ČvT: Na islamisty pokřikují Allahu snackbar

Sekce pro vkládání článků, které se nehodí do ostatních podsekcí Reakce na média a které jsou zároveň s ohledem na téma fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosím, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 10
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 145 poděkování
Dostal: 842 poděkování

ČvT: Na islamisty pokřikují Allahu snackbar

Nový příspěvek od Myš »

Výborný rozhovor s Markétou Kutilovou, novinářkou momentálně operující v Sýrii, která spolu s fotografkou Lenkou Klicperovou vydala knížku Islámskému státu na dostřel.
Máte skoro čtyřletou dceru Magdalénku. Řekla jste jí, kam se chystáte?

Před tou první cestou jsem jí jen řekla, že jedu do Sýrie. Tak se zeptala, jestli tam budu jíst sýry…

A podruhé?

Už věděla, že píšu nějaké články, knihu, viděla na počítači fotky a ptala se, co to je. Vysvětlovala jsem jí, že v Sýrii je válka, že jsou tam zlí a hodní vojáci, že se tam lidem špatně žije a utíkají odtamtud.
(...)
Jezdíte hodně po přednáškách, na základky, na střední školy i na univerzity. S jakými reakcemi se setkáváte?

S různými. Na druhém stupni základky jsem sondovala, co si žáci myslí o uprchlících a dva kluci se postavili a bez sebemenšího zaváhání řekli: "Střílet, hned na hranicích. Všechny – ženy, muže, děti. Do jednoho!" Pak se ukázalo, že to slyší doma. Jen mě překvapila ta otevřenost. Na jednom katolickém gymnáziu zase patnáct rodičů zakázalo svým dětem účast. Prý mají dost informací a nepotřebují, aby jim někdo dával další.

Čekala byste na křesťanské škole větší toleranci?

Jen to potvrzuje, že jakékoliv náboženství včetně v jádru mírumilovného křesťanství může mít hodně podob. Historie nám to ostatně už mnohokrát ukázala.
https://www.clovekvtisni.cz/cs/clanky/tema-na-islamisty-pokrikuji-allahu-snackbar
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: ČvT: Na islamisty pokřikují Allahu snackbar

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Jako křesťan bych si taky dal pozor, kdyby ve škole chtěli pořádat přednášku rádobykřesťané, kteří si Ježíšův příkaz "pomáhej bližním" vyložili "prolobbuj přijetí takového zákona, aby ostatní také museli pomáhat" a kteří pomáhají selektivně jen některým bližním (muslimským imigrantům) a původní obyvatelé pro ně bližní nejsou.

Zajímalo by mě, jestli ta partička šesti protimuslimských násilníků byla potrestána. Pokud potrestáni nebyli a místo toho jim stačilo ztratit doklady a schovat se do komunity lidí, kteří je z principu neudají, což bylo doprovázeno falšováním policejních statistik a politickými výroky "oni chudáčci nesmějí být stigmatizováni", pak máme vážný problém. Ale zatím se mi nezdá, že by se to dělo.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 10
ve věku do: 15
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 145 poděkování
Dostal: 842 poděkování

Nový příspěvek od Myš »

Gabriel Svoboda píše:Jako křesťan bych si taky dal pozor, kdyby ve škole chtěli pořádat přednášku rádobykřesťané, kteří si Ježíšův příkaz "pomáhej bližním" vyložili "prolobbuj přijetí takového zákona, aby ostatní také museli pomáhat" a kteří pomáhají selektivně jen některým bližním (muslimským imigrantům) a původní obyvatelé pro ně bližní nejsou.
Nereaguješ náhodou na něco úplně jiného, třeba na práci neziskovek nebo přistup k imigraci obecně? V čem konkrétně tito dvě žurnalistky lobují? V čem je tak špatná jejich snaha řešit humanitární krizi na místě, aby imigranti ze zón zničených válkou v první řadě nemuseli vůbec přijít?
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Ano, reagoval jsem obecněji. Proti těm dvěma novinářkám nic nemám.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 13 poděkování
Dostal: 515 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

"Střílet, hned na hranicích. Všechny – ženy, muže, děti. Do jednoho!"
To jsou teda rodiče...
Nicméně mi to stejně řijde manipulativní a zapadající di poslední dobou často vycházejících článků na podporu migrantů.
V jedné reportáži bylo krásně vidět jak se migranti zbalili a přestali se hrnout dál v momentě kdy se dověděli že danou cestou neprojdou, neboli někdo uměle živil jejich naděje a tu migraci podporoval a obávám se že různé neziskovky se do toho zapojily taky...