Vnitřní samota (Gampo)

Diskuze k dotazům zaslaným do naší Poradny. Chcete-li se sami na něco otázat odborníků či zdejších členů, navštivte prosím formulář na našem webu - www.pedofilie-info.cz/vlozit-dotaz-do-poradny/.
Gampo

Vnitřní samota (Gampo)

Nový příspěvek od Gampo »

Vnitřní samota - dotaz v poradně
Gampo píše:Zdravím všechny, potřebuji se nějak odprostit od myšlenek, které mě dokáží ovládat. V reálném životě jsem šťastný člověk a mám rodinu, ale uvnitř cítim prázdno a samotu.

Je to zvláštní v poslední době mě ovládají představy a touhy, které ovládám, ale na druhou stranu nejsem prostě ve formě. Spousta věcí mi uniká a pak doháním vše s restama. Již několikrát jsem toto absolvoval, ale zdá se mi, že se to postupem let horší. Možná bych měl přemýšlet o návštěvě lékaře, ale na druhou stranu mám strach, že se to dozví manželka a mé okolí, tak jsem raději kvůli tomu většinou sám. Možná je můj dotaz velice zmatený, ale já absolutně nevím jak to celé popsat. Ano někdy si říkám, že vše se dá zvládat, kolik lidí má touhy po nezletilosti a dokáže s tím žít. A tak s tím žiji ale někdy se člověk prostě cítí zcela sám a možná to je ten důvod, proč to potom nezvládne. Co tedy člověk má dělat jít k lékaři a nechat se odtajnit a nebo prostě ignorovat vše a bojovat do posledního dechu. A jak vůbec sexuolog dokáže pomoci?
MUDr. Antonín Brzek odpovídá:

Milý příteli,

z toho, co píšete, není jasné, zda ty myšlenky, které Vás ovládají, mají erotický obsah, nebo ne. Tedy, když píšete na pedofilní poradnu, zda to snad jsou myšlenky na děti?

Pokud by tomu bylo tak, pak návštěva sexuologa je nezbytná. Pokud je pro Vás dostupná Praha, nabízím Vám vyšetření u mne. Ordinuji na Sexuologickém ústavu 1. LF UK a VFN v Praze 2, Apolinářská 4, každou středu. Pokud to je pro Vás možné, doražte ráno před půl osmou, abychom měli dost času. Na omluvenku pro zaměstnavatele můžete dostat razítko nemocnice bez uvedení sexuologie, abyste nemusel vysvětlovat.

Pokud nejde o erotické představy, které Vás ovládají, pak trpíte banální depresí, a tu je nutné léčit medikamentosně. Tedy v tom případě se obraťte na psychiatra, který je pro Vás dostuný. Nebojte se stigmatizace psychiatrií, ta už dávno patří minulosti. Neléčená deprese je dnes už jen zbytečným utrpením.

S pozdravy
MUDr. Antonín Brzek
email: [email protected]

MUDr. Danica Caisová odpovídá:

Vážený pisateľ,

aj keď píšete otázku pomerne nejasne, vychádza mi z toho, že túžite po kontakte s osobami, ktoré sú mladšie ako 15 rokov. Nie je z vášho listu jasné, či ide o chlapcov či dievčatá. Na jednej strane píšete, že ste šťastný človek, a na druhej strane cítite vnútornú samotu a prázdnotu. Každý človek, ktorý skrýva nejaký dôležitý aspekt zo svojich základných životných potrieb a túžob má pocit, že musí byť ostražitý, že sa svojim tajomstvom nesmie a nemôže nikomu zveriť. Nepíšete do akej miery ste dovolili svojim túžbam vyhovieť. Vidí sa mi, že sa to snáď aj niekedy stalo. Možno to Vás núti písať do poradne. Komu by ste sa mali zdôveriť? Nuž sexuologovi pravdepodobne. je viazaný lekárskym tajomstvom a vedel by vám dať odporúčania, ktoré by pomohli zmierniť napätie, ktoré cítite. Ak by Ste navštívili dr. Herrovú v Havlíčkovom Brode dostane sa vám diskrétnosti aj kvalifikovanej pomoci. Je však na Vás či sa odhodláte svoje problémy riešiť pomocou odborníka, alebo sa budete snažiť ovládnuť s rizikom, že raz sa neovládnete…

S úctou
Danica Caisová

Petr Kasz odpovídá:

Milý Gampo,

nemyslím si, že samota je zodpovědná za činy člověka ve vztahu k jeho sexualitě. I když žiji sám, jsem o sobě přesvědčený, že touha po nezletilosti mě nikdy nepovede k překročení hranice… především tedy té trestně-právní. Je škoda, že vlastně máš rodinu, ale uvnitř cítíš samotu. Já po rodině velmi toužím, ale zase ji nemám. Cítím, že rodina by pro mě hodně znamenala, že by mi dávala smysl života. A že bych nebyl sám.

Lékaře se nemusíš bát navštívit, nikdo se to nedozví, leda by tě zrovna viděl, jak otevíráš dveře jeho ordinace, ale i tak neví, s čím tam jdeš, můžeš třeba říct, že máš problémy s erekcí (celkem takový „běžný“ problém). Od lékaře se určitě ven žádná informace, proč jsi tam byl, nedostane.

A jak dokáže pomoci? Třeba i ty léky mohou někomu pomoci, ale s tím zkušenosti nemám. mě nejvíc pomohly informace, že v tom nejsem sám, a pak mi pomáhá, že o mě ví hodně lidí z mého okolí, rodiče, někteří kolegové v práci, kamarádi, atd… A než vstoupím do manželství, určitě to bude vědět i moje manželka.

Na fóru můžeš založit vlákno, třeba ti diskuze s ostatními souputníky pomůže víc než nějaký sexuolog.

Přeji vše dobré.

Petr Kasz, administrátor
email: [email protected]