Sekce pro vkládání článků, které se nehodí do ostatních podsekcí Reakce na média a které jsou zároveň s ohledem na téma fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosím, vkládejte pouze články valné kvality.
Z mého pohledu naprosto správný přístup ředitele, který vyloučení studenta na základě víry odmítá.
Vyloučením studentky má ředitel Bergman podle pisatelů mailů prokázat své vlastenectví. Patrně i kvůli pořádání loňského muslimského víkendu je opakovaně označovaný za zrádce národa.
„Kritici se ale nenamáhají zjišťovat fakta, a tak neví, že jsme spolupořadateli týdnů židovské kultury Teplický cimes, že zrovna nyní je v aule gymnázia výstava Židé v boji a odboji, že jsme pořádali vietnamské dny nebo že k nám do školy zveme představitele křesťanských církví,“ poznamenal Bergman. Dodal, že orientace v oblasti náboženství patří ke všeobecnému vzdělání.
„Přicházejí mi i děkovné maily, které povzbuzují a chválí, že jdeme na naší škole správnou cestou. Bohužel těch plných nenávisti, pomluv, nesmyslů a nadávek je o dost víc,“ dodal ředitel.
Všiml jsem si, že diskuze pod článkem se stáčí k nepřístojnosti nošení hindžábu na škole, když ostatní děti pokrývku hlavy mít nesmí. Osobně beru hidžáb jako náboženský symbol a vymáhání jeho nenošení dokáži pochopit jenom v situacích, kdyby to bylo v rozporu s hygienickými nebo bezpečnostními předpisy, takových situací se ale moc představit nedokážu. Co vím, v některých školách učí řádové sestry, také běžně ve svém rouchu, což je podle mě stejná situace.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Takové žádosti o vyhazov jsou opravdu nevkusné. Na střední škole jsme měli podobné případy — jeden spolužák byl otevřený neonacista a někteří učitelé byli komunisté. Ale všichni to byli slušní lidé, takže nikdo nikoho nevyhazoval ani vyhazov nepožadoval.
!
Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.