Sekce pro vkládání článků, které se nehodí do ostatních podsekcí Reakce na média a které jsou zároveň s ohledem na téma fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosím, vkládejte pouze články valné kvality.
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Zahlédl jsem v Událostech na ČT, a hned mě to rozohnilo. Samozřejmě neznám úplně přesné pozadí, těžko říct, proč se k němu dobývali, ale odseděl si tři roky s velkou pravděpodobností neoprávněně...
Podle ÚS se neprokázalo, že cizinec střílel v úmyslu usmrtit člověka za dveřmi. "Už proto se nemohlo jednat o trestný čin vraždy," řekla soudkyně Kateřina Šimáčková. Justice podle ní pohlížela na celou situaci primárně optikou policistů, nikoliv z pohledu vyděšeného člověka, který má strach o své blízké.
"Už dlouho jsem neviděla Ústavní soud tak strašně naštvaný jako v tomto případu," řekla cizincova advokátka Klára Samková. Případ označila za exces, který zdevastoval slušně žijící rodinu. Doufá, že si policisté i soudy vezmou ponaučení.
Podle Samkové by státní zastupitelství mělo zvážit stažení obžaloby. V případě zproštění by mohl Bojku žádat odškodnění.
Nad policejním zásahem se ústavní soudci dnes pozastavili a poukázali na to, že Bojku tehdy nebyl z ničeho obviněný ani podezřelý. Byl bezúhonný, v ČR pobýval legálně. "První, co mě osobně napadlo, když jsem si ten spis otevřela, bylo: A proč na něj normálně nezazvonili?" uvedla Šimáčková.
Policie někdy sama sobě dělá tu nejlepší vizitku.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
Bohužel, v poslední době policie šlape vedle často a stává se to čím dál zřetelnější.
Co se týče neoprávněné odsouzení, tak jsem si vzpomněl na Igora Ševcova, který strávil bez důvodně ve vězení 3 měsíce kvůli něčemu, co se neprokázalo a nakonec byl vyhoštěn na dva roky za natáčení sprejování.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
No osobně jsem toho názoru že střílet zbraní na někoho za dveřmi o kom "nevím" o koho se jedná (přitom je tam banda lidí s beranidlem a řve "POLICIE") je špatně.
Viz obhajoba toho beznohého běžce v JAR.
Viz myslivci co zastřelili omylem kolegy.
Navíc to bylo brzy ráno. Přijde mi to spíš jako spackaný zákrok policie (správně vtrhnou dovnitř a dotyčný ani nevstane z postele) a výmluva toho co střílel...
PS. To že ho nakonec neobvinili taky může být tím, že stihl zničit důkazy.
Zpackaný zásah policie je to v tom smyslu, že na člověka, který není z ničeho obviněný ani podezřelý, se má nejprve klepat nebo zvonit. Takto opravdu nemohl vědět, že se jedná o policii. Je špatně na někoho střílet, když nevím, o koho se jedná, ale tady je odpovědnost spíše na protistraně. Je totiž také špatné chovat se velmi neobvykle — tak neobvykle, že by na mě někdo mohl chtít oprávněně střílet, kdyby nevěděl, kdo jsem a proč se tak chovám — a přitom si tu klíčovou informaci, kdo jsem a proč se tak chovám, nechat pro sebe, přestože byl čas a prostor tuto informaci zveřejnit.
A kdy by ty důkazy asi stihl zničit? Že by si během těch patnácti vteřin v rozespalosti při vstávání z postele stíhal mezi jednotlivými výstřely ještě odskočit k ničení důkazů?
!
Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Pokud by spal, tak ani nesihne vytáhnout zbraň natož střílet přes dveře. To že ho nakonec neobvynili, neznamená že nebyl v bytě kde měl nějaý podezřelý být. Sorry, ale pokud ti na dveře buší zakuklenci a řvou policie (viděl si někdy jak takový zásah vypadá?), začneš po nich střílet? (obzvláště jak tvrdíš víš že si nic neudělal?)
Možná řvali "policie", ale dotyčný to neslyšel. Prokázat, že to dotyčný slyšel, je na policii. Prokázat se to dá nejlépe tak, že se počká na odpověď. Není zákonná povinnost mít tenoučké zvukově propustné dveře a dokonalý sluch. A není to tak, že policie ho z něčeho vinila, ale neprokázalo se to. Policie netvrdí a nikdy netvrdila, že něco spáchal (až do onoho incidentu). Takže nebyl důvod nezvonit, nepočkat na odpověď a rovnou na něj jít s beranidlem.
A že by to nestihl, pokud by spal? Nevím, já mám dost pomalé reakce, ale docela dobře si umím představit, že bych to stihl. Když mám ráno lehký spánek, zbraň po ruce, dveře blízko a pomůže mi spousta adrenalinu vyplavená kvůli strachu o život, stihnout se to dá.
!
Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Gabriel Svoboda píše:Možná řvali "policie", ale dotyčný to neslyšel. Prokázat, že to dotyčný slyšel, je na policii. Prokázat se to dá nejlépe tak, že se počká na odpověď. Není zákonná povinnost mít tenoučké zvukově propustné dveře a dokonalý sluch. A není to tak, že policie ho z něčeho vinila, ale neprokázalo se to. Policie netvrdí a nikdy netvrdila, že něco spáchal (až do onoho incidentu). Takže nebyl důvod nezvonit, nepočkat na odpověď a rovnou na něj jít s beranidlem.
A že by to nestihl, pokud by spal? Nevím, já mám dost pomalé reakce, ale docela dobře si umím představit, že bych to stihl. Když mám ráno lehký spánek, zbraň po ruce, dveře blízko a pomůže mi spousta adrenalinu vyplavená kvůli strachu o život, stihnout se to dá.
Někdy se podívej na záběry z takových policejních akcí....