Dievča narodené asi v roku 1950 v Kolumbii. Bola unesená miestnym gangom a opustena stovky kilometrov od civilizácie. Mala vtedy 4 roky. A malé dievčatko sa ocitlo samé v džungli daleko od domova. Prežila vďaka napodobnovaniu miestnych opic, ktoré ju neskor prijali k sebe. Tam žila niekolko rokov a skvele sa naučila napodobnovať výkriky opic, loziť po stromoch a obstarávať si v džungli potravu. O pať rokov neskor keď mala 9 rokov bola objavená a chytená lovcami, ktorý ju odviezli do mesta a predali do bordelu. Tam bola denne zneužívaná a mlátená preto hneď ako sa jej naskytla príležitosť utiekla a stala sa tak kolumbijskym dieťatom ulice. Našťastie sa jej počase ujala rodina a dala jej meno Marina. Dievča spočiatku nerozumela ludskej reči a pre rodinu nebolo lahké naučiť Marinu novým zvyklostiam. Po velkom čase sa rodina prestahovala do Velkej Británie kde sa Marina vydala a o rok neskor sa stala matkou. Marina o svojej divokej minulosti napisala autobiografickú knihu s názvom - "dievča bez mena".
Hrála jsem si na zahradě. Najednou jsem uviděla kus černé ruky a bílé látky, kterou mi dali před obličej. Vykřikla jsem zděšením a ucítila jsem ostrý zápach chemikálie. Moje poslední vzpomínka, když jsem upadala do bezvědomí, byla jediná – teď zemřu. Druhý den ráno se probudila hladová a s bolestí břicha. A obklopená skupinkou opic! Lidoopové kolem ní utvořili kruh a občas se na ní jeden opičák zašel podívat zblízka. "Štouchali do mě a hrabali se mi ve vlasech. Křičela jsem, ať mě nechají a jdou pryč. Nic ale nepomohlo a musela jsem čekat, než dokončí svou kontrolu,“ vypráví.
Od toho dne měla novou rodinu. Chapmanová popisuje, jak kopírovala jejich zvyky a zvuky. Dokonce se začala i drbat jako opice, což bylo způsobené mimo jiné i blechami. Naučila se hledat potravu a šplhat po stromech. Naučila se přežít v pralese, informoval Daily Mail.
"Sílily mi svaly a kůže na rukou hrubla. Začala jsem lézt čím dál tím výš a nikdy nezapomenu moment, kdy jsem vyšplhala "na střechu“ pralesa. Výhled z vrcholků stromů byl naprosto neuvěřitelný, ten čerstvý vzduch! Především jsem se ale stala jejich plnohodnotným členem,“ vzpomíná.
http://www.databazeknih.cz/knihy/divka-beze-jmena-156263
Dívka bez jména - Marina Chapman
Pravidla fóra
- Je povoleno vkládání recenzí na jakékoliv knihy a následná diskuze k nim.
- Jestliže bude v rámci recenze knihy uvedeno jméno osoby v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2004 do současnosti), je nutné toto jméno zkrátit na křestní jméno a iniciálu příjmení.
- V rámci recenzí je možné vkládat odkazy na fotografie obálek knih, příp. fotografie autorů, a to jen formou odkazů (za využití URL nebo IMG tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj. Je-li autor v současnosti mladší 18 let, anebo je-li na jeho fotografii společně s ním jiná osoba v současnosti mladší 18 let, odkaz na fotografii nemůže být zveřejněn.
- Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 7
- ve věku do: 12
- Dal: 152 poděkování
- Dostal: 469 poděkování
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 11
- ve věku do: 15
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: "And I'm young enough to look at
and far too old to see..." - Příspěvky: 208
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 67 poděkování
Re: Dívka bez jména - Marina Chapman
To vyzerá byť veľmi zaujímavé! Overoval si si či to nie je hoax? Viaceré takéto prípady sa ukázali byť neskôr podvrhmi. Ale ak je to autentické...
Malá Tarzanka
Príbehy divokých detí sú fascinujúce. Už si to čítal? Ako sa ju podarilo resocializovať?
Ďakujem za tip.
Malá Tarzanka

Príbehy divokých detí sú fascinujúce. Už si to čítal? Ako sa ju podarilo resocializovať?
Ďakujem za tip.