Efebofilie a vážný vztah

Diskuze o problematice pedofilie a pedofilů.
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Efebofilie a vážný vztah

Nový příspěvek od Teenbl »

Dnešní příspěvek bude trochu o pesimismu, ale pro změnu nebudu psát tolik o sobě. Navíc tady toho o věcech typických pro efebofily moc napsáno není. Co se týče mých osobních zkušenostech se vztahy, moc toho říct nemůžu, něco málo bylo, ale nic co bych za vztah považoval. V mnohých příspěvcích jsem si tak trochu stěžoval, že nemůžu najít, to co hledám. Podívám se na to teď jinak. Znám mnoho efebofila a pokládám si otázku, zda to někdo z nich našel. Lépe znám tak devět jasných efebofilů.
Když to vezmu postupně, tak někteří na chvíli něco našli, ale ani v jednom případě to nebylo moc blízké tomu, co bych hledal já. Jeden z nich už měl poměrně hodně mladších chlapců na vztah, nikdy však nic na delší dobu než 5-6 měsíců. To opravdu ve výsledku není o co stát.
Druhý případ je jeden dlouholetý známý, o kterém jsem vlastně relativně donedávna nevěděl, že je efebofil. Měl jeden vážnější ale opět velmi krátký vztah, který jak sám tvrdí, už od samého začátku neměl moc velkou budoucnost.
Třetí kamarád se i přes jasně efebofilní sklony nikdy o vztah nesnažil. Možná by našel, jak sám tvrdí, ale jak sám říká, nemělo by to moc šanci. Po čase by se mu daný hoch přestal líbit a láska by prý stejně vyprchala.
Čtvrtý měl jeden dlouholetý vztah, pak už v podstatě nic a sám nevěří, že by někoho opravdu tzv. na celý život mohl najít. Nevylučuje to prozatím, ale považuje to za velmi nereálné.
Pátý se nikdy ke vztahu ani nepřiblížil. Těžko přesně říci proč, patrně protože prostě nepoznal někoho ,s kým by se o něco snažil
Další v minulosti zneužil, má i nějaký stálý vztah s někým jiným, ale nic moc takového opravdu partnerského
Poslednímu, o kterém chci psát, se mnohokrát povedlo někoho najít, ale řekl bych, že to nikdy nemělo moc budoucnost. Ti kluci byli rádi, že mají někoho, kdo se o ně zajímá, stará se o ně, občas jim něco koupí, ale vyrovnaný partnerský vztah to nebyl nikdy.
Dále bych zmínil, že jsem před nějakou dobu narazil na nějaký výzkum ohledně efebofila. Z nějakých zhruba 30 měli stálý vztah čtyři, všichni se ženou. Podotýkám, jednalo se o výzkum na lidech, kteří zneužili. I tak je to vcelku zajímavé. Závěrem bych tedy řekl, že na základě výše zmíněných případů mě opravdu napadá, je vůbec pro efebofila obecně šance najít vztah? Vztah s chlapcem, mužem? Není to jen takové snílkovské přání, které ale nemá žádný racionální základ. Nevzdám to, ale říkám si, že daná úvaha poukazuje na to, že je to podstatně větší problém, než jsem si chtěl a chci přiznat
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne úterý 1. 12. 2015, 23:17:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven překlep v nadpisu.
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Dal: 586 poděkování
Dostal: 376 poděkování

Re: Efebofíie a vážný vztah

Nový příspěvek od Filip »

Krátkodobý vzťah je možný, ale dlhodobý nie. Proste u pedofílie , či efebofílie je jasné že objekt záujmu raz vyrastie a zmení sa aj jeho správanie, ktoré pedofila, či efebofila priťahuje. Okrem toho ten vzťah nie je rovnocenný, lebo človek sa po psychosexuálnej stránke vyvíja a sexualita v puberte je iná ako v dospelosti u väčšiny ľudí. Väčšina vážnych vzťahov vzniká až po 18 roku života.
Ja mám názor ako ten tretí kamarát.
Teenbl

No jako k tomu bych řekl další věc, která mi tak úplně v prvním příspěvku nepřišla důležitá. Všechny ty vztahy skončili pořád v době, kdy ten hoch byl v preferenčním věku toho efebofila, nebo těsně nad ním a nekončili kvůli snížené sexuální přitažlivosti. I ta psychika je dost otázkou, protože už jsem potkal i kluky v mém preferenčním věku, kteří byli psychicky dospělejší než já.
Ještě dodám, že u hebefilů bych řekl, že tento problém vůbec neexistuje, ne v takové míře.
Jeremy
Registrovaný uživatel
ve věku od: 12
Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
Dal: 467 poděkování
Dostal: 300 poděkování

Nový příspěvek od Jeremy »

teenbl píše:Třetí kamarád se i přes jasně efebofilní sklony nikdy o vztah nesnažil. Možná by našel, jak sám tvrdí, ale jak sám říká, nemělo by to moc šanci. Po čase by se mu daný hoch přestal líbit a láska by prý stejně vyprchala.
Filipove názory poznám, takže pri čítaní tejto časti som si na neho spomenul a aj sám potvrdil, že tieto úvahy zdieľa. A Filip zase vie, že v tomto ohľade s ním nesúhlasím :) Láska nie je o tom, aby sa mi "daný hoch přestal líbit". Ľudia, ktorí sa naozaj milujú spolu určite nezostarnú preto, že by mali slabosť pre zvráskavené telá. Je nádherné sa zamilovať, ale čo je to proti tomu, keď môžem zostarnúť s nikým, koho šťastie je pre mňa dôležitejšie než moje? S niekým, kto to svoje šťastie bez mihnutia oka obetuje za mňa... Taký vzťah treba vyrvalo budovať, zatiaľčo zamilovať sa človek môže bez toho, aby pre to čokoľvek spravil.

Láska neprchá ako zamilovanie a už vôbec nie preto, že sa mi ten druhý proste "přestal líbit". Asi nie som dosť starý ani dosť múdry na to, aby som tu robil podobnú prednášku, ale nezdieľam rozšírenú predstavu o láske, keď sa dáme dokopy, pretože sa vzájomne priťahujeme a zostávame spolu, pretože si na seba proste zvykneme. Je to projekt na ktorom treba pracovať celý život. Žiadny dôležitejší nemáme...

Pre efebofila (pedofila) je určite nesmierne ťažké k niečomu takému dospieť, ale nie je to určite nemožné.
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Dal: 586 poděkování
Dostal: 376 poděkování

Re: Efebofilie a vážný vztah

Nový příspěvek od Filip »

No na lásku treba dvoch a šanca že pedofila, alebo efebofila na dlhodobý vzťah s chlapcom do ktorého sa zamiluje je prakticky nulový. Za prvé už vytvoriť si takýto vzťah, keď je chlapec ešte malý, cca dok 15 rokov, v dnešnej spoločnosti, je takmer nemožné, za druhé je veľká pravdepodobnosť že chlapec bude heterosexuál a za tretie aj keby bol homosexuál neznamená to, že ťa bude boylovera milovať, najmä ak ťa stále bude v ňom vidieť staršieho kamaráta, či náhradu za otca. Okrem toho človek prebieha určitým psychickým vývinom počas celého života. Najradikálnejšie sa jeho psychický vývin mení v detstve, hlavne v období puberty a dospievania. V dospelosti sú zmeny väčšinou malé a výraznejšie zmeny prichádzajú až v starobe. Samozrejme je to individuálne, ale správanie sa človeka v 12 rokoch a toho istého človeka v 30tich rokoch býva veľakrát odlišné. V 12 rokoch bol plný hier, dobrodružstva a zábavy, v 30tich má rodinu, malé dieťa a trávy nadčasy v robote. Jeho pohľad na svet sa zmenil. Dospel a zvážnel.
Porovnávať vzťah dvoch dospelých ľudí čo spolu zostarnú a vzťah boylovera a chlapca je chybné. Toto je iba moja domnienka, ale podľa mňa je normálny človek priťahovaný na dospelé osoby a osoby vo svojom veku, čiže 25 ročnému mužovi sa 75 ročná babka nemusí páčiť, ale keď bude mať 75 áno. Ale to je iba moja domnienka. No ten hlavný rozdiel je medzi nimi ten, že dvaja dospelí mali možnosť aj čas si svoj vzťah budovať a doba vzájomnej príťažlivosti je dostatočne dlhá, zatiaľ čo u boylovera nie je.
Ale dajme tomu že by sa boylover zaľúbil do chlapca a ten do neho. A vytvorili by si spolu vzťah, čo by pretrval. Bol by tu ale ďalší problém a to sex. Ak by mal chlapec 15 tak by už mohli mať spolu sex. A dajme tomu že by si svoj mladícky vzhľad udržal až do 19tich. Ale čo potom. Väčšinu boyloverov dospelí muži nepriťahujú. Mal by boylover s bývalým chlapcom, teraz už s mužom sex, aj keby mu to prišlo absolútne nepríťažlivé? Alebo by sa vzdali sexu? Bolo by to fér voči partnerovi?
Vzťah medzi boyloverom a chlapcom možný je, ale nie vzťah partnerský a ak tak iba na krátku dobu. Avšak tam je toľko prekážok, napríklad chlapec sa bojí povedať že je homosexuál, jeho rodičom sa nemusí páčiť že má staršieho partnera, že takýto vzťah je v reály nemožný. Možný je však kamarátsky vzťah. :)
Forst Jan
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku do: 11
Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767
Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
Dal: 529 poděkování
Dostal: 370 poděkování

Nový příspěvek od Forst Jan »

SMAZÁNO
Děkuji
Michael

Nový příspěvek od Michael »

A co takhle vztah s lidmi, respektive chlapci, kteří fyziologicky neprošli celou pubertou a vlastně zůstanou chlapci po celý život?
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 13 poděkování
Dostal: 515 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Miachael: A je tohle vůbec reálné? Přeci jen puberta jde dnes vyvolat s pomocí hormonální léčby a pokud by nějaké muž z nějakého zdravotního důvodu tuto proměnu neprodělal tak proč by to neléčil? Navíc pokud pak mi přijde že dotyčný by spíše než chlapecké rysy mohl mít nějaké rysy ženské...
Rapunzel

Nový příspěvek od Rapunzel »

Píšu si s jedním starším mužem, který je pedo/efebofil a všimla jsem si právě problémů s mladými kluky, kteří berou toho staršího spíše jako náhradu za otce, jako nějakého strýce, který jim občas něco koupí, někam pozve, odveze je do školy a prakticky ho využívají a nemusejí k němu nic cítit. Pokud už nějaký mladý kluk je homosexuální a zamiluje se do staršího efebofila, tak si myslím to, co už bylo řečeno Filipem. A Jeremy tady popisuje lásku, jak ji vidím asi já a pokládala jsem si otázky, zda může vůbec nějaký pedofil/efebofil/hebefil milovat jednu osobu celý život, i přesto, že vyroste a ztratí ty preferované rysy. A dospěla jsem k závěru, že tu osobu může mít velmi rád, ale už tam nebude ta fyzická přitažlivost a vždycky ho to potáhne k mladším objektům zájmu, protože právě dospělý jedinec ztratí kromě dětského vzhledu také onu dětskou hravou povahu a rysy, které jsou spojeny s dospíváním. Úplně se změní, kdežto u vztahu dvou dávno dospělých lidí ty změny nejsou tak patrné ani po letech. Už mívají svou ustálenou osobnost, nějaké charakterové rysy a zkušenosti a to se tolik nemění.
Teenbl

Hezky staré téma jste otevřeli, skoro jsem zapomněl, že jsem tu toto téma kdysi otvíral, ale mohl bych se k němu trošku vrátit. Mnoho věcí vidím už jinak. Minimálně jsem si ověřil, že po sexuální stránce jsem schopen mít i něco s kluky, kteří nespadají do klasického preferenčního věku efebofila. Za posledních cca 5 let jsem měl na sex okolo 20 kluků, ale vlastně s nikým to úplně nevydrželo na to, aby se tomu dalo říkat vážný vztah. Asi bych řekl, že pro nalezení vztahu nezáleží ani tak na vzhledové preferenci, ale na všem jiném okolo. Jak si s dotyčným rozumím, jak si máme co říct, společné záliby, vidění světa...Nicméně LGBT komunita je pro hledání něčeho vážnějšího celkem nevhodná, znám celkem dost kluků, kteří mají víc než 100 sexuálních partnerů a to třeba už 19-20 letech, jednoduše naprosto anonymní sex, při kterém absolutně nevíte, s kým spíte, není moc výjimkou. Toto všechno celkem komplikuje efebofilovi hledání, protože mám za to, že efebofil chce spíše něco dlouhodobějšího.
Ovšem jistý posun u efebofilů, které znám , pozoruji. Jeden si našel dlouhodobý vztah s někým kdo je absolutně mimo efebo preference a nějak to funguje. Jiný známý zase většinou nemá problém najít kluka na vztah tak na půlrok až rok, ale pak kluka vymění, protože ho přestane bavit a chce to mladší obměnu.
Pro oba tyto efebofily nicméně platí, že příliš u partnera nehledají intelekt, což si myslím, že celkem usnadňuje hledání. Já když už potkám někoho zajímavého, tak většinou vůbec nechce s klukem vztah (bi nejčastěji) nebo nechce staršího, nebo je zadaný.
Před časem jsem například potkal moc fajn 20yo kluka, který vypadá i dle svých slov tak na 15. Je od nás z fakulty, je i chytrý, milý...bohužel nechce o víc než o rok staršího, má velké problémy se sebevědomím, vyzrálostí, žije tiktokem, instagramem, twittrem a v mnohém se chová jako dítě. To že bych asi ještě snesl, ale ten věk to stejně zabijí.
Ted se zajímám o jednoho 17yo, nicméně tam je zase problém v tom, že i když je celkem rozumný, tak 9 let rozdíl je prostě už moc poznat.
No je to zvláštní, jak rychle se člověk dostane do věku, kdy už tyto kluky nemá šanci sbalit, a přitom mám stále pocit, že zase tak moc neuplynulo od doby, kdy já odmítal ty starší a kdy jsem teprve poznal LGBT komunitu.
Myš
ve věku od: 10
ve věku do: 15
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 145 poděkování
Dostal: 842 poděkování

Nový příspěvek od Myš »

Jo, téma zajímavé. Obávám se, že vám k němu nic relevatního nenapíšu, protože moje zkušenosti jsou velmi omezené a mám víc zkušeností s odmítáním holek, než vztahy s kluky :D Na teoretické rovině přispěju leda, že idealisticky sdílím Jeremyho představu lásky, která není úzce spojena s fyzickým vzhledem. Ale protože s tím mám nulové zkušenosti, je to spíš představa, kterou považuji za možnou.

Přemýšlel jsem o vícero možnostech, jak může pedoefebofil dosáhnout alespoň částečně funkčního vztahu. Vidím tři. Natrefit na teen kluka, který má alespoň trochu srovnáno, co v životě chce a nevadí mu věkový rozdíl. A pracovat na tom, aby se mezi námi rozvinul vztah spíše emocionální, blízký vztah, než vztah motivovaný vzhledem, který je neúprosně pomíjívý.

Druhá možnost je natrefit na jiného pedoefebofila, se kterým jsem kompatibilní a založit to na přátelsko-podporujícím vztahu. Jeden příklad znám, sám s tím mám krátkou zkušenost a jsem ochoten to zkusit zas.

Třetí možnost natrefit na kompatibilního asexuála a snažit se o to samé, jak v předchozí variantě. I v rámci asexuálního vztahu si o dost lépe dokážu představit vztah s mužem, než s ženou. Samozřemě kdyby byl mladší, než já, je to výhoda.

Docela bych o tom někdy hodil řeč se sexuologem, třeba až se rozjede parafilik.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 13 poděkování
Dostal: 515 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Michaela píše: pondělí 2. 11. 2020, 1:08:35 Úplně se změní, kdežto u vztahu dvou dávno dospělých lidí ty změny nejsou tak patrné ani po letech.
Já si myslím že tohle taky není úplně pravda. Přeci jen i lidé co jsou na "dospěl=" tak se přednostně zamilují do někoho tak 15-18letého a mohou ho milovat klidně i do 90 let. Prostě v člověku zůstane ta představa jaký dotyčný byl kdysi a on v něm, ve své mysli, nevidí stařenku ale tu holčičku co znal když spolu začali chodit.... Proč by tohle nemohlo fungovat i pro pedofila či efebofila?