Kristýna Leichtová: Když máte nároky na vztah... (iDnes.cz)

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 27
Kontakt: [email protected]
Dal: 1430 poděkování
Dostal: 3292 poděkování

Kristýna Leichtová: Když máte nároky na vztah... (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Kasz »

Kristýna Leichtová: Když máte mnoho nároků na vztah, nestane se nic (iDnes.cz)

Mimochodem pomohla vám vaše rozvaha zvládnout i znásilnění ve dvanácti letech, o kterém jste se před časem rozhodla nemlčet?
Nešlo o znásilnění! To kdysi někdo mylně napsal, ale já to nikdy neřekla. Cizí muž za mnou vešel do domu, strčil nohu do dveří bytu a zneužil mě tak, že se přede mnou ukojil. Nic jiného nechtěl, jen trochu dotyky myslím. Naštěstí se mi nic nestalo. Když odešel, seděla jsem asi dvě hodiny v obýváku a plakala. Pak jsem šla na dramaťák a zjistila, že asi budu dobrá herečka, když na mně nikdo nic nepoznal. Vtipkuju samozřejmě. Ale je pravda, že až večer to ze mě vymámila babička. Zpětně bych řekla, že to byl chudák, ale ve dvanácti jsem na to reagovala úplně jinak.

Bála jste se o život?
Měla jsem strach, ale jestli o život, si nejsem jistá. Asi mě to v tu chvíli nenapadlo. Pak jsem se ale bála v našem domě a v bytě. Naštěstí jsme se záhy odstěhovali.

On byl odsouzen na dva a půl roku. Jak celý ten nepěkný zážitek ovlivnil vás?
Do patnácti let to nebylo nic moc v mých sexuálních představách. Ani mužská nahota mi nedělala dobře. Pak jsem ale přešla na pražskou konzervatoř, jednou jsme klábosily s holkama u kafe a já zjistila, že i ony mají podobné zkušenosti. Čím víc jsme se o tom bavily, tím rychleji se ten strašák rozplynul.

Zafungoval sdílený pocit místo psychologické intervence?
Navštívila jsem dětskou psycholožku, ale byla to spíš hodná teta. Zeptala se mě, jestli o tom chci mluvit, já řekla, že ne, to se opakovalo asi čtyřikrát a pak to skončilo. Nevzbuzovala ve mně důvěru. Radši jsem to probrala s kamarádkami.

Dneska je všechno směrem k mužům již v pořádku?
Naprosto. Můj vztah k mužům je úplně v pohodě.

Tím samozřejmě nechci říct "zneužívejte děti, nějak se z toho vylížou", ale vkládám to zde proto, abychom viděli, jak je možné také pomoci oběti zneužití.
Československá pedofilní komunita – již 12 let s Vámi! ❤️💙