V Česku je příliš porodů císařským řezem

Sekce pro vkládání článků, které se nehodí do ostatních podsekcí Reakce na média a které jsou zároveň s ohledem na téma fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosím, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Forst Jan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767
Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
Dal: 529 poděkování
Dostal: 370 poděkování

V Česku je příliš porodů císařským řezem

Nový příspěvek od Forst Jan »

http://zpravy.idnes.cz/velky-pocet-deti-narozenych-cisarskym-rezem-f3z-/domaci.aspx?c=A150916_212216_domaci_jkk

V Česku se rodí příliš dětí císařským řezem. Dokazuje to analýza, kterou exkluzivně získala MF DNES. Z ní je patrné, že v některých porodnicích přichází na svět „císařem“ až 40 procent novorozeňat. Porodníci se k zákroku uchylují i v případech, kdy to není nezbytné. Například když má žena z normálního porodu strach.
Děkuji
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: V Česku je příliš porodů císařským řezem

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Porodníci se k zákroku uchylují i v případech, kdy to není nezbytné. Například když má žena z normálního porodu strach.
Žádosti rodičky o císařský řez má být automaticky vyhověno, do toho jí nikdo nemá co kecat. Ani muž, ani škodolibá žena ("když jsem to vydržela já, ať to vydrží i ona").
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Forst Jan

Gabriel Svoboda píše:Žádosti rodičky o císařský řez má být automaticky vyhověno, do toho jí nikdo nemá co kecat. Ani muž, ani škodolibá žena ("když jsem to vydržela já, ať to vydrží i ona").
Porod císařským řezem je šestkrát rizikovější než porod normální. Rozumný doktor má povinnost chránit především zdraví a život všech, nikoliv pohodlí, tedy pokud k tomu není zdravotní důvod, neměl by rodičce jen tak vyhovět. Někomu pomáhat "ohrožovat život" je proti doktorské přísaze.

Vidím podobné argumenty i při očkování dětí a to je problém na velmi dlouhou debatu. Na jedné straně je názor (přání) normálního člověka, o jehož zdraví jde (nebo o zdraví vlastního dítěte). Takový člověk samozřejmě chce o sobě rozhodovat sám. Jenže to rozhodování zakládá pouze na pocitu a na "jedna paní říkala", normální člověk nemá medicínské vzdělání a nezná všechny věci, které svým rozhodnutím ovlivňuje. Na druhé straně je doktor. Ten sice rozhoduje o "někom cizím", ovšem vychází z let učení a medicínské praxe. Jeho názor je tedy názor odborníka. Kdo by měl mít přednost? To není jednoduché říct.
Děkuji
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

Když žena ohrozí sama sebe, může to být každému jedno. A že ohrozí i své dítě? Dítě není majetek lékaře ani státu, primární odpovědnost za něj nese matka, která je s ním také nejúžeji biologicky spojena. Jako muž si neumím představit, že by mi někdo nařizoval obětovat se v zájmu zachování části mého těla jen proto, že jednou z té části mého těla bude samostatná bytost. Proto si netroufám něco takového nařizovat ženám.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Forst Jan

Gabriel Svoboda píše:Když žena ohrozí sama sebe, může to být každému jedno. A že ohrozí i své dítě? Dítě není majetek lékaře ani státu
Lidský život není ničí majetek. Na lidský život nemůžeš uplatňovat stejné pravidla jako na "věc". Císařský řez je chirurgický zákrok. A v době toho zákroku je za ženu a dítě zodpovědný lékař. Lékař, který přísahal, že udělá vše co může, aby život a zdravý ochránil. Nemůžeš po něm požadovat, aby vědomě ohrozil život a zdravý matky a dítěte jen proto, že to ona chce. Když ti někdo podá pistoli a řekne aby jsi ho střelil, uděláš to? Vždyť on to chce? Podle tvé logiky bys musel...
Děkuji
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

Pistole znamená jistotu smrti, zatímco císařský řez je normální zákrok, který má výhody i nevýhody, který nemá za cíl někoho zabít a který má velkou šanci na úspěch. Na tu zodpovědnost není lékař sám, má od matky podepsaný informovaný souhlas.

A mimochodem, odkud vlastně pocházejí ty statistiky, že císařský řez je rizikový? Není to tak, že zdravé ženy rodí obvykle přirozeně, zatímco ženy, u kterých se něco pokazilo, rodí častěji císařským řezem? Z toho vyplývá jen to, že běžný porod zdravé ženy je lepší než rizikový porod, ale ne to, že přirozený porod je lepší než císařský řez. Kdyby ty ženy, u kterých se něco pokazilo a musely rodit císařským řezem, místo císařského řezu rodily přirozeně, pravděpodobně by to spolehlivě zabilo je i dítě. Nebo ta statistika skutečně znamená, že když jedna a tatáž žena místo přirozeného porodu zvolí císařský řez, zvýší se najednou riziko?
Forst Jan

Gabriel Svoboda píše:Pistole znamená jistotu smrti
Záleží kam střelíš, do nohy, do ruky,... Miliony lidí už přežili když je někdo střelil.
Gabriel Svoboda píše:odkud vlastně pocházejí ty statistiky,
Přesný výpočet neznám, ale už to, že porod není invazivní zákrok a je to přirozená věc, kdežto císařský řez je operace zvedá riziko.
Děkuji
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

Porod je přirozená věc, ale smrt je taky přirozená věc. Při přirozeném porodu se dříve běžně umíralo. Pokud chceme, aby smrt dítěte nebo člověka v produktivním věku i nadále byla výjimka (jako v posledních pár desetiletích) a ne přirozená věc (jako po drtivou většinu historie), musíme občas do přirozených fyziologických procesů trochu nepřirozeně zasáhnout.
Plyšáček
Na trestné lavici
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Nový příspěvek od Plyšáček »

Tedy pánové, zatím to poctivě čtu, ale u té pistole jste mi nápadně připomněli dvě bájná zvířata... :D
Páni teoretikové, máte za sebou některý z vás porod - ať svůj, manželčin či pacientčin, že o tom tak zasvěceně diskutujete? Takové nepedofilní téma... No, vlastně pedofilním se stává hned po zrodu, pravda...

Dle mého názoru je mnoho přirozených aktivit, které se potlačují a mnoho nepřirozených aktivit, které se propagují. Takovou ošemetnou otázkou, která mě nejvíce zajímá z hlediska toho, co je a co není přirozené, je sex a děti. Porody mě moc nezajímají - tedy hlavně jsem vděčný za každé narozené dítě, hlavně za zdravé a krásné holčičky. :)

K otázce porodů. Žena, pokud je zdravá a pokud neriskuje život svůj či život nenarozeného dítěte, by měla rodit přirozeně - tedy "jako zvíře". Vzpomeňme "divošky" rodící v podřepu naprosto bezbolestně a v pohodě. To jen moderní ženy leží a řvou, jako by se dělo něco nenormálního. Naštěstí stále více se už dnes mluví o orgastickém porodu a podobných nových trendech. Z hlediska hlubinné psychologie při porodu prožívají matka i dítě velice hluboké a mocné duchovní stavy, které určují mnoho základních archetypálních vzorců - viz. knihy Stanislava Grofa a tzv. bazální matrice. Pokud tento přirozený proces obejdeme řezáním do břicha, matku i dítě o něco okrádáme. Vyhnuli jsme se bolesti, ale porodní procesy jistě nejsou nějakým omylem a nedopatřením a mají svůj význam - to, že jej třeba nechápeme, neznamená, že tam není.

Pokud by tedy nešlo o skutečně mimořádně komplikovaný porod, nikoho bych se neptal a nechal jej rodit tak, jak se má. A dál se o tom už nechci bavit. Rád se vyjadřuji k tématům, ke kterým mám nějaký bližší vztah či zkušenosti v nich.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Forst Jan

Gabriel Svoboda píše:Pokud chceme, aby smrt dítěte nebo člověka v produktivním věku i nadále byla výjimka (jako v posledních pár desetiletích) a ne přirozená věc (jako po drtivou většinu historie), musíme občas do přirozených fyziologických procesů trochu nepřirozeně zasáhnout.
Někdy je to samozřejmě nutné. WHO udává zhruba 15% porodů kde je císařský řez lepší. Bavíme se ovšem o tom, že císařský řez při porodu bez komplikací naopak šanci na zdraví rodičky a dítěte snižuje. Takže tvůj argument podporuje můj postoj.
Plyšáček píše:Páni teoretikové, máte za sebou některý z vás porod - ať svůj, manželčin či pacientčin, že o tom tak zasvěceně diskutujete?
Já samozřejmě nerodil, ale jeden ze členů mé rodiny se pohybuje v nemocnici, takže znám zdravotní prostředí lépe, než průměrný smrtelník. A právě teď se mnou bydlí těhotná žena, která již jedno dítě porodila a druhé porodí každým dnem. A téma porod je u nás Velmi často v těchto dnech zmiňované.
Plyšáček píše:Pokud by tedy nešlo o skutečně mimořádně komplikovaný porod, nikoho bych se neptal a nechal jej rodit tak, jak se má.
Souhlasím, končím.
Děkuji