MUDr. Antonín Brzek odpovídá:Mathias píše:Dobrý deň. Mám 19 rokov. Narodil som sa ako normálny chalan. Teda aspoň si myslím. Mal som nádherné detstvo, ale kdesi na rozhraní detstva a puberty som zistil, že som pedofil. Bolo to asi vo veku 13 rokov. Odvtedy sa mi začali páčiť dievčatká vo veku 4-11 rokov. Najviac sa mi páčia 7,8,9 ročné. Teraz mám 19. Plne si uvedomujem, že to nie je normálne, že je to choré. Viem, že si človek svoju orientáciu nevyberá a takisto viem, že človek sa stím musí naučiť žiť. Keď som v spoločnosti malých dievčatiek, som šťastný. Proste… je mi nádherne. Asi som sa zamiloval do 8 ročného dievčatka. Hovorím „asi“, pretože neviem, či je to láska, posadnutosť, alebo len pocit byť sňou. Páčim sa jej. Vedieť to je nadherný pocit.
Nikdy by som jej neublížil a ani neublížim. Mám deti proste rád, aj keď iným, trošku zvlášnym spôsobom. O mojej úchilke vie iba jedna osoba, ktorá ma chápe a pomáha mi. Bez nej by som to asi nezvládol. Mám na Vás len dve otázky. Moja rodina sa ma píta, kedy si najdem dievča. Povedal som im, že mám na to ešťe čas. Lenže nechcem, aby to bolo nápadné. Vôbec ma nepriťahujú seberovné, iba malé. Ako si mám nájsť vzťah s dievčaťom a aký je Váš názor na moju pohlavnú orientáciu z čisto profesionálneho hľadiska? Vopred ďakujem za odpoveď.
Milý příteli,
je dobře, že máte osobu, která Vám pomáhá. Přesto by bylo dobré, kdybyste vyhledal ještě pomoc odborníka, tedy sexuologa. Píšete slovensky, a tak asi bydlíte na Slovensku, tedy byste měl pátrat po nějakém sexuologovi u Vás. Jinak, pokud žijete v ČR,mohu Vám nebídnout konzultaci v mé ordinaci na Sexuologickém ústavu v Praze, Apolinářská 4, můj mobil 606 448 329, e-mail: [email protected]. Pokud v ČR nejste pojištěn, nevadí, není všechno o penězích.
Ptáte se, co říci rodičům. Inu, většinou nedoporučuji zatěžovat je informací o Vaší orientaci, ale neplatí to vždy, jde o to, jaké mají rodiče k tomu postoje a tak.
Pokud skutečně nebudete nikdy schopen žít s dospelou ženou, pak se nenechte rodiči k ničemu nutit. Musíte si v takovém případě uhájit své soukromí i proti nim: například „nejsem vhodný pro manželství, nenašel jsem takovou, kterou bych mohl učinit šťastnou, nechci manželství špatné, jaká vidím ve svém okolí….“, a hlavně o tom problému, proč se neženíte, nevést dlouhé hovory, prostě se nežením a basta.
Jinak bych ale nebyl úplný pesimista ve smyslu možnosti manželství s dospělou ženou. Mnoho pedofilů dokáže žít v manželství, vést s konkrétní dospělou ženou pohlavní život, i když preferovanými objekty zůstanou děti. Ono manželství a láska v něm není jen o sexu a ta další dobra manželství s vhodnou ženou mohou mnoho vynahradit, například je krásné být milován, a milovat nepreferovaný objekt neerotickou láskou také přináší radost. Musí to ale být žena neobvyklých vlastností, pro Vás zajímavých, a taková, která nebude chtít souložit denně. Varuji ale před vztahem se ženou – matkou malé holčičky. V takovém Vaši nestandardní sexualitu stimulujícím prostředí byste byl velmi ohrožen, že něco jednou spácháte. Vaše vlastní děti Vás ale neohrozí.
Také varuji před i pouze společenským kontaktem s dětmi, pokud byste v takovém kontaktu byl, tedy zdržovat se absolutně alkoholu, ten člověka s dobrou vůlí nic nespáchat může podle zaskočit.
Takže Vám držím palce, držte se, přeji Vám, aby Váš život v jeho celku byl pozitivní. Ono není vše v životě jen o sexu.
Váš
MUDr. Antonín Brzek