Pedofilem snadno a rychle - článek Ladislava Špačka

Sekce pro vkládání článků, které se nehodí do ostatních podsekcí Reakce na média a které jsou zároveň s ohledem na téma fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosím, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1744 poděkování
Dostal: 3620 poděkování

Pedofilem snadno a rychle - článek Ladislava Špačka

Nový příspěvek od Kasz »

Článek Ladislava Špačka o schopnosti médií briskně a hlavně pravdivě informovat:

Českým médiím se povedl husarský kousek: během jednoho dne zničila život nejoblíbenější učitelce na kladenské základní škole. První zprávu přinesl server Týden.cz: „ Přímo v kabinetu údajně souložila kantorka kladenské základní školy se svým žákem. Jejich vztah odhalila minulý týden ředitelka školy, která měla na zneužívání dítěte podezření. Učitelka dostala hodinovou výpověď.“

Události dostaly rychlý spád. Lidové noviny, které se jinak tváří jako seriózní menšinový list, který nemá zapotřebí se honit za senzacemi, si přisadily titulkem Učitelka ZŠ souložila s žákem a kategorickým tvrzením: „ Na základní škole ve Vodárenské ulici v Kladně souložila osmatřicetiletá učitelka se svým žákem, uvedl včera server Týden.cz. Při sexu je v kabinetu minulý týden přistihla ředitelka školy.“ Novináři okamžitě stanovili diagnózu: učitelka trpí sexuální úchylkou zvanou efebofilie, tedy náklonností k mladým chlapců, vzácným druhem pedofilie.

Ředitelka školy s ohledem na probíhající šetření odmítla médiím poskytnout další informace, ale to neodradilo Týden.cz od odvážné a iniciativní rekonstrukce případu plné dohadů a oblíbených floskulí politiků „lze si představit“: Podle informací, jež má Týden.cz k dispozici, se milostný příběh ze školních lavic mohl odvíjet takto: osmatřicetiletá učitelka (redakce zná její jméno) se během květnového školního zájezdu sblížila s údajně čtrnáctiletým žákem; jejich vztah pokračoval i v novém školním roce. Mezitím se ovšem o svérázném páru začalo šuškat na školních chodbách (lze si představit variantu, že se hoch sám chtěl pochlubit kamarádům). Zvěsti se postupně dostaly až k ředitelce, která podle některých informací učitelku přistihla při činu, když se minulý týden v kabinetu oddávala sexu s chlapcem.

Druhý den bylo všechno jinak. Ředitelka školy potvrdila, že nepřistihla nikoho v kabinetu: „Neodhalila jsem nic a rozhodně vylučuji, že by je někdo při něčem nachytal,“ učitelce nedala okamžitou výpověď, jak den předtím psala média, ale učitelka podala výpověď sama, náměstek kladenského primátora prohlásil: „Podle mých informací mezi nimi nedošlo k sexuálnímu kontaktu,“ a spolužáci se shodli na tom, že se jim domnělá oběť sexuální úchylky paní učitelky nikdy svým dobrodružstvím nechlubila: „To vůbec není pravda,“ vrtí hlavou David, jeden z jeho spolužáků, který celý příběh považuje za výmysl. „Nikdy se tím nechlubil“. To ovšem nezabránilo Lidovým novinám, aby snaživě nezveřejnily, že učitelka se jmenuje Petra Birnbaumová, je jí osmatřicet let, je cvičitelkou aerobiku, je vdaná, má dvě děti… Chcete telefonní číslo? Mladá fronta, aby se dostala ze šlamastyky, do které se všechny noviny svými horlivými fabulacemi dostaly, píše, že případ je „zamotanější, než se původně zdál.“ Ne, není zamotanější, jen prostě není – k lítosti médií – tak šťavnatý, jak si noviny slibovaly a jak si ho první den vysnily. Kdyby se novináři drželi faktů a ověřili si solidnost zdrojů, nemuseli se do případu sami zamotat. Asi se budou odvolávat na to, že jim nikdo nechtěl nic říct (což je v takovém případu docela srozumitelné), avšak ani v tom případě nic neopravňuje novináře, aby si událost vymysleli a zničili Petře B. život dřív, než začne vyšetřování.

Chápu, že novináři musejí dělat svůj byznys, aby svůj produkt prodali, ale za takovou cenu?
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 509 poděkování

Re: Pedofilem snadno a rychle

Nový příspěvek od Jednorozec »

Obávám se, že v komerční společnosti, kde jediným cílem médií je tvořit peněžní zisk, se nikdy objektivního informování nedočkáme. Pro mě jedinou nadějí v tomto směru byl svobodný internet, otázka je jak dlouho ještě....
VANAX
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 11
Dal: 4 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Nový příspěvek od VANAX »

Jednorozec píše:Obávám se, že v komerční společnosti, kde jediným cílem médií je tvořit peněžní zisk, se nikdy objektivního informování nedočkáme. Pro mě jedinou nadějí v tomto směru byl svobodný internet, otázka je jak dlouho ještě....
Internet zďaleka nie je taký "slobodný" a bezpečný, ako si ľudia myslia...
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Dal: 360 poděkování
Dostal: 289 poděkování

Nový příspěvek od Kuba »

No on je svobodný a bezpečný, ale jenom pro úzkou skupinku lidí s patřičnými dovednostmi, kteří se na něm dovedou pohybovat anonymně. Dalo by se tak říct, že je situace stejná, jako v devadesátých letech - svobodný internet je k dispozici jen pro omezenou skupinu uživatelů...
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)