Muž z Ostravy poslal erotické snímky 11leté školačce

Sekce pro vkládání zpráv, které se týkají kriminálních kauz, trestných činů aj., jež jsou s ohledem na zaměření fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Nevkládejte do této sekce články týkající se problematiky sexuálního zneužívání obecně.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Fíla
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 14
Dal: 8 poděkování
Dostal: 11 poděkování

Muž z Ostravy poslal erotické snímky 11leté školačce

Nový příspěvek od Fíla »

http://www.novinky.cz/krimi/380126-muz-z-ostravy-poslal-eroticke-snimky-11lete-skolacce-po-jinych-pozadoval-sex.html

V čem je jádro problému? V tom, že posílal 29 letý muž 11 leté dívce erotické fotky (o které kvůli falešnému věku ani nevěděl, že jí 11 let je, ale to je jedno, dítě jako dítě) a chtěl setkání s 13 a 14 za účelem sexu a nebo že 11 letá holka byla na sociální síti, jenž má v podmínkách používání od 13 let a posílala též své přirození?
Včem tkví ten problém, že rodiče nemají takovou zodpovědnost a je pro ně jednodušší posadit dítě k počítači se slovy "máme vystaráno, když ho to baví"?

Je to stejné, jako kdybych řekl dítěti ,,alkohol je špatný" a posadil ho do první putiky na colu, když ostatní mají pivo, vodku, rum a jiné alkoholové nápoje.

Docela mě i zaráží věta „Domněnka bezpečí dítěte v dětském pokoji nemusí být vždy reálnou. Cestou je důvěra i komunikace mezi rodičem a dítětem, přehled o kontaktech dítěte i způsobu trávení volného času. Ani systém zákazu komunikace na sociální síti není vždy efektivní,“

Zákaz je přece dán podmínkami o používání, takže zakazovat sociální sitě dítěti je zcela na místě. Navíc nejsem proti, aby se rodiče vůči dítěti chovali jak gestapo. Co děláš? S kym se stýkáš? Kde co s kym děláš? Dej mi čísla svých kamarádek a kamarádů. A v případě potřeby PC umístit né do dětského pokoje, ale do 15 let hezky do obýváku na dohled rodičů a po 20:00 hodině ho vypínat, či použít systém rodičovské kontroly a prohlížet všechny logy komunikace na počítači.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne čtvrtek 10. 9. 2015, 22:25:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Dodán odkaz na článek. Když na něco reagujete, doplňte i o jaký článek jde.
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: Muž z Ostravy poslal erotické snímky 11leté školačce

Nový příspěvek od Mathias8 »

Prepáč Fila ale...nedá mi to nereagovať...
Fíla píše:(o které kvůli falešnému věku ani nevěděl, že jí 11 let je, ale to je jedno, dítě jako dítě) a chtěl setkání s 13 a 14 za účelem sexu
:-) ako vieš, že o tom kolko má rokov nevedel? Čítal som články a nikde to nebolo spomenuté. Mohla byť pre neho príťažlivá ako 13,14 ročná a kašlal na to. Možno mu povedala, že ma 11. Predsa keď si z niekim začnem písať opýtam sa ho na vek.. možno hneď, možno neskor. Mohla mu aj povedať, že má 13,14 ale to by bola potom naivná a blbá...
To, že chcel stretávku s 13,14 ročnými dievčatami ešte neznamená, že by nemohol spraviť výnimku s 11 ročnou. Možno sa mu páčila...
Fíla píše:a nebo že 11 letá holka byla na sociální síti, jenž má v podmínkách používání od 13 let a posílala též své přirození?
To ako a prečo sa deti prihlasujú na sociálnu siet to vieme obidvaja. Ale to, že mu posielala svoje prirodzenie... v článku bolo písané, že im písal nemravné správy. Možno sa ho bála. Možno ju zmanipuloval... Neobvinuj hneď dievča z niečoho, čo nevieš ako bolo.. (ani ja) len na základe nejakého článku. Kto vie ako to bolo.. :-)

http://www.novinky.cz/krimi/380126-muz-z-ostravy-poslal-eroticke-snimky-11lete-skolacce-po-jinych-pozadoval-sex.html
Fíla píše:Včem tkví ten problém, že rodiče nemají takovou zodpovědnost a je pro ně jednodušší posadit dítě k počítači se slovy "máme vystaráno, když ho to baví"?
Problém spočíva v tom, že ľudia nemajú čas na nič. Vačšinu koli práci, peniazom. Stále niekam lietajú a nemajú čas ani na svoje deti. Tak je pre ne jednoduchšie dieta radšej posadiť pred počítač alebo televízor.. "aspoň je ticho a ja si možem v pokoji navariť, upratať a pod.. "
Poznám prípad, kde matka posadí dcéru pred televízor s tím, že pri televízori sa naje. Pretože nikde inde sa nenaje ale pri televízori zje všetko.
Rodičia sú taký. Nehovorím, že to je správne. Je to celé zle...
Fíla píše:Zákaz je přece dán podmínkami o používání, takže zakazovat sociální sitě dítěti je zcela na místě.
Nie zakazovať ale obmedzovať. Keď dietatu zakažeš počítač si mysliš, že akože všetko ok? nebude tam chodiť? .. Si na omyle. Bude robiť všetko preto aby sa tam dostalo, pretože ho bude lákať "zakázané ovocie" Bude chcieť vedieť ako to tam chodí aké to je. Kamošky a kamoši mu budú hovoriť. Je to strašne fáajn... možeš pridávať fotky, statuse a tak.. je to paráda a dieťa čo? prihlási sa cez kamošov mobil alebo ti povie - Mami, oci idem ku kamošovi, kamoške sa hrať a ty Ano dcerenka moja bež utekaj a na obed sa vrať alebo na večer poprípade o tolkej a tolkej hodine. A dieťa čo spravi? Ide ku kamošovi, kamoške, zapne si u neho počítač a dieťa je napríklad u neho na fb alebo instagrame. Kupiš mu telefón a čo tam je? .. aplikacia messenger a wifi... to stačí aby sa dieťa prihlasilo a ešte horšie, začne ťa klamať. Aký vzťah bude k tebe mať? keď ta bude celý čas klamať? a možno ťa prestane mať rado .. .. Preto píšem radšej obmedzovať ako zakazovať. Je to lepšie ako zakazovať. Poprípade dietatu vysvetliť všetko... všetky možné hrozby aby to to dieťa vedelo... ale dieťatu to nezakážeš.. nespravíš nič... pozri v akej dobe žijeme...
Fíla píše:Navíc nejsem proti, aby se rodiče vůči dítěti chovali jak gestapo. Co děláš? S kym se stýkáš? Kde co s kym děláš? Dej mi čísla svých kamarádek a kamarádů. A v případě potřeby PC umístit né do dětského pokoje, ale do 15 let hezky do obýváku na dohled rodičů a po 20:00 hodině ho vypínat, či použít systém rodičovské kontroly a prohlížet všechny logy komunikace na počítači.
Prepáč ale toto mysliš naozaj važne? ...Niesi proti tomu?... Ja som...Veď to dieťa nebude mať žiadnu slobodu, bude trpieť, može mať depresie, zúfalstvo... panika..stres...všetko zakazovať, sledovať to nie je dobré...čo bude mať z toho života...detstva keď bude mať pocit, že je zavreté v klietke alebo horšie miestnosti bez okien bez dverí v ktorej je minimálne množstvo kyslíka a z ktorej niet uniku v ktorej nemože dychať??? .. Začne ta nenávidieť a ajtak bude robiť všetko preto aby nebolo iné ako jeho kamoši... a keď to budeš príliš vela prehánať ako pišeš "gestapo" tak sa može stať, že si dieťa začne ubližovať, rezať žili alebo spácha samovraždu...
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1755 poděkování
Dostal: 3640 poděkování

Re: Muž z Ostravy poslal erotické snímky 11leté školačce

Nový příspěvek od Kasz »

Dítě je člověk, ne vězeň. Když se němu budeš chovat jako gestapo, neprojevíš mu v podstatě žádnou důvěru. Jak má takové dítě zažít, co je důvěra? "Rodiče mi nevěří, pořád mě kontrolují." Důvěra je o tom, že stanovím pravidla hry a předpokládám, že ta pravidla bude dotyčný dodržovat. Pokud přijdu na to, že pravidla nedodržuje, znamená to, že důvěru zklamal. "My jsme ti s maminkou věřili, a tys to nedodržel. Protože už ti nevěříme, budeme tě muset víc kontrolovat a méně ti dovolit." To dítě si uvědomí, že důvěra je něco, co je cenné, co nestojí za její ztrátu, a že porušení důvěry má svoje negativní následky. Po čase se zase může důvěra obnovit, a dítě, poučené předchozí zkušeností, pak už v dané věci rodiče nezklame, nebo aspoň si myslím, že prostě si bude víc vážit důvěry, kterou mu rodiče dají.

Co se týká sociálních sítí nebo umísťování počítačů, zase je podle mého názoru vhodný nějaký rozumný kompromis. Neuvažoval jsem o tom, protože jiná situace bude se sedmiletým dítětem, a jiná s 15letým mladým člověkem, který už nese víc zodpovědnosti za svůj život. Třeba sociální sítě můžou být dobré pro sdílení fotek, rodinných záležitostí apod. Dítě má mobil s foťákem, nafotí, zveřejní, může to být taková "domácí" a rodinná zábava. Spíš bych se tedy snažil dítě naučit, jak sociální sítě využívat k dobrému, než úplně zakazovat.

Každopádně je lepší v dětství vybudovat důvěru, protože lézt 15letému do emailů, to se může krutě vymstít - a řekl bych, že u takového člověka je pro mě jeho soukromí nedotknutelné. Nakonec i ti dospívající, 13, 14, atd. jsou schopní později vyhodnotit svoje předchozí chování jako nezodpovědné a poučit se z toho. To je asi nejlepší poučení, když si na to ten mladý člověk dojde sám, než když to má zvenčí prostřednictvím dohledu rodičů.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙