Windows 10
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Ženy
- ve věku od: 1
- ve věku do: 1
- Dal: 44 poděkování
- Dostal: 2 poděkování
Re: Windows 10
Len aby ti raz ten win10 nenapisal hlašku typu: Prave ste naštivil nelegalny obsach opustite ho lebo budeme nuteni odoslat vaše udaje na PČR.
Nejde len o nejakeštatisticke udaje ale celkovo o sledovanie uživatela a jeho vlastnosti.
Proste ide o mapovanie života ludi a ak je niečo napr na img.. označene(index) ako dp tak sa to zaznamena a ak maš tak dokonaly inteligenty win10 tak on sa už o to postara aby niekto bol informovany o tvojej aktivite.
Nejde len o nejakeštatisticke udaje ale celkovo o sledovanie uživatela a jeho vlastnosti.
Proste ide o mapovanie života ludi a ak je niečo napr na img.. označene(index) ako dp tak sa to zaznamena a ak maš tak dokonaly inteligenty win10 tak on sa už o to postara aby niekto bol informovany o tvojej aktivite.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 510 poděkování
Imothep:
No ještě že ti kamarád neřekl že "kdo nedělá nic špatného nemá se čeho bát"...
Jinak dost podobné praktiky má třeba google či facebook.
Kdž to shrnu tak podle toho co jsem zatím o tom mohl zjistit to:
s jistotou shromažďuje data o:
-poloze člověka
-nainstalovaných aplikacích
-navštívených webech
-o tom co psal na klávesnici
a údajně i:
- náhodné výstupy z webkamery a mikrofonu
To co to nashromáždí umožňuje tato data použít komerčně (vnutí Vám to o co se zajímáte)
ale i nástroj moci tj. identifikovat "nepohodlného" člověka.
Nelíbí se mi ani jedno ani druhé!
A nejhorší je že to člověku nutí i přes to že to několikrát smaže či zakáže. Například od jisté doby se mi automaticky samy zapínají zneviditelněné updaty...
Zatím jsem to řešil odmazáním fyzicky + úpravou registrů + zákazem komunikace ve firewallu.
No ještě že ti kamarád neřekl že "kdo nedělá nic špatného nemá se čeho bát"...
Jinak dost podobné praktiky má třeba google či facebook.
Kdž to shrnu tak podle toho co jsem zatím o tom mohl zjistit to:
s jistotou shromažďuje data o:
-poloze člověka
-nainstalovaných aplikacích
-navštívených webech
-o tom co psal na klávesnici
a údajně i:
- náhodné výstupy z webkamery a mikrofonu
To co to nashromáždí umožňuje tato data použít komerčně (vnutí Vám to o co se zajímáte)
ale i nástroj moci tj. identifikovat "nepohodlného" člověka.
Nelíbí se mi ani jedno ani druhé!
A nejhorší je že to člověku nutí i přes to že to několikrát smaže či zakáže. Například od jisté doby se mi automaticky samy zapínají zneviditelněné updaty...
Zatím jsem to řešil odmazáním fyzicky + úpravou registrů + zákazem komunikace ve firewallu.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 6
- Dal: 43 poděkování
- Dostal: 37 poděkování
v pripade potreby prave to sledovani lidi, ktere nam muze byt "nekde" kdyz nedelame nic ilegalniho, muze byt proti nam pouzito. v minulosti byla spousta spatnych zakonu a minulost se bude opakovat. Nemyslim si ze nekdy zacne byt hon na pedofily ale vemme si priklad co kdyby? Lide budou presvedceni ze je ok zabit pedofila a bude jen minimum pedofilu kteri to o sobe na netu nedali znat. Tak asi nikdo ani nebude mit problem s tim odkud se pedofilove zjisti. Bude znama vase poloha, aktualni fotografie obliceje, aktualni hlas,...
Tyto prostredky mohou byt pouzity na lidi kteri si to nezaslouzi. Stejne tak se muze opakovat ze nejaky magor rozpouta nenavist treba proti nevericim, podobne jako hitler proti zidum a pak uz asi nikdo nebude rikat na otazku soukromi to co dnes.
Nejde jen o pedofily ale o to ze podobnymi prostredky se ziskavaji data ktera mohou byt vyuzita proti nevinnym. Btw i lide kteri spachali trestni cin mohou byt nevinni, co kdyz porusim zakon ktery ma zabranit odhaleni nejakych spatnosti ze strany statu? Diky temto systemum bude problematicke i ulozeni dukazu na nejake medium.
V posledni dobe si rikam, ze teroristicke utoky opravdu mohou byt poradane ze strany statu. Protoze zastrasovanim lidi dostanou svoleni ke sledovani a kontrole nad lidmi(a vysoke finance o kterych bude tezko dohledatelne na co presne sly, protoze je vse tajne), coz je neco co vzdy kazda vlada chtela. A v politice je spousta sociopatu, coz alespon tvrdil nejaky odbornik na sociopaty a psycbopty na hideparku. Spousta politiku vidi obcany jen jako figurky a cisla. Btw nenapada nekoho proc teroristi radeji nezautoci na politiky nebo na samotne prezidenty? Krom tedy zvysene bezpecnosti ale ta by snad nemela byt problem pokud by k tomu nepotrebovali velke publikum. A odpoved ze jsou blby neberu. Organizace teroristu je dost slozita na to aby nebyli blby co se technickeho mysleni tyce. Jinak take v mediich jen slychame ze nebudeme se nechavat zastrasovat teroristy. Proc ale nikde nezazni jak to s tim utocenim na syrske vojaky vlastne je? Mam to chapat tak ze francie utoci na nejake syrcany a nekdo jim blizky zautocil na fr? To se mi zda adekvatni. Hm a to sleduji CT.
Tyto prostredky mohou byt pouzity na lidi kteri si to nezaslouzi. Stejne tak se muze opakovat ze nejaky magor rozpouta nenavist treba proti nevericim, podobne jako hitler proti zidum a pak uz asi nikdo nebude rikat na otazku soukromi to co dnes.
Nejde jen o pedofily ale o to ze podobnymi prostredky se ziskavaji data ktera mohou byt vyuzita proti nevinnym. Btw i lide kteri spachali trestni cin mohou byt nevinni, co kdyz porusim zakon ktery ma zabranit odhaleni nejakych spatnosti ze strany statu? Diky temto systemum bude problematicke i ulozeni dukazu na nejake medium.
V posledni dobe si rikam, ze teroristicke utoky opravdu mohou byt poradane ze strany statu. Protoze zastrasovanim lidi dostanou svoleni ke sledovani a kontrole nad lidmi(a vysoke finance o kterych bude tezko dohledatelne na co presne sly, protoze je vse tajne), coz je neco co vzdy kazda vlada chtela. A v politice je spousta sociopatu, coz alespon tvrdil nejaky odbornik na sociopaty a psycbopty na hideparku. Spousta politiku vidi obcany jen jako figurky a cisla. Btw nenapada nekoho proc teroristi radeji nezautoci na politiky nebo na samotne prezidenty? Krom tedy zvysene bezpecnosti ale ta by snad nemela byt problem pokud by k tomu nepotrebovali velke publikum. A odpoved ze jsou blby neberu. Organizace teroristu je dost slozita na to aby nebyli blby co se technickeho mysleni tyce. Jinak take v mediich jen slychame ze nebudeme se nechavat zastrasovat teroristy. Proc ale nikde nezazni jak to s tim utocenim na syrske vojaky vlastne je? Mam to chapat tak ze francie utoci na nejake syrcany a nekdo jim blizky zautocil na fr? To se mi zda adekvatni. Hm a to sleduji CT.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2045 poděkování
Co se týče Windows 10, rád bych napsal svoji reakci při delším používání:Marco Freeman 13. 8. 2015, 18:49:17 píše:Windows 10 ještě nemám, čekám na recenze od mých přátel, jak se osvědčil. Budou-li spokojení, nevidím problém v tom na Windows 10 přejít.
Ve Windows 8.1 jsem zaznamenal pár chyb - Start (Metro) mi najížděl někdy se sekáním, stejně tak s přihlašováním jsem měl někdy problémy - dlouho se mi to načítalo. Tyto problémy ve Windows 10 nevnímám, za což jsem rád. Líbí se mi možnost mít ve Startu rovnou výběr Metra, stejně tak se mi zamlouvá i možnost více ploch či způsob oznamování o nových akcích. Celkově se jedná o rychlý a bytrý systém, i estetika a design jsou příjemné. S prohlížečem Microsoft Edge nemám problém, je to celkem milý prohlížeč, i když jsem si jako výchozí nastavil zpět Google Chrome, na který jsem zvyklý.
Jediné minus vidím jako problém s instalací - instaloval jsem jej natřikrát. Ale za sebe doporučuji.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
-
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 3
- ve věku do: 11
- Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767 - Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
- Dal: 529 poděkování
- Dostal: 370 poděkování
SMAZÁNO
Naposledy upravil(a) Forst Jan dne středa 9. 12. 2015, 14:16:21, celkem upraveno 1 x.
Děkuji
-
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2045 poděkování
Jen říkám, že mně se zatím nestalo, že by mi nevyhovoval... a nějaké šmírování ani nepociťuji. Pokud, tak přeji krásné pročítání mé historie při třeba mém vyhledávání latinských pojmů a jejich překladů... to je ale jistě zábava to šmírovat.
Marco Freeman,
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!! - Příspěvky: 479
- Dal: 141 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Nejen lidí zde, ale celkově většiny lidí. Těch co chtějí aby je někdo šmíroval moc neznám (vlastně vůbec nikoho).Forst Jan píše:Myslím, že problém lidí zde s W10 není o uživatelském rozhraní, rychlosti, stabilitě ani o použití, ale čistě o "ochraně soukromí"...
Amor non est sanabilis
-
- Registrovaný uživatel
I ve w7 či 8 jsou tyhle šmírovací funce k dispozici...
Kdo chce minimalizovat podobné chování tak holt přejde na nějakou distribuci linuxu..
Osobně jsem na jednom počítači nechal w10 nainstalovat a kupodivu se to chová jako doladěné w8. Logičtější obládání, je to svižnější a aplikace co jeli na w8 jedou i tady. Jen jsem povypínal/zakázal asi 20 špehovacích funkcí a to ještě nebyly všechny....
Kdo chce minimalizovat podobné chování tak holt přejde na nějakou distribuci linuxu..
Osobně jsem na jednom počítači nechal w10 nainstalovat a kupodivu se to chová jako doladěné w8. Logičtější obládání, je to svižnější a aplikace co jeli na w8 jedou i tady. Jen jsem povypínal/zakázal asi 20 špehovacích funkcí a to ještě nebyly všechny....
-
- Nový člen
- Dostal: 1 poděkování
Já dnes spustil starou hru, která mi nešla na win 7, takže co se týče zpětné kompatibility, hodnotím jako krok vpřed.
-
- Registrovaný uživatel
No nechal jsem to na jednom počítači upgradovat/nainstalovat, Přijde mi to jako doladěné osmičky, něco jako sedmičky byly doladěné visty...
Nicméně první co jsem proved bylo stažení aplikace co odinstalovává/vypíná "špehovací" funkce a i po tom jsem v nastavení povypínal snad dalších 20 věcí typu "shromaždování informací o tom co děláte"...
Ale musím potvrdit, že aplikace co z w7 na w8 nefungovaly z w8,1 na w10 fungují.
Nicméně první co jsem proved bylo stažení aplikace co odinstalovává/vypíná "špehovací" funkce a i po tom jsem v nastavení povypínal snad dalších 20 věcí typu "shromaždování informací o tom co děláte"...
Ale musím potvrdit, že aplikace co z w7 na w8 nefungovaly z w8,1 na w10 fungují.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 7
- Dal: 152 poděkování
- Dostal: 469 poděkování
Ja mám Windows 10... čo mám spraviť teraz nechodiť sem?... tiež nerobim nič zlé... ale čo mi možu. ja nepouživam Bing. Tiež ma to štvalo ti hovadiny na začiatku toho tak som si nainštaloval mozilu firefox a vyhladavač google ako domovská stránka. možno to s tím nesúvisi čo ja viem. Ja s tím nemám skusenosti a som v tom uplny analfabet.
Bol by som nerád keby ma sledovali. a vedeli, že som pedak...Nepocitujem žiadne znaky toho, že by som bol sledovaný. Neviem.
Akurat tu mam nejakú anglicku verziu wordu a excelu ale to sa chystam zmazať a nainštalovať normálny word lebo totok ako to zapnete vyskakuje vam milion hovadin...
Bol by som nerád keby ma sledovali. a vedeli, že som pedak...Nepocitujem žiadne znaky toho, že by som bol sledovaný. Neviem.
Akurat tu mam nejakú anglicku verziu wordu a excelu ale to sa chystam zmazať a nainštalovať normálny word lebo totok ako to zapnete vyskakuje vam milion hovadin...
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Bing, Edge, Word a Excel s tím nesouvisí. Sledování uživatelů je zabudované v samotném systému, ne v jednotlivých programech.
-
- Registrovaný uživatel
Defaultně jsou všechny ty funkce zaplé + je tma nainstalováno hafo balastu od MS typu dovolená, nákupy atd...
Na netu je hafo aplikací co nabízejí jejich odinstalaci či deaktivaci. Otázka která z nich je důvěryhodná a která ne a jestli vypnou opravdu všechno.
viz třeba tady http://diit.cz/clanek/vypnete-smirovani-ve-windows-10-malym-open-source-programkem
nebo
http://pctuning.tyden.cz/software/ladeni-windows/36449-ladime-windows-10-nastaveni-soukromi-sluzeb-tipy-a-triky?start=1
nebo
http://aeronet.cz/news/analyza-windows-10-ve-svem-principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o-uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu/
nebo s komentářem
http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/open-source-nastroj-pro-zakazani-sledovani-ve-windows-10;jsessionid=1fanbg3u57m0yhn0qyxos92qo
Na netu je hafo aplikací co nabízejí jejich odinstalaci či deaktivaci. Otázka která z nich je důvěryhodná a která ne a jestli vypnou opravdu všechno.
viz třeba tady http://diit.cz/clanek/vypnete-smirovani-ve-windows-10-malym-open-source-programkem
nebo
http://pctuning.tyden.cz/software/ladeni-windows/36449-ladime-windows-10-nastaveni-soukromi-sluzeb-tipy-a-triky?start=1
nebo
http://aeronet.cz/news/analyza-windows-10-ve-svem-principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o-uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu/
nebo s komentářem
http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/open-source-nastroj-pro-zakazani-sledovani-ve-windows-10;jsessionid=1fanbg3u57m0yhn0qyxos92qo