Nikoho ste nezavraždili, no dostali ste doživotie. Cítite krivdu?
Cítim sa veľmi ukrivdený, že musím sedieť, aj keď som nič nespáchal. Budem bojovať, aby vyšla pravda najavo, lebo som nevinný. Vôbec nič som nespáchal a odsúdili ma na doživotný trest bez dôkazov.
Ste zmierený s tým, že zomriete vo väzení, alebo veríte, že sa ešte niekedy dostanete na slobodu?
Ja s tým nesúhlasím, že tu musím zomrieť, lebo viem, že mám stále šancu dostať sa na slobodu. Musím pomôcť exmanželke vychovať našu dcérku, ktorá ma potrebuje práve teraz.
Neviem čo spravil resp. čo nespravil. Google o nom nič nepíše akurát to, že to je pravdepodobne maďar. článok som našiel v denníku Nový čas. Ak by niekto o ňom vedel viac...
U takovýchto výpovědí si obvykle vzpomenu na Útěk z věznice shawshank, jak tam přijde hlavní hrdina a navzájam se s ostatními vězni ptají co kdo provedl a všichni jsou tam samozřejmně nevinně....
Což ale neznamená že se nemůže jednat o justiční omyl.
Nicméně nejlepší strategie pro zločince je "zatloukat a zatloukat a zatloukat a i když ti vše prokáží, tak zatloukat...
Zajímavé je že u seznamu lidí, odsouzených na slovensku na doživotí, nemá jako jeden z mála uvedené co spáchal (osttaní tma mají uvedeno třeba několik vražd) a on tam má napsáno "pedofil".
Taky je tam uvedeno, že mu doživotí bylo uděleno na základě zákona "třikrát a dost" což naznačuje že i když třeba poslední čin nespáchal tak už předtím se něčeho dopustil.
Na jednom blogu jsem našel "Nagyovi sa osudnou stala jeho neovládateľná úchylka, pedofília.". To by u nás byla naopak poukázka do léčení a polehčující okolnost pro trest...
V knize "zatratení" (od Dávida Kičina) je správně uveden důvod "zneužívání dětí" na wiki mají naopak nesmyslné "pedofilia".
Jiank tady je podrobnější info z roku 2009:
Otec sexuálně zneužíval čtyřletou dceru od jejího narození
Zdroj: tvnoviny.sk
S děsivým tajemstvím se svěřilo čtyřleté děvče sousedce. Otec ji osahával a zneužíval.
Krutá a nechutná pravda o úchylném chování sedmačtyřicetiletého muže vyšlo najevo, až když se čtyřletá Annamaria svěřila sousedce. Pohlavně ji zneužíval otec. A to zřejmě už od narození.
Muž se už v minulosti léčil kvůli sexuální úchylce
Otec děvčátka Arpád Nagy zřejmě nikdy neuměl žít normálním životem. Svědčí o tom fakt, že za sexuální zneužívání byl v minulosti už trestaný. Dokonce se kvůli úchylce léčil. I přesto si ho Anita Nagyová vzala.
"Dával jí ruku na ústa, aby mi nic neprozradila a pořád jí nosil dobroty a sladkosti. A potom jí dával ruku tam dolů," uvedla matka.
Obtěžoval dcerku i v přítomnosti matky
Rodina spala spolu v jednom pokoji a o tom, co dělá její muž po nocích s dcerkou, neměla matka ani potuchy. "Ne, nic....on dceru vykoupal a to bylo všechno. Nevěřila jsem, že něco takového mohl udělat," tvrdí matka.
Zuzana Matusková, starostka obce Nána, kde se děvčátko narodilo, tvrdí, že smutný příběh je pro obyvatele obce pořádným šokem. "Jsme z toho v šoku, protože když něco takového udělá otec vlastní dceři, je to něco strašného. Děvčátko si patrně myslelo, že to, co s ní dělá táta, je úplně normální a každý otec to se svými dětmi dělá," řekli sousedi.
Právě starostka oznámila celou věc policii poté, jak se to dozvěděla od sousedky, které se děvčátko svěřilo strašné tajemství. Strážci zákona ihned začali celou věc vyšetřovat.
O děsivém zážitku vyprávěla i ve školce
Terézia Dancsová, ředitelka mateřské školky potvrdila, že děvčátko vyprávělo, jak ji otec osahával a dokonce ukazovala kde. "Ptala jsem se jí, jestli byla v tu dobu maminka doma. Řekla mi, že ano a že se maminka vzbudila, když Annamarie křičela bolestí," uvedla ředitelka.
Otce už obvinili ze zločinu sexuálního zneužití. Hrozí mu sedm až dvanáct let. Soudce také rozhodl o stíhání ve vazbě.