Aloha

Sekce pro příspěvky nových členů fóra - po registraci zde založte nové téma a prozraďte nám pár drobností o sobě, nebo nás jen pozdravte!
Jeremy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 12
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
Dal: 467 poděkování
Dostal: 300 poděkování

Re: Aloha

Nový příspěvek od Jeremy »

Vítaj, Pipo.

Na úvodné vlákno nováčika sa to tu slušne rozbehlo a dokonca smerom, aký by som asi nečakal, rovnako s obratom, ktorý by mohol byť signálom, že sa snažíš podnety v sebe spracovávať a nie si len "fabrika" na nové argumenty podporujúce to, čo si raz nadhodil ako svoj pevný postoj. To je nakoniec jedna zo zásadných vecí, ktoré som ti počas čítania tvojich reakcií, chcel vytknúť. Trvanie na svojom postoji za každú cenu môže vypadať ako chvályhodná zásadovosť, ale väčšinou je to len ignorancia sveta okolo seba a lacná skratka vo vlastnom vývoji ako človeka. Trvať totiž na tom, že v určitých veciach mám už definitívne jasno a nič na svete ma nepresvedčí, aby som tieto postoje prehodnotil, je jednoducho len vzdanie sa svojho vývoja a prázdne prešľapovanie s vierou, že sa už nemáš čo naučiť a kam sa posunúť. V momente, keď si povieš "konečná", mal by to byť asi skôr impulz na prehodnotenie svojej vnútornej filozofie.

To neznamená, že by som sám prijímal všetko nové a oponentné voči mojím súčasným postojom a stával sa sám extrémne prelietavým v tom, čomu verím. Len som si vedomý toho, že pravda môže byť úplne niekde inde a tak sa snažím byť otvorený a vnútorne spracovávať nové podnety. Mám vybudované svoje pevné základy vlastnej životnej filozofie a na nich sa snažím stavať, ale ak sám seba presvedčím, že čokoľvek na týchto základoch vybudujem je absolútne a konečne správne, vlastne sa len vzdávam možnosti to do budúcna postaviť znovu a lepšie ...ak to tak vnútorne príjmem ako niečo, s čím sa v súčastnosti dokážem najhlbšie osobne stotožniť.

Nebudem rozvádzať svoje postoje k veciam, ktoré ste tu riešili. Bolo by to na dlho a veľa ľudí by to určite odradilo od toho to čítať. Len teda k tvojej zmienke o tom, že Marco je asi jediným človekom tu, od ktorého by si dokázal otvorene prijať to, čo sa ti snažil povedať. Sám viem, ako dokáže mladý klučina, ktorý vyjadruje morálne silné a čisté postoje (podľa môjho súčasného poznania... :) ) a spôsobom, ktorý mi je veľmi blízky, zapôsobiť na vlastne bezbranného a nepripraveného boylovera :D Obzvlášť ak si s týmto klučinou spájam ťažký životný príbeh, ktorý sám popísal vo svojej spovedi. Tu je ale na mieste si pripomenúť to, čo on sám veľmi "pravdivo" píše. Deti sú pre mňa nádherné a čisté stvorenia, ktoré vo mne dokážu vzbudiť najvznešenejšie emócie. Z časti určite aj preto, kým som a čo ma priviedlo na tento web. Ich hodnota sa ale nedá stavať nad ostatných ľudí. Tá spočíva v človeku ako takom, bez ohľadu na vek. A ak sám dieťa úprimne milujem, tak zároveň (trochu cez slzy) túžim po tom, aby rástlo a stalo sa plným človekom. Aby hľadalo svoju pravdu a svoju najúprimnejšiu cestu, ktorú hľadá každý z nás. K tomu sa musí trochu zašpiniť svetom dospelých, ale inak to nejde. Ja sa môžem len snažiť ho viesť smerom, ktorý tuším ako ten najsprávnejší, ale zároveň mu dať priestor, aby to bol smer, ktorý bude môcť považovať za svoj vlastný.

Vítam ťa medzi nami, Pipo :)
Naposledy upravil(a) Jeremy dne čtvrtek 8. 9. 2016, 1:38:34, celkem upraveno 1 x.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1764 poděkování
Dostal: 3651 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

teenbl píše:Škoda, že se podle toho očividně nechováš.
Osobní věci netřeba tahat do diskuzního vlákna, které s nimi nesouvisí.
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! ❤️💙
Pipo
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 11
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: "And I'm young enough to look at
and far too old to see..."
Dal: 41 poděkování
Dostal: 67 poděkování

Nový příspěvek od Pipo »

"Almužnu zbojníkovi cest!
Zlé oko v oko zákeřníku!
A dýku na vrahovu dýku!
- Mimo stav milosti má duše jest! -"

(T. C.)

Nie, nechcem takto dopadnúť. Zľaknúť sa v zrkadle seba samého.
Chcem byť dobručký :)

Stačilo už tej zloby a hnevu. Aj keď bude pre mňa ťažké pozerať sa "iným smerom". Takisto netvrdím, že sa zmením o stoosemdesiat stupňov. Ani to nie je možné, ani to takto radikálne nechcem. Okrem toho, nie všetko bolo zlé.
Skôr chcem pretransformovať stávajúce veci, nie vymeniť jeden postoj za druhý.
Áno, Jeremy. Dobrý postreh. A to v celom tvojom príspevku. Je naozaj rozdiel medzi zásadovosťou a tvrdohlavosťou.

Veľmi dobre si uvedomujem, prečo a čím na mňa zapôsobil práve Marcov komentár. A uvedomujem si aj to, že nie je dokonalý, Teenbl. A kto je? Ja teda ani omylom... O to tu ale teraz nejde.
Ide o to, že Marcov príspevok ma zasiahol a vo svojej podstate je viac ako funkčný. Pomohol mi.

Postupne tu možno uvediem body, s ktorými sa neviem stotožniť. Nebudem chcieť nutne lpieť na svojom, nespravím to ani preto, aby som sa na druhej strane nechal presvedčiť. Skôr by som ich rád nenásilne konfrontoval s vašimi názormi a snažil sa pochopiť vás a vaše postoje.