K tomuto asi není co dodat.
První říjnové pondělí polské ministerstvo spravedlnosti zveřejní registr pedofilů pravomocně odsouzených za zneužívání dětí. Stane se tak poté, co Sejm loni v květnu shodně hlasy vládních i opozičních poslanců schválil zákon o zřízení databáze pedofilů, která bude dostupná na internetu.
Takového kroku se domáhali především rodiče dětí školou povinných, kteří si od něho slibují zvýšenou bezpečnost pro své ratolesti. Registr se skládá ze dvou částí.
„V první, přístupné pro veřejnost, se nachází jmenný seznam asi 800 pedofilů, jejich fotografie i údaje o jejich současném místě pobytu. Obsahuje informace, kdy a kde spáchali zločin, to, zda jim byl trest přerušen či zdali je z vězení propustili na podmínku. Vyhledávání informace o pedofilovi bude možné podle jména nebo místa, kde dítě zneužil,“ řekl televizi TVP Michal Wos, náměstek ministra spravedlnosti.
Neveřejná část obsahuje například i rodné číslo a další specifické údaje o delikventovi. Přístup k ní budou mít soudy, prokuratury, policie, ale i ředitelé škol.
Polsko zveřejní databázi odsouzených pedofilů (Novinky.cz)
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 5
- ve věku do: 10
- Kontakt: [email protected]
- Dal: 23 poděkování
- Dostal: 59 poděkování
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
- Dal: 567 poděkování
- Dostal: 723 poděkování
Re: Polsko zveřejní databázi odsouzených pedofilů
No a registr nepedofilů pravomocně odsouzených za zneužívání dětí zveřejněn nebude? Že já se vůbec ptámPrvní říjnové pondělí polské ministerstvo spravedlnosti zveřejní registr pedofilů pravomocně odsouzených za zneužívání dětí.

Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 8
- ve věku do: 13
- Dal: 313 poděkování
- Dostal: 261 poděkování
Neveřejná část obsahuje například i rodné číslo a další specifické údaje o delikventovi. Přístup k ní budou mít soudy, prokuratury, policie, ale i ředitelé škol.
-
- Nový člen
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 9
- ve věku do: 35
- Výkřik do tmy: Pelle sub agnina latitat mens saepe lupina.
- Dostal: 4 poděkování
Daniel:
Nevím, jestli jsem to pochopil správně, ale podle mě to je registr zahrnující lidi, co zneužili děti, bez ohledu na to jestli jsou pedofilové nebo ne, nemyslím si, že by vypsali jen pedofily a "nepedofily" by nechali být.... Otázka je, jak je to psaný v tom samotným dokumentu/registru, jestli jde fakt jen o pedofily, co zneužili (to by mi přišlo ujetý) nebo prostě o všechny a Novinky toomu dali špatnej název.
Jinak podle mě je pitomost dělat to veřejně přístupným, když už, měli by to vědět jen interně ti soudci, policie nebo když už tak ti ředitelové škol. Přijde mi ujetý, že se to může dozvědět třeba soused žijící vedle toho dotyčného, který třeba v 18 zneužil nějaké dítě a teď je mu 40 a žije už jiný život třeba se svou rodinou a na to, co jako mladej kluk udělal už skoro zapomněl.
Však registry vrahů nebo zlodějů taky nejsou a mohl bych argumentovat, že kdybych věděl, kdo všechno kdy někoho zabil nebo kdo všechno někdy kradl, tak bych se mohl lépe bránit a moje děti by nebyly v nebezpečí před takovými lidmi....
Podle mě to napomůže akorát k linčování těch daných lidí a ničemu to nepomůže, ten člověk co seděl si většinou tu chybu už uvědomil a těm dětem ublíží spíš někdo, kdo v tom seznamu/registru nebude....
Nevím, jestli jsem to pochopil správně, ale podle mě to je registr zahrnující lidi, co zneužili děti, bez ohledu na to jestli jsou pedofilové nebo ne, nemyslím si, že by vypsali jen pedofily a "nepedofily" by nechali být.... Otázka je, jak je to psaný v tom samotným dokumentu/registru, jestli jde fakt jen o pedofily, co zneužili (to by mi přišlo ujetý) nebo prostě o všechny a Novinky toomu dali špatnej název.
Jinak podle mě je pitomost dělat to veřejně přístupným, když už, měli by to vědět jen interně ti soudci, policie nebo když už tak ti ředitelové škol. Přijde mi ujetý, že se to může dozvědět třeba soused žijící vedle toho dotyčného, který třeba v 18 zneužil nějaké dítě a teď je mu 40 a žije už jiný život třeba se svou rodinou a na to, co jako mladej kluk udělal už skoro zapomněl.
Však registry vrahů nebo zlodějů taky nejsou a mohl bych argumentovat, že kdybych věděl, kdo všechno kdy někoho zabil nebo kdo všechno někdy kradl, tak bych se mohl lépe bránit a moje děti by nebyly v nebezpečí před takovými lidmi....
Podle mě to napomůže akorát k linčování těch daných lidí a ničemu to nepomůže, ten člověk co seděl si většinou tu chybu už uvědomil a těm dětem ublíží spíš někdo, kdo v tom seznamu/registru nebude....
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1168 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
V Polsku už má používání špatné terminologie tradici, jsou tam třeba zakázáno schvalovat chování pedofilního charakteru (o charakterze pedofilskim). Bylo to prý zavedeno v reakci na pedofilní web, který byl asi podobný tomu našemu.
-
- Člen skupiny ČEPEK
- ve věku od: 3
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
- Dal: 586 poděkování
- Dostal: 378 poděkování
Tak špatná terminológia sa používa všade vo svete. Je jasné že nepôjde o register pedofilov, ale o register ľudí čo boli odsúdení za zneužívanie detí. Takéto registre sú kontraproduktívne a hlúpe. Otázka je, či sú v súlade s Európskym právom.