Danielův svět - můj názor

Diskuze k filmu režisérky Veroniky Liškové a producenta Zdeňka Holého Danielův svět, který se zabývá problematikou pedofilie. K diskuzi zveme všechny, kteří dokument zhlédli nebo o něm slyšeli a chtějí se s námi podělit o své dojmy.
Smazaný uživatel (gabajaza)

Danielův svět - můj názor

Nový příspěvek od Smazaný uživatel (gabajaza) »

Zaujala mě ta odhodlanost se k něčemu takovému veřejně přiznat. V něčem to mám podobné jako Daniel, nechci nikomu ublížit, hnusí se mi násilí pácháné na dětech a zvířatech.

Myslím si, že tento film může být nápomocen v pochopení toho, že ne každý pedofil zneužívá děti. Mnoho lidí stále nechápe jaký je rozdíl mezi deviantem a delikventem.

Myslím, že je dobře, když se o takových věcech veřejně diskutuje. Homosexuálové se dříve zavírali do léčeben a dnes jsou poměrně tolerováni. Třeba časem bude tolerována i láska k dětem bez záměru ublížit. Mrzí mě, že většinová společnost by nás nejraději viděla někde zavřené a nadopované tlumícími léky. Mohou za to i média, která nás "házejí do jednoho pytle" a lidé poté mají zkreslené názory.

"Více než 80% pedofilů trpí depresemi nebo mají sklony k sebevraždě."
Je to něčím podložené nebo jde o pouhý odhad?
Michaela

Re: Danielův svět - můj názor

Nový příspěvek od Michaela »

Já také koukala na Danielův svět a zaujal mě právě tím, jak je tam popsaná láska k malému klukovi...taková až čistá, romantická. Já nemám nic proti lásce k dětem, proti zneužívání už ano. Ale pokud je to takto platonické, neměl by být za to nikdo souzen a odsouzen většinovou společností. Člověk si nevybere, jak se narodí a s čím se narodí. A nejtěžší boj je boj sám se sebou.
Zrcadlo
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
Dostal: 12 poděkování

Nový příspěvek od Zrcadlo »

Tak já vidělo kdysi verzi na youtube. Náhodou jsem se k tomu proklikalo. Musím říct že je to moc hezky a autenticky zpracované. Celé je to podané nenásilnou formou.
Pavel1
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 14
Kontakt: mail: [email protected]
Whatsapp : ‪+420 605 779 951‬
Session id : 0554caf41c3a21f6d6ea3664cd66e2d654a44858d07705bab1e0a485d6e21f611b
Instagram : https://www.instagram.com/bl258639?igsh ... _source=qr
FB : https://www.facebook.com/share/b3nGJXpd ... tid=LQQJ4d
Výkřik do tmy: Děti jsou jako kočky , také jsou malé, roztomilé a rádi se mazlí
Dal: 860 poděkování
Dostal: 119 poděkování

Nový příspěvek od Pavel1 »

Prim píše: středa 8. 2. 2017, 9:47:48 Zaujala mě ta odhodlanost se k něčemu takovému veřejně přiznat. V něčem to mám podobné jako Daniel, nechci nikomu ublížit, hnusí se mi násilí pácháné na dětech a zvířatech.

Myslím si, že tento film může být nápomocen v pochopení toho, že ne každý pedofil zneužívá děti. Mnoho lidí stále nechápe jaký je rozdíl mezi deviantem a delikventem.

Myslím, že je dobře, když se o takových věcech veřejně diskutuje. Homosexuálové se dříve zavírali do léčeben a dnes jsou poměrně tolerováni. Třeba časem bude tolerována i láska k dětem bez záměru ublížit. Mrzí mě, že většinová společnost by nás nejraději viděla někde zavřené a nadopované tlumícími léky. Mohou za to i média, která nás "házejí do jednoho pytle" a lidé poté mají zkreslené názory.

"Více než 80% pedofilů trpí depresemi nebo mají sklony k sebevraždě."
Je to něčím podložené nebo jde o pouhý odhad?
Díky Čepek 😃, o tomto dokumentu jsem netušil, a nejspíše bych se o něm jinak nikdy nedozvěděl.

Hustý , že má na tohle někdo odvahu.
Celé to bylo podané mi přišlo tak jako by suše, akorát u toho, když říkal, že ho kluk hned objal, to zahřálo u srdíčka, přeju mu to 😍.

Zajímalo by mě, jak se na to dívají “ nepedofilové”.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne neděle 13. 2. 2022, 17:47:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Po registraci přiřazen příspěvek návštěvníka k profilu.
301
Registrovaný uživatel
ve věku od: 6
Výkřik do tmy: Nechceme aby nás všichni litovali. Bolest patří k životu. Učí nás, chrání nás a ukazuje nám správný směr. Ačkoliv se nám děti líbí :'( , tak ten kdo dává naším rtům úsměv tak dává našemu srdci život :) . V tomto světě existuje silné štěstí: milovat a být milován.

Každý život je těžký a každý z nás dostal lekce přesně na míru. Proto neodsuzuj druhé, protože nikdy nevíš s čím si prošli.

Jsem člověk, který když dělá něco pro děti nebo se s nima kamarádí tak jim dává i svůj čas. Největší dárek, který můžeš někomu dát, je tvůj čas, protože když někomu daruješ svůj čas, daruješ mu kousek svého života, který už nikdy nevrátíš.

At už člověk potká skvělou partnerku... nebo dítě či někoho kdo se nám líbí, tak v životě nepotkáváme lidi jen tak náhodou. Naše cesty se protínají z nějakého důvodu.

Mám rád lidi, kteří nepotřebují nikomu nic dokazovat. Kráčí tiše a směle životem a zvedají ty kteří jsou se svojí orientací na dně svých sil.
Dal: 26 poděkování
Dostal: 152 poděkování

Nový příspěvek od 301 »

dá se skouknout celý film ? Nemáte někdo odkaz ?
Bouře
Globální moderátorka
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 18
ve věku do: 40
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
Dal: 1085 poděkování
Dostal: 1175 poděkování

Nový příspěvek od Bouře »

301 píše: čtvrtek 16. 6. 2022, 22:27:22 dá se skouknout celý film ? Nemáte někdo odkaz ?
Je na uloz.to. Poslala jsem ti odkaz do SZ. :) To mi připomíná, že jsem tento film neviděla skoro 3 roky, což je hodně dlouhá doba. Možná bych se měla kouknout znovu.
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Zeptej se mě na co chceš a anonymně
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Dal: 1598 poděkování
Dostal: 815 poděkování

Nový příspěvek od Dreamer »

Já se přiznám, že jsme ho se ženou nedokoukali. Připadalo mi to hrozně smutné, pomalé, a takové dost "creepy" :). Nechci kritizovat, muselo to dát hodně práce a odvahy. Někdy to zkusím znovu, ale sám.
podivin
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2021 poděkování
Dostal: 853 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

Dreamer píše: pátek 17. 6. 2022, 15:00:42Já se přiznám, že jsme ho se ženou nedokoukali. Připadalo mi to hrozně smutné, pomalé, a takové dost "creepy" :)
No, není to akční film se super efektama a 3D zvukem. A také to téma není nic veselého ani akčního, co by lidi chytlo, že by to museli vidět desetkrát na velkém plátně. Je to prostě dokument. Řekl bych, že podobně by vypadal dokument o více z nás :(
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
301
Registrovaný uživatel
Výkřik do tmy: Nechceme aby nás všichni litovali. Bolest patří k životu. Učí nás, chrání nás a ukazuje nám správný směr. Ačkoliv se nám děti líbí :'( , tak ten kdo dává naším rtům úsměv tak dává našemu srdci život :) . V tomto světě existuje silné štěstí: milovat a být milován.

Každý život je těžký a každý z nás dostal lekce přesně na míru. Proto neodsuzuj druhé, protože nikdy nevíš s čím si prošli.

Jsem člověk, který když dělá něco pro děti nebo se s nima kamarádí tak jim dává i svůj čas. Největší dárek, který můžeš někomu dát, je tvůj čas, protože když někomu daruješ svůj čas, daruješ mu kousek svého života, který už nikdy nevrátíš.

At už člověk potká skvělou partnerku... nebo dítě či někoho kdo se nám líbí, tak v životě nepotkáváme lidi jen tak náhodou. Naše cesty se protínají z nějakého důvodu.

Mám rád lidi, kteří nepotřebují nikomu nic dokazovat. Kráčí tiše a směle životem a zvedají ty kteří jsou se svojí orientací na dně svých sil.

Nový příspěvek od 301 »

Je to životní příběh. O nás by také byly podobné průběhy. Hodně těch emocí co tam bylo znám. Dovedu si představit jaké to je nevidět dlouho někoho po kom toužím.
Myslím si že pro nás ten děj je akčnější jelikož se s těmi pocity setkáváme. Pro normální lidi to tak není jako pro nás.
301
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od 301 »

Znáte někdo jiný zajímavý příběh kromě Danielova světa ?

.