Reportáž je moc pěkná z GL hlediska.

Je rozdíl někam dojíždět patnáct minut, nebo někam dojíždět třeba hodinu, kdy ti sice začíná škola v 8:45, ale jediné spoje, kterou ti jedou, jsou ty, které ve městě končí 7:30, a pak až 9:30. Moji spolužáci na gymplu to někdy měli tak, že dojeli podobně pitomě, a potom měli buď na výběr do osmi hodin ráno mrznout, a pak se schovat na zbylý čas do kavárny, nebo jít do školy a celou dobu tam prosedět někde na chodbě, nebo pobývat celou dobu venku (což v zimě nebylo zrovna ideální).teenbl píše:Sám jsem jezdil na těch 8:45 a problém to nebyl žádný.
Jenže to bylo kdysi, nyní je to jinak. Nevzpomínám si, že bych minimálně v posledních pěti letech, co chodím na gympl, zaznamenal ať už u mladších či starších studentů zájem strávit ráno hodinu před školou a někde se koulovat či klouzat. To spíš o obědní přestávce či po škole, když není až moc velká zima. Naopak v posledních dnech se setkávám spíš s argumentem "Ještě že je ta škola tak blízko zastávky, jdu patnáct minut a hrozně mrznu.". Nevím, co by dotyčná dělala, kdyby přijela ještě o hodinu a čtvrt dřív, ale vím, že moc nadšená by nebyla. (Což jsem si ověřil nedávno, když nám první hodina odpadla a ona mi volala, jestli nemám čas s ní někam zajít, aby nebyla sama, protože nemá co dělat...)Jednorozec píše:Člověk šel ráno na zastávku a pak jel autobusem tak pul hoďky, následně pak kus cesty pěšky (10 minut) načež se čekalo tak půl hodny než se otevře škola. Což si nejsem jistý v kolik to přesně bylo ale řekl bych že v 8h. Nepřišlo mi to nijak divné ani nepříjemné, naopak se člověk ráno těšil jak bude před školou s kamarády řádit.