Kasz píše:Jeden nejmenovaný dávný člen komunity mi zhruba před 7 lety říkal, že pokusy (tehdy ještě dřívější, z dob Xka apod., což je zhruba 13 let zpátky) o jakýkoliv společný projekt ztroskotaly na tom, že se lidé dohádali. I to je k zamyšlení.
Já to vidím takto:
a) Nějaké hlasování, jak tu některý předřečník navrhoval, nemá smysl. "Dozvíš se" přesně to, co chceš slyšet a názory z jiného "soudku" si vůbec nepřipustíš k tělu.
b) I kdybychom už o tom Plyšáčkově "prohřešku" přestali diskutovat, což bych považoval za racionální, stejně zbyde plno hořkosti.
c) Obávám se, že zamyšlení se, ke kterému vyzýváš, neznačí nic jiného, než to, aby ti s jinými názory už konečně drželi ústa nebo odešli z webu, protože jediný správný názor již přeci byl vyřčen.
d) Nemyslím si, že nováčky může odradit nějaký nepřestřelený dvojsmysl či nějaké neagresivní příspěvky, které vychází z názoru pisatele. Osobně jsem jako nováček hledal jistotu. Zakotvení. Soukmenovce. Laskavé soukmenovce, kteří mi třeba vytknou chyby, ale neurážlivým, podněcujícím způsobem. Rozhodně jsem nečekal hádky, averzi, urážky, shazování práce druhého...
e) Nečekal jsem, že zde budou jako hlavní názory na pedofilii takové, o kterých ze svého životního příběhu vím, že jsou - kulantně řečeno - neúplné či zkreslené a které si mohu přečíst v masmédiích. Možná, že jsou lidé, dokonce takoví, co z nějakého důvodu sebe označují za pedofily, že to tak cítí. Tedy i tyto názory mají právo zaznít. Ale cítím zde, že ony by v podstatě jiné zaznívat neměly, protože "bychom někoho mohli odradit". Koho? Pedofila? To sotva.
f) Čím víc díky Čepeku poznávám, tím větší nabývám jistotu, že svět BL a GL jsou dva zcela neslučitelné světy. Jde o různá životní východiska, různé životní postoje, a tím pádem i vnímání vyřčených výroků a závěry. Když potom celá rozhodovací pravomoc je na jedné straně, pak si toto řešení o konflikty přímo říká.
g) Vůbec se nemohu ztotožnit s názory o přistupování k problémovému uživateli tak, jak tu zaznívají jako oficiální. Předpokládám, že jsi dobrý učitel - takže si dovolím naprosto vyloučit, že by ses v reálu takto choval vůči žákům. Prostě žák jednou dostal pětku, tak už automaticky, i kdyby se naučil sebelépe, ji dostane příště zas, protože co jiného od něj čekat? Žák občas zlobí, tak když se najde něco rozbitého, tak jej automaticky potrestáš? A když ti kolega nadhodí, že to asi byla chyba, tak řekneš "chyba nechyba, jednou to tak je"? Vsadím se, že bys takto nepostupoval.