivem žádné deviace a po zásluze dostal doživotí.

Jinak bych to ještě malinko rozvedl s tím, nakolik jsou u deviantů ovládací schopnosti snížené. Záleží hodně i na specifických vlastnostech sexuality (sexuálně motivačního systému) u každého jednotlivce. Pokud je někdo čistý pedofil, to znamená, že se mu líbí děti ale jednotlivé fáze SMS u něj na sebe normálně navazují a fungují u něj i běžné "pojistky" proti užívání násilí či sexu s blízkým pokrevním příbuzným, tak bych ty ovládací schopností skutečně neviděl zase tolik snížené (viz můj příspěvek výše). To ale neodporuje tomu, že se mi pořád více zamlouvá tyto lidi léčit, respektive vysvětlovat jim, co dělali špatně a jak se mohou chovat jinak, než je prostě jen trestat nic nepřinášejícím trestem odnětí svobody.

Jsou ale případy, kdy vliv parafilie na snížení ovládacích schopností vidím mnohem výraznější, především u lidí (a mohou to být i pedofilové, kteří mají ve své sexualitě i části jiných deviací), u nichž některé počáteční fáze SMS chybí nebo nejsou úplně vyvinuty, především se jedná o fázi proceptivity (dvoření, seznamování se s protějškem) - právě v této fázi dle mého názoru lze velice dobře vědomě ovládat své chování a nedopustit, aby překročilo dál (do dalších fázích, ve kterých už dochází k sexuálnímu kontaktu). Lidé, kterým tato fáze dvoření chybí, mají sebekontrolu podle mě skutečně mnohem složitější - Jsou zkrátka i např. pedofilové, kteří vidí v tramvaji dítě a okamžitě pocítí nutkavou touhu něco s ním mít, dítě sledovat a na vhodném místě přepadnout. To je obrovský rozdíl proti pedofilům, kterým se zalíbí dítě a chtějí s ním navázat kontakt, seznámit se a potom zatouží případně i po intimním styku, ti však mají právě v té fázi seznamování se možnost se ovládnout a nedovolit přechod do další fáze.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Kuba píše:Jsou zkrátka i např. pedofilové, kteří vidí v tramvaji dítě a okamžitě pocítí nutkavou touhu něco s ním mít, dítě sledovat a na vhodném místě přepadnout. To je obrovský rozdíl proti pedofilům, kterým se zalíbí dítě a chtějí s ním navázat kontakt, seznámit se a potom zatouží případně i po intimním styku, ti však mají právě v té fázi seznamování se možnost se ovládnout a nedovolit přechod do další fáze.
Čili tím, co oslabuje vůli, není pedofilie sama, ale jiné "věci"... jiné "anomálie" - skutečné vady.
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Kasz píše:Čili tím, co oslabuje vůli, není pedofilie sama, ale jiné "věci"... jiné "anomálie" - skutečné vady.
Nebo alkohol, drogy, okolní prostředí, vyhrocená situace...
MarkM
Registrovaný uživatel
ve věku do: 11
Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P
Dal: 156 poděkování
Dostal: 102 poděkování

Nový příspěvek od MarkM »

Creepy píše:Ma pedofilie nebo jakakoliv parafilie vliv na rozeznavaci a ovladaci schopnosti? A pokud ano, je tomu tak vzdycky?
Já bych spíše řekl, že obecně sexualita má velký vliv na ovládací schopnosti :) Občas se člověk neovládne a sáhne na sovjí vytouženou osobu (i když by neměl), nebo se manžel(ka) neovládne a podvede svůj protějšek, nebo člověk někoho dokonce znásilní atd. A poté u každé orientace, parafilie atd. a velikosti neovládnutí to má jinak vážný důsledek, třeba jen facka nebo i vězení.
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.
Jednorozec
Registrovaný uživatel

MarkM: No tak nevím já se třeba zatím pořád ovládám :0))
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

MarkM píše:Já bych spíše řekl, že obecně sexualita má velký vliv na ovládací schopnosti :) Občas se člověk neovládne a sáhne na sovjí vytouženou osobu (i když by neměl), nebo se manžel(ka) neovládne a podvede svůj protějšek, nebo člověk někoho dokonce znásilní atd. A poté u každé orientace, parafilie atd. a velikosti neovládnutí to má jinak vážný důsledek, třeba jen facka nebo i vězení.
Podle mě spíš hraje roli to, jak velkou chuť (motivaci) má člověk v danou chvíli se ovládnout.

Ono kdyby tomu bylo jak píšeš, tak by mi přišlo, že by se asi neovládal vůbec nikdo (protože každý má nějak zaměřenou sexualitu...).
Hebeš
Na trestné lavici
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Dostal: 2 poděkování

Nový příspěvek od Hebeš »

Souhlasím. Pedofilie ovlivňuje, kdo se člověku líbí, do koho se zamiluje, ale neovlivňuje jeho schopnosti chápat realitu, nezpůsobuje bludy ani mentální retardaci.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Dal: 585 poděkování
Dostal: 376 poděkování

Nový příspěvek od Filip »

Hebeš píše: sobota 12. 10. 2019, 20:36:55 Souhlasím. Pedofilie ovlivňuje, kdo se člověku líbí, do koho se zamiluje, ale neovlivňuje jeho schopnosti chápat realitu, nezpůsobuje bludy ani mentální retardaci.
Rovnako pedofília vplýva na správanie človeka či už v pozitívnom, alebo negatívnom zmysle.