Forst Jan píše: Ale co mi vadí jsou nevhodné řeči. A v tomhle ohledu se prostě nic neděje. Ano občas je někde vyhvězdičkované sprosté slovo. Ale kdy jindy byl jakýkoliv příspěvek odstraněn? Za ten rok, co tu jsem nevím ani o jednom případu. Ale o tom že sem byl přidán nevhodný příspěvek, o takových bych věděl o spoustě...
A Kaszi, fórum má 34 tisíc příspěvků, ale pokud by bylo kontrolováno průběžně, nikdy by k nutnosti kontrolovat zpětně všechno nikdy nedošlo.
Tak k tomuto se já musím trochu ostřeji vyjádřit. Napadá mě plno důvodů ke kritice vedení, ale tohle mi připadá poněkud demaogické, promiň Jane.
Začal bych tím, že si asi dost lidí neuvědomuje jednu věc, a to, co je nevhodné pro jednoho nemusí být pro druhého. Trochu bych si zde vypujčil větu z jednoho díla o svobodě projevu: I to co je pro mě nemravné, může být živobytím mého souseda". Jistě k foru je to trochu zvláštní přirovnání, ale jeho význam spočívá právě v tom, že se musí pochopit, že každý vnímá vše jinak a ono při zběžném čtení příspěvků si fakt nejde všimnou každé "blbosti". Příspěvků tu bylo smazáno dost, jenže víš, když je něco nevhodného smazáno, tak se to většinou běžný uživatel nemusí ani dozvědět. Například v situaci, kdy je nějaký příspěvek neschválen, nebo když to napsal nějaký uživatel, kterého moc nesleduješ.
Mohl bych ti možná i zjistit přesný počet příspěvků, které byly za poslední rok odstraněny z očí veřejnosti a nebude to rozhodně nulové číslo.
Dálší věc je posunutí vnímání toho, co je nevhodné. Opravdu hodně věcí, které jsou dnes brány proti pravidlům by dříve nebyly žádným problémem. Tyká se to hlavně chatu, ale rozhodně i fora. Důvodů je pro to víc. Celkově změna uživatelské základny, problematičtější uživatelé a hlavně větší pozornost i ze strany veřejnosti a tak trochu poučení se z předchozích chyb.
Posunutí té hranice negativně nevnímám.