http://zpravy.idnes.cz/pristi-rok-zaniknou-zvlastni-skoly-tisice-deti-pujdou-do-beznych-trid-1m1-/domaci.aspx?c=A150921_211159_domaci_fer
Ministerstvo školství chystá na příští rok přelomovou změnu. Do základních škol pošle až 15 tisíc dětí s lehkou mentální retardací a jinými poruchami. Praktické školy, kam chodí dnes, úplně skončí. Novela už začala platit, upozorňuje MF DNES.
Příští rok zaniknou zvláštní školy
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 3
- ve věku do: 11
- Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767 - Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
- Dal: 529 poděkování
- Dostal: 370 poděkování
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: Příští rok zaniknou zvláštní školy
Takové dítě v běžné třídě se snadno může stát pachatelem nebo obětí šikany. Bude ten asistent u dítěte nepřetržitě, i o přestávkách?
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 512 poděkování
Hm a důvod proč ty "praktické školy" dříve speciální, pomocné atd existovali snad 100 let byl jaký? On už pominul? Nebo jsou to zase další experimenty na dětech?
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Zvláštní školy se neruší. Dávno totiž neexistují, řekla Valachová.
http://zpravy.idnes.cz/prakticke-skoly-se-nerusi-rekla-valachova-fip-/domaci.aspx?c=A150922_153040_domaci_zt
Já si myslím, že každý je něčím zvláštní, proto každá škola je "zvláštní".
Pokud se žáci se speciálními potřebami včlení mezi běžné žactvo, řada učitelů, již teď nervově labilnějších, si půjde asi "skočit" nebo "hodit mašli".
Asistenti pedagoga jen zvýší počet dospělých ve třídě, což mně osobně by velice vadilo.
http://zpravy.idnes.cz/prakticke-skoly-se-nerusi-rekla-valachova-fip-/domaci.aspx?c=A150922_153040_domaci_zt
Já si myslím, že každý je něčím zvláštní, proto každá škola je "zvláštní".
Pokud se žáci se speciálními potřebami včlení mezi běžné žactvo, řada učitelů, již teď nervově labilnějších, si půjde asi "skočit" nebo "hodit mašli".
Asistenti pedagoga jen zvýší počet dospělých ve třídě, což mně osobně by velice vadilo.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne úterý 22. 9. 2015, 22:29:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Citace vložena do kurzívy.
Důvod: Citace vložena do kurzívy.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 512 poděkování
Mohu jen potvrdit, že školy dříve značené jako zvláštní, pomocné atd. nějaký ten rok zpět změnily název a jsou označené normálně jako základní školy, sám jsem si toho i jedná nedaleko umístěné všiml a říkal si něco u lidské blbosti (politici tomu říkají korektnost)... Nicméně jejich osazenstvo zůstalo původní.
Tak mě napadá jestli to není akce "vlk se nažral a koza zůstane celá" tj. děti z těchto škol zůstanou kde jsou a když se to někomu nebude líbit ukáže se mu lejstro, že je to "normální škola", pár se jich s asistenty pošle do jiných škol a rázem budeme nejlepší v evropě!
Tak mě napadá jestli to není akce "vlk se nažral a koza zůstane celá" tj. děti z těchto škol zůstanou kde jsou a když se to někomu nebude líbit ukáže se mu lejstro, že je to "normální škola", pár se jich s asistenty pošle do jiných škol a rázem budeme nejlepší v evropě!