Začátek školního vyučování v 9:00

Sekce pro vkládání článků, které se týkají problematiky dětí, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosíme, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Začátek školního vyučování v 9:00

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin/216452801100117/obsah/446815-9-00

Reportáž je moc pěkná z GL hlediska. :) Ale s nápadem nesouhlasím, jednak ta hodina líbivě přidaná ráno bude chybět večer, jednak by to rozbilo dlouhodobě budovanou návaznost na jízdní řády a pracovní dobu rodičů.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Re: Začátek školního vyučování v 9:00

Nový příspěvek od Teenbl »

Já s návrhem souhlasím, nemyslím si, že by ta hodina nějak zásadně chyběla.
Osmá hodina mi připadá značně brzká a začátek v 9 hodin má podle mě ve většině případů pozitivní dopad na výkon a pozornost. Denní chození na 8 jsem zažil jen na základce, na gymplu jsme měli od 8:45 a přišlo mi to tehdy mnohem lepší a viděl jsem i propastný rozdíl mezi hodinami, které jsme výjimečně měli na 7:55. Na vysoké si už volím čas přednášek a seminářů a pokud možno, tak se hodin od osmi vyhýbám.
Argument o problematice s dopravou odmítám, protože mírná změna jízdních řádů není zásadní problém. Když vidím jak jsou některé dopravní podniky schopny měnit řády, tak mám za to, že nic jako dlouhodobě budovaná návaznost jízdních řádů neexistuje. Sám jsem jezdil na těch 8:45 a problém to nebyl žádný.
Co se týče pracovních doby rodičů, tak pochybuji, že je tam nějaká souvislost. I vzhledem k tomu, že takovou souvislost ničí i to, že běžně žáci končí každý den jinak.
Na druhou stranu bych takovou změnu nenařizoval, už dnes si toto školy mohou určovat.
Marco Freeman
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2045 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

S nápadem nesouhlasím, přijde mi to jako hloupost. Nevím, jak jiní, ale když jsem já byl na základce, tak mým přáním bylo vždy, "ať to mám co nejdřív za sebou a můžu jít domů". Kdybych tam měl tehdy kypět o hodinu dřív, asi bych pěkně nadával.
teenbl píše:Sám jsem jezdil na těch 8:45 a problém to nebyl žádný.
Je rozdíl někam dojíždět patnáct minut, nebo někam dojíždět třeba hodinu, kdy ti sice začíná škola v 8:45, ale jediné spoje, kterou ti jedou, jsou ty, které ve městě končí 7:30, a pak až 9:30. Moji spolužáci na gymplu to někdy měli tak, že dojeli podobně pitomě, a potom měli buď na výběr do osmi hodin ráno mrznout, a pak se schovat na zbylý čas do kavárny, nebo jít do školy a celou dobu tam prosedět někde na chodbě, nebo pobývat celou dobu venku (což v zimě nebylo zrovna ideální).

Je trochu rozdíl, pokud bydlíš ve městě, kde i do školy chodíš, a kde ti jezdí "Emhádéčko" každých pár minut, nebo když bydlíš na vesnici, kde jsi rád už jen za ten vlak/autobus, kterým dorazíš v 7:30. A pokud nepocházíš z rodiny, která vlastní auto, aby tě někdo vozil, tak to máš tuplem blbé a jsi vážně odkázán na ty vlaky/autobusy.

Toho se týká i to, že je třeba rozdíl končit ve škole dejme tomu ve dvě, nebo končit až ve tři. Tuplem, pokud má nějaký student osm hodin a končí třeba až o půl čtvrté. Chudák kluk, kdyby tam měl sedět až do půl páté (a já bych tím klukem také byl - a to jsem teprve v prváku, bude hůř), a pak čekat třeba na spoj a jít domů v zimě už v úplné tmě...

Takové děti by asi zrovna neděkovaly.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 13 poděkování
Dostal: 515 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Jezdil jsem do školy do několik kilometrů vzdálené obce. V létě i v zimě. Člověk šel ráno na zastávku a pak jel autobusem tak pul hoďky, následně pak kus cesty pěšky (10 minut) načež se čekalo tak půl hodny než se otevře škola. Což si nejsem jistý v kolik to přesně bylo ale řekl bych že v 8h. Nepřišlo mi to nijak divné ani nepříjemné, naopak se člověk ráno těšil jak bude před školou s kamarády řádit. V létě se hrály různé hry na honěnou v zimě si spousta lidí vzala kus igelitu a klouzala se na na nedalekém svahu.

Představa, že by člověk ze školy či do školy šel naknap ani nepřipadala do úvahy, rodiče chtěli aby děti chodili domů později až budou doma z práce (takže se pak ještě chodilo do různých družin atd.)

Na střední jsem dojížděl každý den hodinu a půl tam a hodinu a půl zpátky. Byli tam i spolužáci co pak čekali hodinu ve třídě, protože dojížděli ještě déle a nic jiného nejelo a nechtěli na internát..
Marco Freeman
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2045 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Jednorozec píše:Člověk šel ráno na zastávku a pak jel autobusem tak pul hoďky, následně pak kus cesty pěšky (10 minut) načež se čekalo tak půl hodny než se otevře škola. Což si nejsem jistý v kolik to přesně bylo ale řekl bych že v 8h. Nepřišlo mi to nijak divné ani nepříjemné, naopak se člověk ráno těšil jak bude před školou s kamarády řádit.
Jenže to bylo kdysi, nyní je to jinak. Nevzpomínám si, že bych minimálně v posledních pěti letech, co chodím na gympl, zaznamenal ať už u mladších či starších studentů zájem strávit ráno hodinu před školou a někde se koulovat či klouzat. To spíš o obědní přestávce či po škole, když není až moc velká zima. Naopak v posledních dnech se setkávám spíš s argumentem "Ještě že je ta škola tak blízko zastávky, jdu patnáct minut a hrozně mrznu.". Nevím, co by dotyčná dělala, kdyby přijela ještě o hodinu a čtvrt dřív, ale vím, že moc nadšená by nebyla. (Což jsem si ověřil nedávno, když nám první hodina odpadla a ona mi volala, jestli nemám čas s ní někam zajít, aby nebyla sama, protože nemá co dělat...)
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1764 poděkování
Dostal: 3651 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Provoz družiny u nás začíná v 6:30 hod. Když jsem jednou suploval v této ranní družině, už v 6:20 stály před školou 2 děti. Pokud by byl začátek vyučování v 9 hodin, musely by tyto děti 2,5 hodiny nejsvěžejší mozkové aktivity strávit v družině. Mnoho rodičů chodí do práce brzy ráno, čili posunutí není řešením, některým to bude vyhovovat, jiní nebudou stíhat odpolední kroužky (i já mám ve třídě děti, které odcházejí z některých hodin dřív kvůli sportovním zájmovým činnostem, a to začínáme v 8).

Jako učitel jsem také raději, že už ve dvě můžu jít domů, to se dá stihnout ještě plno věcí, zatímco ve tři by to bylo mnohem horší. Ještě navíc by musela být někde uprostřed, zřejmě po 5. hodině, obědová pauza, a víme, jak se člověku chce dělat nějaká mozková aktivita po obědě, veškerá energie se soustředí ve střevech kvůli trávení. Ještě by mohl někdo přijít s nápadem, že si po obědě dáme hodinu a půl šlofíčka, a pak teprv doděláme tu jednu nebo tři hodiny, které budou zbývat... a domů přijdu v 7 večer. Děkuji, nechci (a to i kdyby mi za to spaní platili). :)
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! ❤️💙
Scopi
Registrovaný uživatel
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!!
Dal: 141 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Nový příspěvek od Scopi »

Já na toto nemám vyhraněný názor. Překvapuje mě ale, že se to tu motá hodně kolem dopravy. Ty autobusy které přijíždí do města třeba v těch uváděných 7:30 jsou většinou určené pro školáky, takže čistě z logiky věci, jestliže se začátek vyučování posune o jednu hodinu tak se ty autobusy posunou taky.
Amor non est sanabilis
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 13 poděkování
Dostal: 515 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Jenže rodiče si pracovní dobu neposunou.. Jako dítěti mi vstávání v 7 problémy nedělalo. Ale je pravda že dřív děti chodili daleko dřív spát. Na střední jsem musel vstávat v 6 to už bylo horší ale pořád to šlo.
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Dal: 586 poděkování
Dostal: 376 poděkování

Nový příspěvek od Filip »

Myslím že škola by mala začínať o ôsmej hodine. Je síce pravda, že sa deti dlhšie vyspia, ak škola bude začínať neskôr, ale o to budú dlhšie v škole. Čiže budú mať menej času na domáce učenie, krúžky a rôzne iné aktivity a aj voľno. Zásadne som proti nultým hodinám, pretože tie uberajú zo spánku dieťaťa a narušujú jeho pravidelný režim. Inač podľa vedcov je ideálny začiatok školy pre deti v puberte okolo 10, pretože v noci nespia.