Děkuji všem za reakce.
Vous píše:
Proc ses k tomu nepostavil celem uz kdyz sis zacal uvedomovat, ze je to spatne.
Neverim, zes proste nevedel, ze to spatne je, jak si uvadel v clanku, ale to je jedno. Jakmile si prozrel, mel si to zacit resit, mel si v te lecebne skoncit z vlastni vule...
Je pravda, že když jsem si začal uvědomovat, co dělám, spíš než okamžité ukončení sexuálního vztahu s Kačkou (s Terkou byl ukončen na její žádost již předtím) jsem jej pomalu tlumil, snižovala se četnost i intenzita kontaktů. Proč jsem toho s ní nenechal hned? Nepříjemná otázka. Pořád si to vyčítám. Jednak proto, že jsem v jistém smyslu sobec, nechtěl jsem si odpírat úplně potěšení, zdůvodňoval jsem si to tím, že případná škoda už stejně byla napáchána a když jsem jí po dva roky sahal na přirození, tak teď jí už neublíží, když jí budu sahat "jen" na prsa, navíc ona se netvářila, že by jí to nějak vadilo.
No a v okamžiku, kdy jsem prozřel, už pro mě nebylo tak nutné podstupovat terapii (respektive, dalo by se říct, že něčím obdobným jsem prošel za ta léta tady), tu jsem spíš potřeboval dříve.
Vous píše:jak se to vlastne "provalilo".
Udal mě na policii "kamarád", který o tom zneužívání věděl v tu dobu už 3,5 roku. Původně jsem se mu svěřoval v době, kdy to se mnou Terezka odmítala dále dělat. Potřeboval jsem se někomu svěřit, snad získat i radu, co dál. Nakonec to skončilo takhle. Důvody udání nevím, ale na TV Nova byla spekulace, že mě udal proto, že se sám zapletl do nějakého průšvihu a mým udáním si z něj pomohl.
Fx100d píše:Ale jinak s tou nařízenou léčbou to vidím podobně. Tam si soud podle mého nedovolil jí nenařídit, to by asi byl pořádný poprask.
O ústavní léčbu jsem si zažádal sám a to už při prvním výslechu na policii. Původně jsem skrytě doufal, že by mi to mohlo pomoci vyhnout se vazbě (nepovedlo se), později jsem věřil, že soud přihlédne k tomu, že budu dlouhodobě zavřený ještě v léčebně a zohlední to při stanovování výše trestu odnětí svobody (podle mě se povedlo). Kdybych tvrdil, že se léčit už nepotřebuji, je možné, že by mi dali jenom ambulantní, ale třeba bych potom zase dostal dva roky natvrdo. Určitě jsem rád, že to nakonec (s trestem) dopadlo tak, jak to dopadlo.
Mimochodem, ve znaleckém posudku mám dvě věci, se kterými jsem se u jiného případu ještě nesetkal a hodně překvapení z toho byli i terapeuti:
1) Hned několikrát tam je výslovně uvedeno, že mám náhled na deviaci.
2) Soudní znalec doporučuje, že by mi nemělo být bráněno v práci s dětmi vyšších věkových ročníků, přičemž z kontextu vyplývá, že by mohl mít na mysli děti od 10 let výše (tedy takové, se kterými jsem předtím dva roky pracoval).