Směr řešení
Směr řešení
Chci ocenit krok R6 k obsažným věcem.Před lety jsem měl možnost setkání se skupinou mužů, kteří se deklarovali jako zaměření na nedospělé. Přistoupili s nárokem, co já na to. Jejich orietace tedy zřejmě byla hluboká jako jejich nezralý nárok na mne vznesený. Já na to nic, snad jen odkaz na pestrost směrů intimity, civilizaci, která s tím pracuje od nepaměti a podobně.Jistě bych mohl mluvit s jednotlivci, být jim zrcadlem atd. K tomu prostor nebyl. Zatímco někteří z nich kroužili kolem skupiny od začátku, jiní brzy odcházeli. Přineslo mi to frustraci z bezmoci, možná připomínku mých jiných závislostí, z kterých se také neraduji. Setkání tedy nějak zůstalo neuzavřeno, proces jakoby pokračoval. Neaspiruji na Nobelovku za pochopení lidské intimity, přesto kromě tibetských cviků (pro standartní manželství a partnerský život tam nebyl moc prostor) chci připojit jeden fakt. I čerstvě zamilovaný bývá překvapen náhlou vlastní mravností, platonickou formou. Laboratoř to doloží souběžným propadem testosteronu, kde příroda pro vážný vztah (nejen početí, ale i výchova) potřebuje další potence organismu. Moment netrvá dlouho, ale je nápadný. Něco podobného se odehrává i ve fyzickém kontaktu. Pokud je vznikající vztah z dalších důvodů nežádoucí (trvající smlouva manželů, odpovědnost za děti, nemoc partnerky), je to šance obratu. Moment klidu k vědomému rozhodování. To odkazuje na přístupy v naší civilizaci evropské, rozvojem kultury nebylo založení vlastní rodiny nezbytné, dalo se žít i méně náročně, např. v řeholi, u příbuzných. U těchto lidí mne překvapuje jejich silná motivace pro další úkoly, popř. jejich intenzivnější služba okolí. Ve společnosti je mi to někdy až nepříjemné, jak takový člověk "ordinuje, pomáhá" skoro "na ulici". Možná, ale je to cesta sice sublimační, ale nějak biologicky funkční. Lidská zdravá "sexualita" není bezbřehá jako v mediích, ale má jako všechno v přírodě regulativy. Další třeba rodičovství nebo vztah jemu obdobný a zejména hojné potomstvo nebo prostředí pestrému sociálnímu životu odpovídající. Konečně i spiritualita je sociální dimenze člověka.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 3
- ve věku do: 8
- Dal: 117 poděkování
- Dostal: 319 poděkování
Re: Směr řešení
Je mi líto, omlouvám se, ale tohle je mimo mé schopnosti chápání obsahu textu.
Edit: něco z toho chápu. Ale něco je na mě složité.
Edit: něco z toho chápu. Ale něco je na mě složité.
-
- Člen skupiny ČEPEK
- ve věku od: 0
- ve věku do: 10
- Kontakt: [email protected]
- Dal: 337 poděkování
- Dostal: 428 poděkování
.....
Naposledy upravil(a) pbd dne středa 11. 4. 2012, 12:07:43, celkem upraveno 1 x.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 7
- ve věku do: 11
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 27 poděkování
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 6
- ve věku do: 12
- Dal: 68 poděkování
- Dostal: 64 poděkování
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1724 poděkování
- Dostal: 3602 poděkování
Možná by nebylo špatné, kdyby autor svůj text nějak zjednodušil - alespoň do formy, které budou rozumět i normální lidé s IQ pod 140. :-)
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku do: 11
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 27 poděkování
A kto tu hovorí, že máme menej ako 140?Kasz píše:Možná by nebylo špatné, kdyby autor svůj text nějak zjednodušil - alespoň do formy, které budou rozumět i normální lidé s IQ pod 140. :-)
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku do: 14
- Dal: 21 poděkování
- Dostal: 55 poděkování
Ten text není ani tak složitý, jako spíš poněkud mlžný a nezralý.
Nedokážu si moc představit, co to je "stanovisko k obsažným věcem". Nějaký význam za tím tuším - že by snad "obsažná věc" mělo být nějaké téma, které je "o něčem" a není to jen prázdné tlachání, ale taky by to mohlo znamenat cokoliv jiného. Nevím, co je to R6 ani jaké dělá kroky - rychlostní silnice R6 sice kroky dělá, ale bez zřejmé souvislosti s pedofilií, pak jsem si ještě ověřoval, kolik stálých členů má Rada bezpečnosti OSN nebo zda místo číslice 6 nemělo být písmeno "ž", které s ní sdílí klávesu, ale žádnou vhodnou krokující R6 zabývající se obsažnými věcmi se mi najít nepodařilo.
Druhé větě snad rozumím, i když zamlčené okolnosti a důvody onoho setkání ztěžují chápání příběhu. Například co znamená "přistoupit s nárokem". To jako že s otázkou, co si myslíte o tom, že oni se považují za pedofily? A "nezralý nárok" má znamenat, že ta jejich otázka byla hloupá? To jako že zralí lidé si poobné otázky vůbec nekladou, nebo že byste si přál nějakou lepší otázku? Vaše odpověď a váš příspěvek tady vám připadá zralejší než "nárok" těch tajemných mužů, kteří kroužili kolem své skupiny či z ní odcházeli? Porovnávat hloubku orientace s hloubkou nezralých nároků je také poněkud nejasně popsaný intelektuální úkon. Mezi řečí podsouváte, že snad orientaci či vědomí o ní považujete za jednu ze závislostí. Nebylo by od vás zralejší, kdybyste tuto tezi vyslovil přímo, pokud jste ji tedy tak opravdu myslel? Ano, ryba je závislá na vodě, člověk na vzduchu, živé tvorstvo na potravě, na lásce, na kdečem. Dozrál jste už k tomu, abyste rozlišil, v čem jsou závislosti užitečné a v čem škodlivé? Větu "setkání zůstalo neuzavřeno" si vykládám tak, že jste oné skupině nedokázal říct vůbec nic, natož něco zralého.
Chápu, že mluvit se skupinou je obtížnější než mluvit s jednotlivcem. Semnutá skupina je jako oživlá hromada klišé. Taková skupina nemá názor, neumí odpovídat, neumí naslouchat. Umí jen opakovat svou mantru. Ovšem i přes bublinu skupiny může sem tam proniknout myšlenka od člověka k člověku.
Z toho, že tzv. platonickou formu ztotožňujete jednak s mravností, jednak s propadem testosteronu, nepříliš složitou úvahou docházím k závěru, že projevy testosteronu ztotožňujete s nemravností. Ano, lidské vztahy a city a život mají mnoho fází a každá má svůj smysl. Nejste sám, kdo toto připomíná. Pokud vám některá z nich připadá ze své podstaty nemravná, asi s ní bude souviset nějaký váš problém.
Z dalších vašich úvah jsem vytušil, že snad chcete zdůraznit roli svobodné vůle v erotickém procesu. Ano, ta je důležitá, a mnozí teoretikové sexuality ji podceňují. Pak, zdá se, přecházíte k tezi o sublimaci sexuality. Zmiňujete jakési regulativy a mezi řádky naznačujete, že pojetí sexuality v blíže nespecifikovaných médiích vám z blíže neurčených důvodů připadá méně zdravé než vaše vlastní pojetí sexuality a že tato média se zřejmě zdráháte počítat mezi ty regulativy, které naopak oceňujete.
Když se tedy váš text pokusím přeložit do srozumitelnějšího jazyka, vychází mi asi toto "Kdo přemýšlí o své sexuální orientaci, tak je nezralý. Zralý člověk se ožení, zplodí hojné potomstvo a stýká se se spoustou lidí, třeba aspoň vstoupí do řehole nebo navštěvuje příbuzné, ale své tělesno, vášně a touhy považuje za něco nízkého a tudíž jim nepodléhá ani o ních nemudruje, ale radši mudruje o věcech, kterým říká "spirituální"."
Poněkud mi ve vaší úvaze chybí, jak jste došel k tomu, že ona skupina mužů má méně zralé názory než vy, že má nějaké problémy se sebeovládáním anebo že jejich regulativy jsou horší než vaše regulativy. Skoro bych až měl pocit, zda jim nepodsouváte nějaké postoje, které možná ani neměli. Vaše úvaha o bíologické funkčnosti či nefunkčnosti pedofilní orientace také mohla jít více k věci, namísto aby byla takto odbyta nepříliš konkrétními frázemi.
(Zde smazána další spekulace o významu zkratky R6)
Nedokážu si moc představit, co to je "stanovisko k obsažným věcem". Nějaký význam za tím tuším - že by snad "obsažná věc" mělo být nějaké téma, které je "o něčem" a není to jen prázdné tlachání, ale taky by to mohlo znamenat cokoliv jiného. Nevím, co je to R6 ani jaké dělá kroky - rychlostní silnice R6 sice kroky dělá, ale bez zřejmé souvislosti s pedofilií, pak jsem si ještě ověřoval, kolik stálých členů má Rada bezpečnosti OSN nebo zda místo číslice 6 nemělo být písmeno "ž", které s ní sdílí klávesu, ale žádnou vhodnou krokující R6 zabývající se obsažnými věcmi se mi najít nepodařilo.
Druhé větě snad rozumím, i když zamlčené okolnosti a důvody onoho setkání ztěžují chápání příběhu. Například co znamená "přistoupit s nárokem". To jako že s otázkou, co si myslíte o tom, že oni se považují za pedofily? A "nezralý nárok" má znamenat, že ta jejich otázka byla hloupá? To jako že zralí lidé si poobné otázky vůbec nekladou, nebo že byste si přál nějakou lepší otázku? Vaše odpověď a váš příspěvek tady vám připadá zralejší než "nárok" těch tajemných mužů, kteří kroužili kolem své skupiny či z ní odcházeli? Porovnávat hloubku orientace s hloubkou nezralých nároků je také poněkud nejasně popsaný intelektuální úkon. Mezi řečí podsouváte, že snad orientaci či vědomí o ní považujete za jednu ze závislostí. Nebylo by od vás zralejší, kdybyste tuto tezi vyslovil přímo, pokud jste ji tedy tak opravdu myslel? Ano, ryba je závislá na vodě, člověk na vzduchu, živé tvorstvo na potravě, na lásce, na kdečem. Dozrál jste už k tomu, abyste rozlišil, v čem jsou závislosti užitečné a v čem škodlivé? Větu "setkání zůstalo neuzavřeno" si vykládám tak, že jste oné skupině nedokázal říct vůbec nic, natož něco zralého.
Chápu, že mluvit se skupinou je obtížnější než mluvit s jednotlivcem. Semnutá skupina je jako oživlá hromada klišé. Taková skupina nemá názor, neumí odpovídat, neumí naslouchat. Umí jen opakovat svou mantru. Ovšem i přes bublinu skupiny může sem tam proniknout myšlenka od člověka k člověku.
Z toho, že tzv. platonickou formu ztotožňujete jednak s mravností, jednak s propadem testosteronu, nepříliš složitou úvahou docházím k závěru, že projevy testosteronu ztotožňujete s nemravností. Ano, lidské vztahy a city a život mají mnoho fází a každá má svůj smysl. Nejste sám, kdo toto připomíná. Pokud vám některá z nich připadá ze své podstaty nemravná, asi s ní bude souviset nějaký váš problém.
Z dalších vašich úvah jsem vytušil, že snad chcete zdůraznit roli svobodné vůle v erotickém procesu. Ano, ta je důležitá, a mnozí teoretikové sexuality ji podceňují. Pak, zdá se, přecházíte k tezi o sublimaci sexuality. Zmiňujete jakési regulativy a mezi řádky naznačujete, že pojetí sexuality v blíže nespecifikovaných médiích vám z blíže neurčených důvodů připadá méně zdravé než vaše vlastní pojetí sexuality a že tato média se zřejmě zdráháte počítat mezi ty regulativy, které naopak oceňujete.
Když se tedy váš text pokusím přeložit do srozumitelnějšího jazyka, vychází mi asi toto "Kdo přemýšlí o své sexuální orientaci, tak je nezralý. Zralý člověk se ožení, zplodí hojné potomstvo a stýká se se spoustou lidí, třeba aspoň vstoupí do řehole nebo navštěvuje příbuzné, ale své tělesno, vášně a touhy považuje za něco nízkého a tudíž jim nepodléhá ani o ních nemudruje, ale radši mudruje o věcech, kterým říká "spirituální"."
Poněkud mi ve vaší úvaze chybí, jak jste došel k tomu, že ona skupina mužů má méně zralé názory než vy, že má nějaké problémy se sebeovládáním anebo že jejich regulativy jsou horší než vaše regulativy. Skoro bych až měl pocit, zda jim nepodsouváte nějaké postoje, které možná ani neměli. Vaše úvaha o bíologické funkčnosti či nefunkčnosti pedofilní orientace také mohla jít více k věci, namísto aby byla takto odbyta nepříliš konkrétními frázemi.
(Zde smazána další spekulace o významu zkratky R6)
Naposledy upravil(a) Host dne pondělí 12. 3. 2012, 2:27:48, celkem upraveno 1 x.
Název je jen hostem skutečnosti. Host v mém domě, takhle časně z rána? Nezván vstoupil do mé pozornosti, na jabloni sedí první vrána.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1724 poděkování
- Dostal: 3602 poděkování
Já bych tipoval, že zkratkou R6 měl pisatel na mysli Český rozhlas 6, vzhledem k načasování příspěvku. Ale jistý si nejsem.Host píše:Nevím, co je to R6 ani jaké dělá kroky...
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku do: 14
- Dal: 21 poděkování
- Dostal: 55 poděkování
Aha, tak to vypadá o hodně pravděpodobněji než moje spekulace.Kasz píše:Já bych tipoval, že zkratkou R6 měl pisatel na mysli Český rozhlas 6, vzhledem k načasování příspěvku. Ale jistý si nejsem.
A taky že jo. Na stránkách Českého rozhlasu se shodný Michallův příspěvek objevil o 5 minut později než tady.
Název je jen hostem skutečnosti. Host v mém domě, takhle časně z rána? Nezván vstoupil do mé pozornosti, na jabloni sedí první vrána.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- ve věku od: 3
- ve věku do: 8
- Dal: 117 poděkování
- Dostal: 319 poděkování
Pokud je R6 tedy ČRo6, tak už je mi obsah jasný. A já myslel, že to má něco společného s buddhismem.