Zamyšlení

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
Petis
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 10

Zamyšlení

Nový příspěvek od Petis »

Hezký den,co nemohu pochopit otec týrá a zmrzači vlastní dítě,matka přihlížela, soud klasifikoval těžké ublížení na zdraví a rozsudek. Otec dva roky matka podminku.
A jiný případ,rodinný přítel si hrál s holčičkou,neudržel své pudy a pusinkoval ji na intimních místech a hrály si nahý, soud a on 6 let nepodmíněně. Te holčičce bylo kolem devíti let,žádné násilí na ni neprovedl,jen ta její zvědavost a že přistoupil na její hru. Tyto případy se dají dohledat na Nova.cz dost o tom mluvily.Nelíbí se mně že krutý člověk co neskutečně Tyra dítě dostane banální trest.
Naposledy upravil(a) Kasz dne neděle 31. 7. 2016, 0:02:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Umazána tečka z nadpisu
Pipo
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 11
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: "And I'm young enough to look at
and far too old to see..."
Dal: 41 poděkování
Dostal: 67 poděkování

Re: Zamyšlení.

Nový příspěvek od Pipo »

Všetci vieme, že súdnictvo robí naozaj prešľapy a okrem toho právna spravodlivosť nemusí nutne súvisieť s tou spravodlivosťou ľudu, spravodlivosťou reálnou. Paragrafy navyše nemajú často s etikou a morálkou nič spoločné. Je bežné, že za majetkové podvody často dostanú ľudia vyššiu sadzbu než za vraždu... takže potom sa nemožno takýmto veciam čudovať. Ja sa aj tak čudujem stále...

Ja osobne veľmi pohŕdam súčasným pseudohumanistickým kurzom, ľavičiarstvom a neoliberalizmom. Keby som bol pri moci, za ten prvý prípad (a jemu podobné) by som udeľoval drakonické tresty.
A dúfam, že každý súdny človek by bol podobného názoru.
Na druhej strane, čo si si myslel, že akú spätnú väzbu dostaneš, ;)? Snáď každý bude s tebou súhlasiť. Tvoj príspevok teda beriem skôr ako povzdychnutie nad kafkovskou absurditou štátneho aparátu. ;)
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1791 poděkování
Dostal: 3702 poděkování

Re: Zamyšlení

Nový příspěvek od Kasz »

Nevíš detaily těch případů, takže těžko můžeš soudit rozhodnutí soudu.
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! ❤️💙
Petis
Registrovaný uživatel

Kasz píše:Nevíš detaily těch případů, takže těžko můžeš soudit rozhodnutí soudu.
Ano detaily nezveřejnily,jediný detail byl u nasilý dvouletý chlapec, a u té dívky že si všimli sousedi že se vic k sobě mají, výpovědi a výsledky vyšetřování nejsou přístupné novinářům.
Petis
Registrovaný uživatel

Re: Zamyšlení.

Pipo píše:Všetci vieme, že súdnictvo robí naozaj prešľapy a okrem toho právna spravodlivosť nemusí nutne súvisieť s tou spravodlivosťou ľudu, spravodlivosťou reálnou. Paragrafy navyše nemajú často s etikou a morálkou nič spoločné. Je bežné, že za majetkové podvody často dostanú ľudia vyššiu sadzbu než za vraždu... takže potom sa nemožno takýmto veciam čudovať. Ja sa aj tak čudujem stále...

Ja osobne veľmi pohŕdam súčasným pseudohumanistickým kurzom, ľavičiarstvom a neoliberalizmom. Keby som bol pri moci, za ten prvý prípad (a jemu podobné) by som udeľoval drakonické tresty.
A dúfam, že každý súdny človek by bol podobného názoru.
Na druhej strane, čo si si myslel, že akú spätnú väzbu dostaneš, ;)? Snáď každý bude s tebou súhlasiť. Tvoj príspevok teda beriem skôr ako povzdychnutie nad kafkovskou absurditou štátneho aparátu. ;)
Ano je tady jakýsi Absurdistán :)
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2046 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Petis píše:Hezký den,co nemohu pochopit otec týrá a zmrzači vlastní dítě,matka přihlížela, soud klasifikoval těžké ublížení na zdraví a rozsudek. Otec dva roky matka podminku.
A jiný případ,rodinný přítel si hrál s holčičkou,neudržel své pudy a pusinkoval ji na intimních místech a hrály si nahý, soud a on 6 let nepodmíněně. Te holčičce bylo kolem devíti let,žádné násilí na ni neprovedl,jen ta její zvědavost a že přistoupil na její hru. Tyto případy se dají dohledat na Nova.cz dost o tom mluvily.Nelíbí se mně že krutý člověk co neskutečně Tyra dítě dostane banální trest.
Jak už psal Kasz, nevíš detaily těchto případů, jaké byly okolnosti. Co bych ale dodal k tvé poznámce "Te holčičce bylo kolem devíti let,žádné násilí na ni neprovedl,jen ta její zvědavost a že přistoupil na její hru", tak to, že i ono přistoupení na hru mohlo holčičce ublížit. Už dokonce ani není tak malá, věci z devíti let si dost lidí pamatuje vcelku ostře. Teď to možná vnímala jen jako "hru" (mimochodem, opět nevíš, jaké to bylo, jak to ta holčička prožívala a zda jí to nebylo nepříjemné, nebo jestli na ni ten člověk přeci jen neprovedl nějaký nátlak, takže těžko soudit), ale za pár let, až se třeba ve škole setká s problematikou zneužívání dítěte a ona si třeba uvědomí, že ji její dospělý kamarád/"strejda" vlastně zneužil... jak se asi bude cítit?

Děti si můžou vymyslet s dospělými i s vrstevníky různé hry... na doktora, na prohlížení intimních partií... a stejně tak třeba si můžou hrát a polykat prášek na praní nebo strkat prsty do zásuvky. Vrstevník mnohdy není tak zralý, aby věděl, že druhému má v tomto konání zabránit. Ale dospělý by dítě neměl nechat, aby ty prsty do té zásuvky strkalo... a stejně tak by neměl přistoupit na jiné nebezpečné nebo rizikové hry, jenž dítěti mohou ublížit ať už po fyzické či psychické stránce.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 17 poděkování
Dostal: 535 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Marco freeman: To (že později to nějaké následky může mít) nic nemění na tom, že tomu druhému otci dítěte s těžkým ublížením na těle s trvalými následky dali 3x menší trest...
Ale měl jsem za to, že v případě podobného zneužití dítěte, kdy nedojde k násilí, ani nějakému ublížení, se dávají spíš podmínky a sexuální úchylka je polehčující okolnost...
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2046 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Jednorozec píše:To (že později to nějaké následky může mít) nic nemění na tom, že tomu druhému otci dítěte s těžkým ublížením na těle s trvalými následky dali 3x menší trest...
Což určitě není dobře, že dostal tak malý trest, násilí nesnáším - a hlavně tedy na dětech. Případy týrání a sexuálního zneužití nejde úplně k sobě přirovnávat, ale v některých případech můžou být následky (hlavně) na psychice dítěte stejně úměrné. Když se na to třeba dívám ze svého hlediska (já v dětství zažil obojí), tak přestože mě velmi zpětně bolí na duši, jak zle se ke mně matka chovala, tak ono sexuální zneužití (byť mnohdy bylo pácháno bez násilí) mě zpětně bolí o dost víc. Jde už jen o ten pocit...

Přemýšlím, jak bych popsal, co tím myslím. Když jsem byl dítě, tak mi vadilo obojí, ale brečel jsem hlavně v případě, že mě někdo bil (protože to bolelo), v době, kdy jsem byl zneužíván, jsem byl spíše apatický a vadilo mi spíše to, jak člověk zasahuje do mého "intimního prostoru". Takže tehdy mi asi víc ubližovalo ono násilnické chování. Nicméně když jsem byl trochu starší, tak už převažoval bolestivější pocit nad tím druhým. Nejspíš proto, že i když jsem zpětně dokázal velmi dobře vytěsnit to bytí, facky a urážky a již se tím dále nezaobírat, tak myšlenky na to, co sexuálního se mnou kdo dělal, mi zůstaly v povědomí mnohem víc. Zásah do mé "intimní sféry" mi byl zpětně velmi bolestivý a fakt, že tomu moje matka nezabránila, i když mohla, to celé jen umocňoval.

Takže mi zpětně asi víc ublížilo to zneužívání. (Což musím podotknout, že myslím hlavně v tomto případě a že v jiných případech to může oběť vnímat jinak. Taky asi záleží na míře násilí prováděném na dítěti a podobných faktorech. Nutno podotknout, že někdy může dítě dopadnout do depresí i třeba "jen" ze sprostých slov na jeho osobu nebo jiné psychické vydírání - i když jiné dítě to třeba nerozhází.)

Tím předchozím příspěvkem jsem nemyslel, že by snad bylo spravedlivé, že člověk, co zmrzačil dítě, dostal mnohem lehčí trest než člověk, který dítě orálně zneužil. Ale myslel jsem tím to, že i když ono zmrzačení je rozhodně hrozné, tak ale nevíme, zda ten druhý případ zneužití nemohl mít na to dítě (v psychickém slova smyslu) stejné následky, jako v případě zmrzačení dítěte v prvním případě. Ono "zmrzačit" někoho jde i na psychice.
Jednorozec píše:Ale měl jsem za to, že v případě podobného zneužití dítěte, kdy nedojde k násilí, ani nějakému ublížení, se dávají spíš podmínky a sexuální úchylka je polehčující okolnost...
Co se týče sexuální úchylky, tak nikde nebylo dosud napsáno, že by snad dotyčný byl pedofil. (Nebo o tom aspoň nevím.) Vycházeli jsme z textu, který zde napsal autor tohoto vlákna, netušíme detaily konkrétních případů a ani to, jakou orientaci, deviaci či úchylku měl muž, jež holčičku zneužil.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community