MUDr. Antonín Brzek odpovídá:Zmatený píše:Mám zvláštní dotaz, protože bych potřeboval asi aspoň trochu poradit co se týče mé sexuality od odborníka, protože jít v reálu k sexuologovi jít nemůžu a říct komukoliv o svém problému, tak se asi hanbou propadnu do země… Vždycky jsem byl takový extrémě morbidní, všechny morbidní hlášky a vtípky se mi líbily, nevadilo mi se smát nad šílenými scénkámi z hororů, kdy člověk kouká na hnijící těla. Záběry scének s krví, s hořícím tělem či jen na zničenou hnijící mrtvolu v seriálu Kosti mě fascinovaly a i jsem vyhledával povídky na toto téma. Popisy déle mrtvých mrtvol mě svým způsobem přitahovaly, ale vždycky jsem si říkal, že každý je nějaký. Jde o to, že v poslední době jsem začal pociťovat, že mě takové hníjící zkrvavené tělo nejen fascinuje, ale i vzrušuje. Při dnešním čtení morbidní povídky, kde se popisovalo ohořelé tělo, se mi i postavil penis a doma jsem nad touto představou i onanoval… A při představě, že bych před sebou takovou mrtvolu měl, zažívám velmi příjemné pocity… Líbí se mi i normálně kluci, jsem gay, ale tahleta „úchylka“ mě děsí, v poslední době je to vážně silné a rád bych věděl, co to znamená. Jsem nekrofil? Omlouvám se za divné vyznění, ale dotaz je opravdu myšlen vážně. Předem díky za odpověď…
Milý příteli. Jak jste napsal, každý jsme nějaký. Každý člověk má ne jeden, ale několik hendikepů. Některé jsou na první pohled zřejmé, jako třeba tělesná vada, nebo mentální defekt. Jiné jsou skryté, jejich nositel pro ostatní je krásný, zdravý a úspěšný člověk, kterému lze závidět. Inu, mít nějaký hendikep není tragédie, je třeba s tím jeho konkrétním hendikepem nějak rozumně naložit.
Tento Váš problém nepochybně je parafílií. S parafílií lze zacházet tak, aby jejímu nositeli nebo i jinému člověku nezkomplikovala život, ale v tomto úsilí člověk nesmí zůstat sám. Bez odborné pomoci sexuologa by Vaše snažení bylo asi málo úspěšné. Proto to nerozkecávejte nikde jinde, ale seberte odvahu a navštivte s tím sexuologa. Především je třeba, aby se upřesnila diagnosa, což takto na dálku, přes email, není možné. Nebojte se nás, máme naše pacienty rádi, jsme zde přece od toho, abychom jim pomohli, ne, abychom jim život ještě více zkomplikovali. Pokud nemáte důvěru k jakémukoliv sexuologovi, nabízím kontakt na mne, email: [email protected]. Pracuji na Sexuologickém ústavu v Praze 2, Apolinářská 4, nyní již jen o středách. Byl bych rád, kdybyste našel odvahu a domluvil se se mnou někdy na návštěvě. Mohu Vás ujistit, že vše, co u nás řeknete, bude důsledně důvěrné. Možná vydlíte daleko od Prahy, ale problém se zdá být tak závažný, že Vám bude stát za námahu dojet třeba i hodně daleko. Vážím si, že jste sebral odvahu vůbec se s problémem svěřit, tak teď ještě seberte odvahu přijít k sexuologovi. Držím Vám palce !!!
MUDr. Antonín Brzek