Osel.cz: Zneužívání brzdí geny v mozku
Lidé, kteří byli v raném dětství zneužíváni, mohou mít na celý zbytek života změněné pracovní nasazení genů v mozku. K tomuto překvapivému závěru dospěli kanadští vědci z montrealské McGill University studiem dědičné informace v mozcích sebevrahů.
...
Kriminalisté by mohli využívat analýzy na „obalení“ DNA při vyšetřování zločinů. Testy nervové tkáně lze provést jen posmrtně. Szyf však doufá, že bude možné prokázat změny v „obalení“ DNA zneužívaných dětí i ve vzorcích krve. To by výrazně zefektivnilo boj s tímto typem kriminální činnosti.
Takže určitá změna krve bude považována za důkaz stresu a jakýkoli stres bude považován za důkaz zneužití. I kdyby to nestačilo na dopadení a odsouzení pachatele, může to sociálce snadno stačit na odebrání dítěte po norském vzoru. Stres je přece nepřirozený, vzniká výhradně pácháním zla a žádné dítě by ho nikdy nemělo zažít ...
Osel.cz: Zneužívání brzdí geny v mozku
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 509 poděkování
Re: Osel.cz: Zneužívání brzdí geny v mozku
Moshe Szyf je přesvědčen, že v pozadí změněné aktivity genů nestojí sebevražda, ale fakt, že všichni sebevrazi byli v dětství zneužíváni. Lidé, kteří byli v dětství zneužíváni, mívají hipokampus průkazně zmenšený. Při pokusech na laboratorních potkanech Szyf prokázal, že silný stres mění i aktivitu genů v mozku.
To mi přijde jako pěkný nesmysl....
Ono ne vše co vědce napadne je pravda, hypotéz jsou stovky a málokterá se potvrdí...
To mi přijde jako pěkný nesmysl....
Ono ne vše co vědce napadne je pravda, hypotéz jsou stovky a málokterá se potvrdí...