Pod komentářem zajímavá diskuze. Co dřív (tak před 10 lety) nebývalo - docela dost lidí se nás tam zastává.

Tohle zrovna nesmysl není, pedofilie je skutečně uvedená jak v DSM-IV tak v MKN-10. Nevím o tom, ž by se měla vyškrtnout, ale probíhají tam změny v jejím pojetí. Např. jeden z vědců podílejících se na tvorbě DSM-V považuje pedofilii za sexuální orientaci, možná na to naráží zmíněný web.Jednorozec píše:Koukám že reaguje na http://www.bezpolitickekorektnosti.cz/?p=8269.
Kde je spousta nesmyslů.
Tvrdit například že : "probíhají snahy, aby byla pedofilie vyškrtnuta ze seznamu mentálních chorob"
nevím proč by se mělo něco vyškrtávat ze seznamu kde to pokud vím ani není...
DSM-IV už neplatí, od roku 2013 platí DSM-V, kde pedofilie v seznamu "diagnóz" již uvedená není.Myš píše:Tohle zrovna nesmysl není, pedofilie je skutečně uvedená jak v DSM-IV tak v MKN-10. Nevím o tom, ž by se měla vyškrtnout, ale probíhají tam změny v jejím pojetí. Např. jeden z vědců podílejících se na tvorbě DSM-V považuje pedofilii za sexuální orientaci, možná na to naráží zmíněný web.
Za sebe říkám, že jsem rád, že pedofilie na tom seznamu je. A to z toho čistě praktického důvodu, že pokud přijdu za sexuologem a řeknu mu, že jsem pedofil, a že mi moje sexualita působí problémy v osobním životě, tak nejenom, že se mi dostane péče, ale navíc vyšetření, léky i konzultace platí zdravotní pojišťovna.Myš píše:Tohle zrovna nesmysl není, pedofilie je skutečně uvedená jak v DSM-IV tak v MKN-10.Jednorozec píše:nevím proč by se mělo něco vyškrtávat ze seznamu kde to pokud vím ani není...