https://www.clovekvtisni.cz/cs/clanky/tema-na-islamisty-pokrikuji-allahu-snackbarMáte skoro čtyřletou dceru Magdalénku. Řekla jste jí, kam se chystáte?
Před tou první cestou jsem jí jen řekla, že jedu do Sýrie. Tak se zeptala, jestli tam budu jíst sýry…
A podruhé?
Už věděla, že píšu nějaké články, knihu, viděla na počítači fotky a ptala se, co to je. Vysvětlovala jsem jí, že v Sýrii je válka, že jsou tam zlí a hodní vojáci, že se tam lidem špatně žije a utíkají odtamtud.
(...)
Jezdíte hodně po přednáškách, na základky, na střední školy i na univerzity. S jakými reakcemi se setkáváte?
S různými. Na druhém stupni základky jsem sondovala, co si žáci myslí o uprchlících a dva kluci se postavili a bez sebemenšího zaváhání řekli: "Střílet, hned na hranicích. Všechny – ženy, muže, děti. Do jednoho!" Pak se ukázalo, že to slyší doma. Jen mě překvapila ta otevřenost. Na jednom katolickém gymnáziu zase patnáct rodičů zakázalo svým dětem účast. Prý mají dost informací a nepotřebují, aby jim někdo dával další.
Čekala byste na křesťanské škole větší toleranci?
Jen to potvrzuje, že jakékoliv náboženství včetně v jádru mírumilovného křesťanství může mít hodně podob. Historie nám to ostatně už mnohokrát ukázala.
ČvT: Na islamisty pokřikují Allahu snackbar
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 10
- ve věku do: 15
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
- Dal: 145 poděkování
- Dostal: 842 poděkování
ČvT: Na islamisty pokřikují Allahu snackbar
Výborný rozhovor s Markétou Kutilovou, novinářkou momentálně operující v Sýrii, která spolu s fotografkou Lenkou Klicperovou vydala knížku Islámskému státu na dostřel.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
SOAD
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: ČvT: Na islamisty pokřikují Allahu snackbar
Jako křesťan bych si taky dal pozor, kdyby ve škole chtěli pořádat přednášku rádobykřesťané, kteří si Ježíšův příkaz "pomáhej bližním" vyložili "prolobbuj přijetí takového zákona, aby ostatní také museli pomáhat" a kteří pomáhají selektivně jen některým bližním (muslimským imigrantům) a původní obyvatelé pro ně bližní nejsou.
Zajímalo by mě, jestli ta partička šesti protimuslimských násilníků byla potrestána. Pokud potrestáni nebyli a místo toho jim stačilo ztratit doklady a schovat se do komunity lidí, kteří je z principu neudají, což bylo doprovázeno falšováním policejních statistik a politickými výroky "oni chudáčci nesmějí být stigmatizováni", pak máme vážný problém. Ale zatím se mi nezdá, že by se to dělo.
Zajímalo by mě, jestli ta partička šesti protimuslimských násilníků byla potrestána. Pokud potrestáni nebyli a místo toho jim stačilo ztratit doklady a schovat se do komunity lidí, kteří je z principu neudají, což bylo doprovázeno falšováním policejních statistik a politickými výroky "oni chudáčci nesmějí být stigmatizováni", pak máme vážný problém. Ale zatím se mi nezdá, že by se to dělo.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 10
- ve věku do: 15
- Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
- Dal: 145 poděkování
- Dostal: 842 poděkování
Nereaguješ náhodou na něco úplně jiného, třeba na práci neziskovek nebo přistup k imigraci obecně? V čem konkrétně tito dvě žurnalistky lobují? V čem je tak špatná jejich snaha řešit humanitární krizi na místě, aby imigranti ze zón zničených válkou v první řadě nemuseli vůbec přijít?Gabriel Svoboda píše:Jako křesťan bych si taky dal pozor, kdyby ve škole chtěli pořádat přednášku rádobykřesťané, kteří si Ježíšův příkaz "pomáhej bližním" vyložili "prolobbuj přijetí takového zákona, aby ostatní také museli pomáhat" a kteří pomáhají selektivně jen některým bližním (muslimským imigrantům) a původní obyvatelé pro ně bližní nejsou.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
SOAD
SOAD
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Ano, reagoval jsem obecněji. Proti těm dvěma novinářkám nic nemám.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 13 poděkování
- Dostal: 515 poděkování
"Střílet, hned na hranicích. Všechny – ženy, muže, děti. Do jednoho!"
To jsou teda rodiče...
Nicméně mi to stejně řijde manipulativní a zapadající di poslední dobou často vycházejících článků na podporu migrantů.
V jedné reportáži bylo krásně vidět jak se migranti zbalili a přestali se hrnout dál v momentě kdy se dověděli že danou cestou neprojdou, neboli někdo uměle živil jejich naděje a tu migraci podporoval a obávám se že různé neziskovky se do toho zapojily taky...
To jsou teda rodiče...
Nicméně mi to stejně řijde manipulativní a zapadající di poslední dobou často vycházejících článků na podporu migrantů.
V jedné reportáži bylo krásně vidět jak se migranti zbalili a přestali se hrnout dál v momentě kdy se dověděli že danou cestou neprojdou, neboli někdo uměle živil jejich naděje a tu migraci podporoval a obávám se že různé neziskovky se do toho zapojily taky...