Chuck Palahniuk - Prokletí

KNIHY slouží ke sdílení recenzí a tipů na zajímavá knižní díla.
Pravidla fóra
  1. Je povoleno vkládání recenzí na jakékoliv knihy a následná diskuze k nim.
  2. Jestliže bude v rámci recenze knihy uvedeno jméno osoby v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2004 do současnosti), je nutné toto jméno zkrátit na křestní jméno a iniciálu příjmení.
  3. V rámci recenzí je možné vkládat odkazy na fotografie obálek knih, příp. fotografie autorů, a to jen formou odkazů (za využití URL nebo IMG tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj. Je-li autor v současnosti mladší 18 let, anebo je-li na jeho fotografii společně s ním jiná osoba v současnosti mladší 18 let, odkaz na fotografii nemůže být zveřejněn.
  4. Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
Tsu
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 10
ve věku do: 20
Dal: 104 poděkování
Dostal: 56 poděkování

Chuck Palahniuk - Prokletí

Nový příspěvek od Tsu »

Je to příběh o třináctileté Madison, která se najednou ocitne v pekle. Z holky s nízkým sebevědomím se postupně stává vládkyně pekla *skull* . Vlastně zde nejde ani o děj, ale o styl, jakým je kniha napsána. Uznejte sami.

"Životní zkušenost mi říká, že holky jsou obyčejně chytré jako čerti, ale jenom než jim začnou růst prsa. Můžete ten postřeh zavrhnout, říct si, že je to jen moje osobní zaujatost způsobená nízkým věkem, ale mě připadá, že právě ve třinácti člověk dosáhne největšího rozkvětu intelektu, osobitosti a odvahy. U kluků i u holek. Nechci se chlubit, ale podle mě je člověk vážně nejvýjimečnější a nejsvéráznější ve třinácti - jen se podívejte na Pipi Punčochatou, Pollyannu, na Toma Sawyera a na Dennise postracha okolí. Až pak jeden začne válčit s hormony, hormony ho najednou řídí a drtí ho genderové předsudky. Jen co holky zažijou první menstruaci a kluci první poluci, v okamžení je po genialitě a nadání. A další narážka na mojí učebnici dějepisu: po pubertě nastane něco jako temný středověk, dlouhá doba mezi rozkvětem Athén a renesancí. Holky si opatří dudy a zapomenou, že byly kurážné a chytré. Dokonce i kluci mívají vlastní svérázný intelekt a vtip, jenže dejte jim první erekci a jsou z nich na dalších šedesát let totální dementi. U obou pohlaví je dospívání něco na způsob doby ledovo-blbové "
Chuck Palahniuk: Prokletí (Odeon, Praha 2012)
*gl*
Naposledy upravil(a) Tsu dne čtvrtek 19. 11. 2015, 13:12:06, celkem upraveno 3 x.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 27
Kontakt: [email protected]
Dal: 1430 poděkování
Dostal: 3292 poděkování

Re: Chuck Palahniuk - Prokletí

Nový příspěvek od Kasz »

Tsu, prosím, ke svému příspěvku přilož i odkaz na zdroj textu, který v uvozovkách cituješ. Díky.
Československá pedofilní komunita – již 12 let s Vámi! ❤️💙
Tsu
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 10
ve věku do: 20
Dal: 104 poděkování
Dostal: 56 poděkování

Re: Chuck Palahniuk - Prokletí

Nový příspěvek od Tsu »

ano, ano, napraveno *gl*