Facebook jako spižírna pedofilů. Každé desáté dítě někdo požádal o nahé foto (Blesk.cz)
Článek je ze 14.9.2015.
Každé desáté dítě někdo prostřednictvím sociální sítě požádal o zaslání jeho nahé fotografie. Většina dětí nemá navíc svůj profil na Facebooku řádně zabezpečený. Vyplývá to z výzkumu Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, do něhož se zapojilo téměř 1250 dětí ve věku od osmi do 17 let.
V nadpisu akorát zneužili pojem pedofil pro připoutání pozornosti.
Facebook jako spižírna pedofilů. Každé desáté... (Blesk.cz)
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1744 poděkování
- Dostal: 3620 poděkování
Facebook jako spižírna pedofilů. Každé desáté... (Blesk.cz)
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 0
- ve věku do: 11
- Výkřik do tmy: Člověk nemá odsuzovat lidi (pedofily), když o nich nic neví.
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 118 poděkování
Re: Facebook jako spižírna pedofilů. Každé desáté... (Blesk.
Ahoj mého bráchu to potkalo. Zjistil jsem, že je dotyčný o dost starší a poslal jsem ho pak do pr...le. Dále jsem mu vyhrožoval policii. Byl to slovák.Kasz píše:Facebook jako spižírna pedofilů. Každé desáté dítě někdo požádal o nahé foto (Blesk.cz)
Článek je ze 14.9.2015.
Každé desáté dítě někdo prostřednictvím sociální sítě požádal o zaslání jeho nahé fotografie. Většina dětí nemá navíc svůj profil na Facebooku řádně zabezpečený. Vyplývá to z výzkumu Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, do něhož se zapojilo téměř 1250 dětí ve věku od osmi do 17 let.
V nadpisu akorát zneužili pojem pedofil pro připoutání pozornosti.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2045 poděkování
A někdy je to skutečně extrém. Sám jsem zažil Facebook profil teprve osmiletého dítěte, přičemž dané neváhalo si vystavit nejen své fotky, veškerý obsah, ale i školu, kterou navštěvuje, a telefonní číslo.Kasz píše:Každé desáté dítě někdo prostřednictvím sociální sítě požádal o zaslání jeho nahé fotografie. Většina dětí nemá navíc svůj profil na Facebooku řádně zabezpečený.
Jen takový můj poznatek, když chcete na dítě opravdu zapůsobit v tom, jak je nebezpečné mít veřejný profil... Když jsem o tomto šel povídat k nám do primy na gymplu, moc primánů jsem neznal, leda od vidění. Tak jsem si najel seznam studentů a vyhledal si dané tváře na Facebookových profilech. Většina tam měla snad vše uvedeno.
To pak bylo pozdvižení, když jsem se představil a oslovil pro mě domněle neznámého žáka třeba: "Ahoj, ty jsi Patrik Novotný, že? A každou středu chodíš po škole na fotbalový trénink. A chodíš - obvykle sám - běhat na zadní cestu kolem okraje města. A víš co, já mám tvoje telefonní číslo, tak ti pak napíšu a půjdeme spolu."
Ten výraz je k nezaplacení a hlavně je to obvykle přivede k touze něco na tom profilu změnit, když vidí, jak se to rychle někdo může dozvědět. I když to někdy dá zabrat, projít ten profil a nashromáždit informace.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 6
- ve věku do: 30
- Dal: 43 poděkování
- Dostal: 37 poděkování
Jen reaguji na "(Blesk.cz)" - opravdu je nutne zde zasilat clanky se zdrojem v blesku?
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Proč by ne, když daná informace není jinde dostupná? (Nebo v některých případech je, ale ne česky.)
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 6
- ve věku do: 30
- Dal: 43 poděkování
- Dostal: 37 poděkování
Jsem toho nazoru, ze kdyz neni jiny zdroj nez blesk, tak je lepsi to nezasilat. Proc? Protoze extremne zkresluji, je to bez informacni hodnoty a snizuje to uroven cepeku(a ted nechci rozvirit diskusi o urovni cepeku).