Poradna Alík, dotaz: Jsem pedofil?

Sekce pro vkládání článků, které se týkají problematiky pedofilie, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky).
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.

PRAVIDLA POUŽÍVÁNÍ IKON:

– dobrý článek
– ucházející článek
– špatný článek
– článek z dezinformačního média

Marco Freeman
Administrátor
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 2
ve věku do: 11
Kontakt: [email protected]
Wickr Me: MarekVolny
(Telegram dávám po dřívější komunikaci)
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2049 poděkování

Poradna Alík, dotaz: Jsem pedofil?

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Fredor15:

Ahoj Alíku! Hodně dlouhou dobu tě sleduji a teďka jsem se ti odvážil napsat. Jmenuji se Fedor a bude mi 16 let. Už 6 měsícu si píšu s jednou holkou. Jí je teprve 10, ale je opravdu vyspělá. Vypadá tak na 13. Moc si spolu rozumíme a myslím, že by ke mně mohla cejtit to samý. Moc se spolu ale nebavíme, jenom si píšeme, protože mi to příjde před třídou trapný. Ale mně to proste vždycky bralo k mladším dívkám. Jsem pedofil? Já si myslím, že jí asi miluji. Jsem divný? Co mám dělat? Bojím se reakci okolí i jejich rodičů

Fedor15

Alík:

Dobrý den, Fedore, tazatelům od 15 let vykáme, budeme tedy vykat i Vám. Nedivím se, že Vám ohledně vztahu s dívkou, která je o 5 let mladší, vyvstává řada otázek. Takový věkový rozdíl opravdu není zanedbatelný. Je dost pravděpodobné, že okolí k Vám a vašemu vztahu bude ostražité. Jako určité řešení se nabízí udržovat váš vztah po nějakou dobu (a to třeba i několik let) na kamarádské úrovni. Má to i řadu výhod - dobře se poznáte, oba dva budete mít víc času k rozmyšlení, a i pro okolí to může být přijatelnější. Na Vaši otázku, zda jste pedofil, nedokážu odpovědět, to by lépe posoudil odborník při podrobnějším rozhovoru. Možná i časem sám uvidíte, zda se zvyšuje i věk dívek, které se Vám líbí, nebo zůstává stále stejný. Nevím, zda máte své otázky s kým probrat. Věřím, že o takových věcech se s blízkými nemluví snadno, možná že pracovník na lince důvěry nebo psycholog v poradně by mohl být tou osobou, která by zachovala důvěrnost sdělených informací a současně s Vámi mohla celou situaci podrobněji rozebrat. Hezké dny Vám přeje Modrá linka http://www.modralinka.cz

Zdroj: http://alik.idnes.cz/poradna.aspx?q=pedofil&p=zdravotni

Upřímně, překvapilo mě to, jelikož kdysi se na dotazy, zda je někdo pedofil, na Alíkovi odpovídalo formou, že pedofil je ten, kdo v sexu dává přednost dětem a podobně. Takže mě i tato "zanedbatelná" změna (kdy nezačali tvrdit, že pedofil je něco úplně jiného, než ve skutečnosti je) potěšila. Zároveň tam připustili, že pedofil je skutečně "jiný" a líbí se mu prostě mladší děti ("...nebo zůstává stále stejný."), ne že to je nějaký chlap na ženy, kterému prostě jen přepne v hlavě a zneužije dítě.

Možná je to nepodstatné, ale potěšilo mě to. Na to, jaké odpovědi kolikrát před tím v poradně padaly, se můžete podívat také na http://alik.idnes.cz/poradna.aspx?q=pedofil&p=zdravotni, někdy je to něco strašného.
Marco Freeman,
administrátor komunity ČEPEK / Administrator of ČEPEK Community
šéfredaktor redakce ČEPEK / Editor-in-Chief of ČEPEK Editorial Office

E-mail: [email protected]
________
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 496 poděkování

Re: Poradna Alík, dotaz: Jsem pedofil?

Nový příspěvek od Jednorozec »

Pokud je dívka "opravdu vyspělá", jak píše, tak bych rozhodně závěry o pedofilii nedělal...
Marco Freeman
Administrátor
ve věku od: 2
ve věku do: 11
Wickr Me: MarekVolny
(Telegram dávám po dřívější komunikaci)
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2049 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Jednorozec píše:Pokud je dívka "opravdu vyspělá", jak píše, tak bych rozhodně závěry o pedofilii nedělal...
No to jo, mně šlo spíš o to, že když se zeptal, jestli je pedofil, tak se Modrá Linka nesnažila dát mu do hlavy bludy, ale odpověděla v rámci možností správně. Což se kdysi nevidělo zrovna od ní moc často (viz ostatní dotazy pod odkazem).
Marco Freeman,
administrátor komunity ČEPEK / Administrator of ČEPEK Community
šéfredaktor redakce ČEPEK / Editor-in-Chief of ČEPEK Editorial Office

E-mail: [email protected]
________
Scopi
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!!
Dal: 141 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Nový příspěvek od Scopi »

"Pedofila vzrušují sexuálně jenom děti"
Sakra. Teď si kladu otázku, co tady dělám, když nejsem pedofil :D
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1545 poděkování
Dostal: 3434 poděkování

Náklonnost k dívkám - Alík radí dětem (Alik.cz)

Nový příspěvek od Kasz »

Dotaz (kluk, 14 let, 6. prosince 2022):

ahoj Alíku, mám takový řekl bych poněkud zvláštní dotaz. Je mi 14 let a přijde mi že se mi líbí spíše mladší holky a to ve věku tak 10-12 let. Samozřejmě líbí se mi i holky v mém věku, ale těch mladších si myslím že je víc. Vím že v dospělosti je celkem jedno když je někdo v páru mladší, ale v tomhle mém věku mi to přijde prostě strašně divné a cítím se trochu jako by ze mě v budoucnosti měl vyrůst nějaký pedofil. Je to tak, nebo bych to neměl nějak řešit?

Odpověď (MUDr. Jiří Staněk):

Ahoj kluku,

Kvůli tomu, že se Ti líbí dívky o pár let mladší, než jsi Ty, se rozhodně trápit nemusíš. A to ani v případě, že se pod slovem „líbit se“ rozumí i pohlavní náklonnost. Dospívajícího jedince Tvého věku totiž může přitahovat v podstatě kdokoliv a cokoliv, aniž by se muselo jednat o projev nějaké poruchy sexuální preference (dříve se používal výraz deviace, který je však dnes již zastaralý).
Podle mezinárodního zdravotnického dokumentu označovaného „DSM“ (Diagnosticko-statistický manuál duševních poruch) lze za pedofilního považovat pouze jedince staršího šestnácti let, který pociťuje sexuální náklonnost k dětem, které jsou minimálně o 5 let mladší, než on sám, přičemž tuto náklonnost pociťuje alespoň po dobu půl roku nebo déle.
Uvádíš, že Ti je 14 let. První podmínku tudíž nesplňuješ. Líbí se Ti dívky ve věku 10 – 12 let, tedy o 2 až 4 roky mladší, než jsi Ty sám. Druhou podmínku tedy také nesplňuješ. O třetí podmínce nemá smysl uvažovat, když nesplňuješ první dvě (musel bys splňovat všechny). Pedofilní tedy rozhodně nejsi.

Stejně tak by bylo předčasné uvažovat o tom, co z tebe „vyroste“. Poruchy sexuální preference mají vrozený základ, avšak u jedince mladšího 16-ti let (přičemž dle nejnovějších poznatků lékařské vědy vše směřuje k tomu, že zmíněná hranice se brzy posune na 18 let) nelze dokonce ani určit jeho sexuální orientaci, natož pak diagnostikovat poruchu sexuální preference.

Samozřejmě to neznamená, že bys měl s mladšími dívkami navazovat nějaké důvěrnější kontakty. Vzhledem k Tvému věku Tě sice chrání skutečnost, že dosud neneseš trestní odpovědnost, nicméně rodičům mladších dívek by mohlo dost vadit, kdybys s jejich dcerami navazoval podobně důvěrný kontakt, jaký by u dvou dospívajících lidí téhož věku (nebo s menším věkovým rozdílem, řekněme 1 – 2 roky) už nemusel být vnímán jako tak problematický. Chci tím říci, že kdybys například líbal v parku jedenáctiletou dívku, jistě bys tím vzbudil více pozornosti, než kdyby dívka byla řekněme čtrnáctiletá.

Složitější období pro Tebe nastane, až překročíš věkovou hranici 15 let, zatímco naprostá většina dívek, které by se Ti líbily, bude ještě pod uvedenou hranicí. Ani to však nemusí být nepřekonatelný problém, protože některé dívky mají i ve věku nad 15 let stále ještě velmi mladistvý, téměř až dětský vzhled. Rozhodně by nebylo žádným problémem, kdyby sis ve věku 15 let našel dívku stejného věku, která by vypadala o něco mladší, než ve skutečnosti je, a přitom už by dosahovala příslušné věkové hranice.

Navíc je docela dobře možné, že Tvůj zájem o dívky ve věku okolo 10 – 12 let není trvalý. Jak jsem již uvedl, v období dospívání nelze určit, zda projevy sexuální náklonnosti k osobám toho či onoho věku nebo pohlaví jsou nebo nejsou projevem nějaké poruchy či nikoliv. O tzv. pravou pedofilii se však s největší pravděpodobností jednat nebude, protože heterosexuální pedofilové (tedy ti, kteří jsou orientováni na děti opačného pohlaví) se většinou zaměřují na ještě mladší dívky, nejčastěji ve věku do 9 – 10 let, kdy se objevují první pohlavní znaky (růst ňader, pubické ochlupení a podobně).

Náklonnost k dospívajícím dívkám není pedofilie, nýbrž tzv. hebefilie (čti [hébéfílie]). Jedná se o náklonnost k dívkám, které sice ještě nemají plně rozvinuté pohlavní znaky, ale jejich rozvoj u nich přece jen už začal. Velmi orientačně lze hovořit o dívkách ve věku okolo 10 – 14 let, i když jak už jsem výše naznačil, některé dívky mají „dětský“ vzhled déle, než většina ostatních. Jenže u chlapce Tvého věku se dost těžko dá hovořit o nějaké hebefilii, protože to by pak musely touto „deviací“ trpět nejméně dvě třetiny dospívajících chlapců. Také proto se o poruše dá hovořit až od věku 16-ti, respektive podle novějších názorů dokonce až 18-ti let. Náklonnost dospívajícího chlapce k dívkám na prahu puberty tedy nepředstavuje žádnou poruchu.

Dle mého názoru docela komplikovaná odpověď, pokud byla adresovaná 14letému klukovi. Asi bych mu napsal to, že v jeho věku to může být docela běžné a že uvidí, co se bude dít dál. Pokud by náklonnost k 10letým dívkám přetrvávala i nadále, tak by to pedofilie nebo hebefilie být mohla, ale na něco takového je dost času a určitě to není nic, čím by se měl nějak stresovat. Různým lidem se líbí různí lidé.

MUDr. Jiří Staněk píše:Složitější období pro Tebe nastane, až překročíš věkovou hranici 15 let...
Složitější období mu nastane, až zjistí, že je fakt pedofil. Hranice 15 let s tím nemá vůbec co dočinění. Přece holku si nehledám podle toho, jestli už má 15 nebo ne, ale podle toho, že se mi líbí a že je mi s ní dobře a jí se mnou.

Jo, 2 % dospělých lidí, kterým se líbí dospívající - prostě někdo to být musí. Tak popřejme tomu klukovi hodně štěstí. ;)
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Bouře
Správce sociálních sítí
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 18
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
Dal: 850 poděkování
Dostal: 873 poděkování

Nový příspěvek od Bouře »

Furt lepší, než aby napsali, že pedofil je pro děti nebezpečný člověk. :) Ten Jiří Staněk dává většinou dost dobré odpovědi a snad vždy odpovídá dlouze. Je fakt, že ta odpověď je komplikovanější a docela mě i překvapilo, že zašel i do tak odborných termínů, což bych ani neviděla jako nějaký problém, pokud to vysvětlí i jednodušeji. Spíš mi nesedí, že ho stále tak utěšuje, že určitě není pedofil, což dost možná ani nebude, ale co kdyby byl? Nebude z takové odpovědi nakonec zmatený? Možná že se to Jiří Staněk i bojí napsat kdo ví. Určitě bych mu ale neříkala, že s jistotou není. Možná bych mu odpověděla něco ve smyslu, že nejspíše nebude, ale i kdyby byl, tak to není konec světa. Nejlépe, kdyby tam poslal i odkaz na parafilika, i když si nejsem jistá, jestli to na dětský web není moc. Na druhou stranu je na Alíkovi možnost v poradně odpovědět soukromě. To by se teoreticky dalo využít. :)
Skrytý obsah
Toto fórum vyžaduje, abyste se pro zobrazení skrytého obsahu přihlásili.
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Silesia
Registrovaný uživatel
Varování: 1
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 306 poděkování
Dostal: 228 poděkování

Nový příspěvek od Silesia »

Upřímně bych to na dětský web nezahálí.