http://budejovice.idnes.cz/muz-zneuzival-skolacku-0sp-/budejovice-zpravy.aspx?c=A151014_2198438_budejovice-zpravy_epkub
Českobudějovický krajský soud ohodnotil v úterý milenecký vztah s nezletilou dívkou jako znásilnění a ohrožování mravní výchovy dítěte. Šestapadesátiletý muž stráví osm a půl roku ve věznici s ostrahou.
Co mě na tomto případu zaujalo, je jeho způsob obhajoby, kdy používá stejné věci, jako někteří lidé tu.
„Prostě jsme se vzájemně milovali a plánovali společnou budoucnost.“
„Byla vyspělá. Všechno se mnou dělala dobrovolně,“
Jenže kde je pravda?
Nezletilá u soudu vypověděla, že vztah s otčímem tajila, protože jí hrozil, že se jinak dostane do pasťáku.
A k zamyšlení je i
Obžalovanému, který se na místě proti rozsudku odvolal, nařídil senát na návrh znalce také ústavní sexuologickou léčbu. Podle názoru šestapadesátiletého muže byl totiž milenecký poměr s nezletilou dívkou naprosto normální.
Otčím měl 2 roky poměr s nezletilou, dostal 8,5 roku.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 3
- ve věku do: 11
- Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767 - Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
- Dal: 529 poděkování
- Dostal: 370 poděkování
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 13
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Ascendent:
Padáme dolů ač stoupáme výš,
zítra buď zhasneš nebo uhoříš...
Descendent:
Za nepřekonatelným mořem, tam za vlnkou poslední, lásko, jak je ti... - Příspěvky: 442
- Dal: 91 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: Otčím měl 2 roky poměr s nezletilou, dostal 8,5 roku.
No, opět jako již tradičně - abych zbytečně někoho nepřekvapoval, vezmu to podle sebe. Zažil jsem toho v životě více, ale teď bych se chtěl věnovat jedné ze stěžejních kapitol svého života - můj vztah se žákyní R (na počátku 14, potom 15 let). Chodili jsme spolu skoro 2 roky. Náš vztah byl jasně milenecký. Nebudu tady líčit orgasmy, spíš jen to, že jsme spolu i vařili, nakupovali, chodili na procházky, do kvalitní kavárny, plánovali zařízení bytu (měl jsem dostat vilku, ve které jsem byl v té době v podnájmu - mám to vše popsané ve svém životopisu). Jasně, že jsme plánovali společnou budoucnost. Když to prasklo, byly mi přičteny i další hříchy, které jsem spáchal před seznámením s R. To je pravda. Jenže - u výslechu a později u soudu, dokonce v přímé konfrontaci a se znaleckým posudkem psychiatra - sexuologa, jsem se dozvěděl, že R vše dělala ze strachu. Ne z lásky. Nejprve jsem tedy byl obžalován ze znásilnění "osoby v závislosti" (žačka) s tehdy trestní sazbou 5 - 10 let. Naštěstí už v přípravném řízení si vyšetřovatelka všimla značných nesrovnalostí ve výpovědi R a formálně vypracovaný posudek sexuologa nebyl vzat pro posouzení mého chování v potaz. Ještě v průběhu přípravného řízení mi tedy byla skutková podstata překvalifikována na mnohem méně závažnou. U soudu se pak R vpodstatě zhroutila a já také. Prostě tohle byl neskutečný šok! Asi jsem se už z toho zcela nikdy nevzpamatoval. Nevím jak R. Ten, kdo ji tak zmanipuloval, ten by měl dostat ten trest. V mých očích je ten někdo nelidská bestie. Vím, že jsem se v životě nechoval vždy správně. Ale rozhodně to tak nechápu v případě R. Zde bych, Jene, pokud bych se měl znovu obhajovat, použil všechny ty argumenty, které jsi vypsal. Ale co se týká mého vztahu k R, tak já necítím potřebu se obhajovat. Ovšem měl jsem štěstí, že tenkrát nebyla taková poptávka médií po lynčování a narazil jsem na vyšetřovatelku, která chtěla najít pravdu. Jen ten psychiatr...Forst Jan píše:... soud ohodnotil v úterý milenecký vztah s nezletilou dívkou jako znásilnění a ohrožování mravní výchovy dítěte. Šestapadesátiletý muž stráví osm a půl roku ve věznici s ostrahou.
Co mě na tomto případu zaujalo, je jeho způsob obhajoby, kdy používá stejné věci, jako někteří lidé tu.
„Prostě jsme se vzájemně milovali a plánovali společnou budoucnost.“
„Byla vyspělá. Všechno se mnou dělala dobrovolně,“
Jenže kde je pravda?
Nezletilá u soudu vypověděla, že vztah s otčímem tajila, protože jí hrozil, že se jinak dostane do pasťáku.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 504 poděkování
Nedovedu si dost dobře představit jak se někdo ve 14-15 přetvařuje a simuluje lásku aby se nedostal do pasťáku. Popravdě bych 15 leté slečně, která by byla natolik blázen aby se mnou chodila, hned ze začátku zdůraznil, že není nic co by nějak podmiňovalo to že jí pomůžu jak budu moct, rozhodně ne něco co by dělala proti své vůli či z jinak než z lásky....
-
- Na trestné lavici
Descendent:
Za nepřekonatelným mořem, tam za vlnkou poslední, lásko, jak je ti... - Příspěvky: 442
Já si to představuji takto:Jednorozec píše:Nedovedu si dost dobře představit jak se někdo ve 14-15 přetvařuje a simuluje lásku aby se nedostal do pasťáku. Popravdě bych 15 leté slečně, která by byla natolik blázen aby se mnou chodila, hned ze začátku zdůraznil, že není nic co by nějak podmiňovalo to že jí pomůžu jak budu moct, rozhodně ne něco co by dělala proti své vůli či z jinak než z lásky....
Kdyby ta slečna řekla, že byla zamilovaná do otčíma, ještě k tomu tak starého, tak jí příbuzenstvo, kamarádky, kamarádi, odsoudí jako ... (lehkou děvu). Budou ji přesvědčovat, že to jistě nedělala dobrovolně. Takže tomu tlaku podlehne a okolí se na ni najednou začne dívat jako na chudáka, který tak trpěl. Vlastně se z toho "vyváže" - ona nic, to ten otčím. Pan soudní znalec z oboru sexuologie k tomu dá posudek, že dívce vznikla těžká újma na zdraví... A máme tu těch 8,5 roku jako na podnose.
U mě to bylo podobné, ne stejné, přeci jen učitel x žákyně je trochu něco jiného než nevlastní dcera x otčím. Ale princip byl podobný. Naštěstí "můj" pan sexuolog byl diletant a vyšetřovatelka i soud chtěli znát skutečnou pravdu. A noviny ani televize by to tenkrát nepsaly / nevysílaly - nebyli placeni reklamou = sledovaností.
-
- Na trestné lavici
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
Souhlasím, je dost dobře možné, že to tak bylo. Ale to nic nemění na to, že ten dospělý mohl a měl vědět, v jaké žijeme společnosti, a neměl si s ní začínat sexuální vztah, který společnost tak silně odsoudí a vmanipuluje dívku do této situace.asce píše:Kdyby ta slečna řekla, že byla zamilovaná do otčíma, ještě k tomu tak starého, tak jí příbuzenstvo, kamarádky, kamarádi, odsoudí jako ... (lehkou děvu). Budou ji přesvědčovat, že to jistě nedělala dobrovolně. Takže tomu tlaku podlehne a okolí se na ni najednou začne dívat jako na chudáka, který tak trpěl. Vlastně se z toho "vyváže" - ona nic, to ten otčím.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1721 poděkování
- Dostal: 3601 poděkování
Je to tak, měl raději počkat. Nic by jim neuteklo. Na druhou stranu je hnusné, jaké škody se napáchají zvenčí.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Na trestné lavici
Descendent:
Technicky vzato, máš jistě, Gabrieli, pravdu. Kdyby bylo například zakázáno rozložit dvojčlen A^2 + B^2, což reálně skutečně zakázáno je (nad množinou reálných čísel), tak bych to plně chápal. Měl by si dotyčný "počkat" a pracovat nad množinou komplexních čísel, kde ten rozklad je úplně normální výraz (A + i*B)*(A - i*B). Ale poroučet lásce? Je to ošemetné. Asi měl počkat. Třeba ta láska mezi nimi byla takovou ochrannou rukou pro tu dívky - mluvilo se tam o "pasťáku", nejspíš ta dívka měla tendenci sklouznout po šikmé ploše, takže kdyby čekal, mohl by se třeba dočkat, že zapadne mezi feťáky. Co víme. Třeba to bylo jinak a má pravdu ten soud. Těžko říct. Ale pokud měl pravdu ten otčím, pak je mi té zmařené lásky líto. Jakou újmu by společnost utrpěla, kdyby to prostě nechali být? Žádnou. Jakou utrpěla nyní? Jedna dívka, co bude do konce života žít s traumatem, že pro svůj drobný prospěch těžce odepsala přítele. Zničený zbytek života toho otčíma. Nejspíš ten otčím také vydělával a platil daně... Je mi z té společnosti docela zle...Gabriel Svoboda píše:Souhlasím, je dost dobře možné, že to tak bylo. Ale to nic nemění na to, že ten dospělý mohl a měl vědět, v jaké žijeme společnosti, a neměl si s ní začínat sexuální vztah, který společnost tak silně odsoudí a vmanipuluje dívku do této situace.