Příští rok zaniknou zvláštní školy

Sekce pro vkládání článků, které se týkají problematiky dětí, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosíme, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Forst Jan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767
Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
Dal: 529 poděkování
Dostal: 370 poděkování

Příští rok zaniknou zvláštní školy

Nový příspěvek od Forst Jan »

http://zpravy.idnes.cz/pristi-rok-zaniknou-zvlastni-skoly-tisice-deti-pujdou-do-beznych-trid-1m1-/domaci.aspx?c=A150921_211159_domaci_fer
Ministerstvo školství chystá na příští rok přelomovou změnu. Do základních škol pošle až 15 tisíc dětí s lehkou mentální retardací a jinými poruchami. Praktické školy, kam chodí dnes, úplně skončí. Novela už začala platit, upozorňuje MF DNES.
Děkuji
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Příští rok zaniknou zvláštní školy

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Takové dítě v běžné třídě se snadno může stát pachatelem nebo obětí šikany. Bude ten asistent u dítěte nepřetržitě, i o přestávkách?
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 512 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Hm a důvod proč ty "praktické školy" dříve speciální, pomocné atd existovali snad 100 let byl jaký? On už pominul? Nebo jsou to zase další experimenty na dětech?
Plyšáček
Na trestné lavici
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Nový příspěvek od Plyšáček »

Zvláštní školy se neruší. Dávno totiž neexistují, řekla Valachová.

http://zpravy.idnes.cz/prakticke-skoly-se-nerusi-rekla-valachova-fip-/domaci.aspx?c=A150922_153040_domaci_zt

Já si myslím, že každý je něčím zvláštní, proto každá škola je "zvláštní".
Pokud se žáci se speciálními potřebami včlení mezi běžné žactvo, řada učitelů, již teď nervově labilnějších, si půjde asi "skočit" nebo "hodit mašli".
Asistenti pedagoga jen zvýší počet dospělých ve třídě, což mně osobně by velice vadilo.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne úterý 22. 9. 2015, 22:29:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Citace vložena do kurzívy.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 512 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Mohu jen potvrdit, že školy dříve značené jako zvláštní, pomocné atd. nějaký ten rok zpět změnily název a jsou označené normálně jako základní školy, sám jsem si toho i jedná nedaleko umístěné všiml a říkal si něco u lidské blbosti (politici tomu říkají korektnost)... Nicméně jejich osazenstvo zůstalo původní.

Tak mě napadá jestli to není akce "vlk se nažral a koza zůstane celá" tj. děti z těchto škol zůstanou kde jsou a když se to někomu nebude líbit ukáže se mu lejstro, že je to "normální škola", pár se jich s asistenty pošle do jiných škol a rázem budeme nejlepší v evropě!