Co byste chtěli, abych napsal?

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Dal: 360 poděkování
Dostal: 289 poděkování

Co byste chtěli, abych napsal?

Nový příspěvek od Kuba »

Vzhledem k tomu, že v rámci léčby mám jednak dost volného času a zároveň se cítím značně intelektuálně nevytížený, dostal jsem velkou chuť do psaní článků. Chci se zeptat (vedení ČEPEKu i jednotlivých čtenářů), zda jsou nějaká témata, o jejichž zpracování byste ode mě případně měli mimořádný zájem?
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Kasz
Administrátor
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1716 poděkování
Dostal: 3600 poděkování

Re: Co byste chtěli, abych napsal?

Nový příspěvek od Kasz »

Jsem pro to, aby ses pokusil sepsat podrobně (nebo spíš teď už jen uspořádat nějak informace) o tom, jak jsi prožil dětství, jak jsi zjišťoval, že jsi pedofil, jaké jsi měl myšlenky... jak ses zamiloval do Terezky, jak a proč se ten vztah dostal tam, kam neměl. A možná by ses mohl pak v takovém článku zamyslet nad tím, jestli a jak se dá tomu, aby se takový "mladý" pedofil dostal do křížku se zákonem, vyhnout. A byl by to další z článků do sekce "Příběhy pedofilů". Jestli se ti do toho chce, to je totiž to nejcennější, co můžeš ostatním předat - vlastní zkušenosti. A taky určitě bys to měl psát ne jako návod, jak zneužívat děti, ale prostě jak k tomu bohužel došlo, ale co se dalo udělat jinak, lépe, na co si má dát někdo, kdo se třeba může dostat do stejné situace... a třeba poradit mu, jak to zneužívání ukončit - nějakou strategii, taky asi máš ze své vlastní zkušenosti. Mě se to řekne snadno - děti jsou pro mě krásné bytosti, kterým nedokážu vědomě ublížit, a dávám si pozor i na nevědomé interakce, které se ve mně odehrávají... a nikdy jsem neprožil ty stavy a situace, které jsi zažil ty. To si myslím, že by byl hodně dobrý článek... tvoje zkušenosti využít k dobru věci, jednak jako odstrašující příklad (prevenci) a jednak podpora pro ty, kteří třeba v tuto chvíli také zneužívají dítě a přijdou na stránky ČEPEKu... podpora v tom smyslu, aby svého jednání zanechali.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

Kasz píše:a třeba poradit mu, jak to zneužívání ukončit - nějakou strategii, taky asi máš ze své vlastní zkušenosti.
Akorát s tímhle mám trochu problém, protože z vlastní zkušenosti vím, jak moc je to těžký. Platí, že je mnohem jednodušší nikdy nezačít, než potom zneužívání utnout. Sám vím, jak dlouho jsem s tím bojoval.

Pracuji na tom, tvůj návrh plánuji uskutečnit jako sérii pěti relativně jednoduše napsaných a nepříliš dlouhých článků, které se budou zaměřovat skutečně jen na to nejpodstatnější. Celá série má zatím pracovní název "Příběh toho, co zneužíval" s podtituly: "Příčiny zneužívání", "Očistec", "Trestní stíhání a trest", "Ve vězení", "Dlouhodobé následky", momentálně mám rukou napsáno jeden a půl článku.

Až se dostanu domů na propustku (pravděpodobně příští sobotu), přepsal bych co budu mít do počítače a nabídl sem na stránky, čímž se dostávám k otázce, jak to tu funguje s uveřejňováním článků? :)
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

První článek je publikován, druhý je už také v systému, ale chvíli si počká, ať mají čtenáři nejdříve možnost vstřebat první díl. :)
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Myslím, že ses toho popisu svého příběhu zhostil velmi dobře, aspoň soudě zatím podle letmého přečtení první části. Kéž by se to bylo nikdy nestalo, ale nejsi sám, kdo se v době, kdy příliš o pedofilii nevěděl, dostal do tebou popisované situace. Zaujalo mě tvoje vyjádření, kdy píšeš, že ani trest smrti by tě v té chvíli neodradil, protože jsi vlastně byl ve stavu, kdys měl pocit, že v té chvíli nemáš co ztratit. Protože jsem měl již možnost číst Karlovu diplomku, ve které má kapitolu o rizikových situacích, poprosil jsem jej o to, jestli by souhlasil se zkráceným a upraveným zveřejněním části své diplomové práce o rizikových situacích. Přijde mi to hodně důležité - jednak, aby člověk věděl o tom, že je pedofil, a co to znamená, a také aby člověk budoval s druhými lidmi dobré vztahy, aby pak ve chvílích pokušení měl motivaci odolat, když by si představil, co všechno by jedním skutkem mohl ztratit - vztahy s přáteli, s dětmi, zakoušel by odsouzení od lidí... atd. Já se vlastně divím, jak to teď po psychické stránce zvládáš, protože si neumím představit, co bych dělal po tom, kdybych zneužil dítě. Mamce Markétky jsem říkal, že bych se pak nejspíš pokusil o sebevraždu, protože bych to všechno, co hlásám a co jsem, pohřbil. Nikdo by mým slovům o lásce k dětem, a jak pro ně chci dobro, pak už nevěřil...

Jinými slovy, Kubo, díky za tvůj příběh. Kéž by tvůj příběh, tyto i jiné stránky a další osvětová činnost pomohla pedofilům v době jejich dospívání a adolescence k tomu, aby poznali, co jejich pedofilie obnáší, a aby bylo méně dětí, méně Terezek a Kaček, kterým tito pedofilové z neznalosti nebo z nevědomosti projevů své orientace ublíží.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Ještě technická - nechceš si do popisu u autora ve WordPressu dát i kontaktní email, aby tě lidé případně mohli kontaktovat?
MarkM
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P
Dal: 156 poděkování
Dostal: 102 poděkování

Nový příspěvek od MarkM »

Možná trochu OT, ale nenapadá mě, kam bych to jinak dal :D

Hodně by mě zajímalo, proč bereš prášky na snížení testosteronu. Jaký to má důvod a smysl. Ptal jsi se na to? Nechtěl bych nějak shazovat "lečbu" sexuologů, ale spíš by mě zajímalo jaký to má smysl. U někoho to smysl určitě má velký. Ale konkretně u tebe ? Pokud vím, tak takové prášky se nedoporučují brát dlouhodobě. Tak jaký má u tebe smysl je brát, když jsi (jak jsi teda sám psal) holky už nezneužíval před zadržením, v průběhu vazby a vězení cca 10 měsíců jsi taky žádné prášky na tlumení nebral. Najedou tě dají do léčebny a tam ti dají prášky. Z jakého důvodu to je ? Potom až z léčebny zase vylezeš, tak je třeba budeš nějákou dobu brát, ale potom je nejspíš vysadíš. Nemůže to být s spíš ku škodě všeho ? Nerozhodí ti to spíš takovou duševní rovnováhu?
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

S radostí hlásím, že mi terapeutický tým povolil v léčebně používat notebook. Připojovat se sice mohu jen odpoledne z kavárny, co je v areálu léčebny, ale i tak je to velký posun a budu teď moci více přispívat. Kromě dokončení načaté série článků o mém průšvihu bych rád pozvedl úroveň zdejší sekce filmů (a knih), dále pak mě napadlo, že by mohly být zajímavé na uveřejnění i některé mé týdenní úkoly a zápisky v deníku, které dělám v rámci léčby.

Potom když to tu z té neděle zmizelo, tak ještě jednou ocením tu pasáž z diplomové práce Karla Žáka, je to dobře napsáno a zopakuji svůj nápad, zda by nestálo za to přidat na web sekci něco jako "rady pro pedofily" či "co by měl pedofil vědět", kam by se umisťovaly právě články jako je ta pasáž z Karlovy diplomky, protože mi přijde, že tu chybí místo, kde by byly informace tohoto typu pěkně pohromadě.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Já bych byl pro, když máš teď tolik času, kdybys zkusil navrhnout nějakou rozumnou strukturu fóra, tvoje na pedodaktylu byla docela dobrá, nebo jsem z toho měl aspoň takový pocit, že byla dobrá. S tou naší stále nejsem spokojen a nemám čas nad tím přemýšlet :-(. Kromě sekce veřejné bych viděl jako optimální mít i nějakou sekci neveřejnou, VIP (vybraní uživatelé) a moderátorskou-administrátorskou, kterou vidí jen moderátoři a admini. O prázdninách nad tím budu mít čas pak i přemýšlet, snad i s Fx100d a efixem... Já ani nevím, jaká ta naše struktura je, ale nějak intuitivně se mi zdá, že moc dobrá není.
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

Ono je vše taky hodně o zvyku a zdejší struktura fóra mi určitě nepřipadá vyloženě špatná či nepřehledná. Naopak bych řekl, že je poměrně solidní. Opravdový zmatek tu podle mě je akorát v odlišení sekce "filmy" a "TV", což se překrývá a přijde mi, jako by nikdo pořádně nevěděl, co má kam psát. Rozumnější mi přišlo řešení, které jsem měl na Pedodaktylu, kdy byla jedna sekce, kam se dávaly tématu k jednotlivým filmům, ať šlo o nové či staré snímky, v rámci této sekce bylo téma označené za důležité (takže bylo vždy na vrchu), kam se psalo, co se bude dávat v televizi (ideálně s odkazem na samostatné téma o filmu) a potom další sekce k filmům, která byla zaměřena obecně na témata o oblíbených herečkách, porovnávání různých filmů, žánrů a společných znaků filmů z různých zemí či třeba místo, kde každý mohl vyjmenovat své nejoblíbenější filmy.

Potom na Pedodaktylu byla ta specialita, že tam byla skupinka speciálních sekcí, které byly přísněji moderovány a sloužily jen k vážným diskusím k větším tématům, konkrétně šlo o poradnu a sekci k otázkám pedofilie, ale to tady už asi v podstatě je sekce nazvaná pedofilie, zatímco volněji se může mluvit v pokecu o všem a ani mi nepřijde, že by se to mělo měnit.

VIP sekce je určitě vhodná například ke sdělování osobnějších příběhů, na Pedodaktylu to fungovalo myslím hezky a lidé tam opravdu psali detailněji.

Nicméně Pedodaktyl bylo trochu jinak zaměřené fórum, protože jsem tam prakticky nepočítal s návštěvníky z řad veřejnosti, respektive fórum jim nijak neuzpůsoboval a proto určitě nelze převádět strukturu Pedodaktylu sem.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

No každopádně pokud bys měl nějaké návrhy na vylepšení zdejší struktury, budeme rádi.
Fx100d
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 404 poděkování
Dostal: 746 poděkování

Nový příspěvek od Fx100d »

Nejsem vůbec proti, aby se zde udělalo pár změn ve struktuře. Je pravda, že členění fóra jsem dělal z větší části sám, občas někdo dal drobnou připomínku a nechal jsem si poradit. Nicméně v tomhle směru příliš kreativní nejsem a co se týče filmů a televizního programu, jsem tak trochu mimo mísu. Ne, že byh se nedíval na filmy, občas se rád podívám na zajímavý film, ale nejsem do toho zas takový fanda, abych sledoval novinky, studoval ve kterém filmu kdo hrál nebo kdo jaké režíroval. O TV už nemluvím vůbec, na TV už několik let koukám jen při té příležitosti, když jsem někde na návštěvě a tam TV běží, nebo když přijdu do restaurace s televizí. Proto uvítám, když se někdo těchto věcí ujme a zdokonalí je.

Co se týče VIP sekce skryté veřejnosti, chtěl jsem původně skrýt fórum klubovna, určené pro řešení osobních problémů. Protiargumentem bylo to, že tak vytváříme iluzi bezpečí a návšěvníci se mohou zaregistrovat a pak toto fórum vidět, takže by jeho skrytí nemělo příliš smysl. Jako VIP sekci však vidím sekci vybraných, do které jsou členové přijímáni na základě hlasování členů této sekce. To se zde ale příliš neujalo, možná proto, že jsem tuto sekci zamýšlel jako "pracovní prostor ČEPEKu", tedy místo, kde se bude řešit jak a co na webu zveřejnit, do které to dát kategorie a jakým aktivitám se věnovat. Jenže sekce vybraných je mrtvá a v současné době nevyužívaná. Možná to je škoda, protože ne každému vyhovuje fórum, kde si může každý kolemjdoucí volně číst.

Zkrátka se spíš starám o technickou stránku věci, aby tu vše fungovalo jak má, co nejlépe to vypadalo a pokud možno aby tu byly funkce, které uživatelé ocení a využijí.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

Myslím, že se sekcí "vybraných" je trošku potíž v tom, že si člověk o přístup tam musí požádat, což je řadě lidí blbý (někam se takhle viditelně "cpát") a mám pocit, že nikdo, kdo by s rozumem navrhoval další, tu není. Na jiných fórech to fungovalo prostě tak, že admin s rozumem rozhodl, koho tam přidá a koho ne a nepamatuji si, že by tento přístup někomu vadil.

Potom může být odlišený skrytý fórum pro řešení otázek webu a fóra a pro obecné tlachání.