Malíř Marcel Marlier, knihy Martinka
Pravidla fóra
- Je povoleno vkládání odkazů na fotografie osob, které jsou veřejně známé či na veřejnosti se prezentující a které jsou v současnosti starší 18 let, viz Pravidla webu.
- Je zakázáno vkládání odkazů na fotografie osob, které nejsou veřejně známé či na veřejnosti se prezentující (tedy např. na fotky z rodinných a školních alb aj.) a které jsou v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2006 do současnosti). Do názvu vlákna je nutné uvést rok narození daných osob, případně rok vydání zdroje fotografií, není-li bez pochybností zjevné, že se jedná o osoby starší 18 let.
- Fotografie a obrázky je možné vkládat jen formou odkazů (za využití URL nebo IMG tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj.
- Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Malíř Marcel Marlier, knihy Martinka
Mezi absolutní skvosty dětské literatury patří bezesporu série více jak 50 knih MARTINE, česky MARTINKA.
Fanoušci mají luxusní klub.
Martinka je milovaným dítětem dvou géniů - spisovatele Gilberta Delahaye a především malíře Marcela Marliera (1930 - 2011), kterému se budeme věnovat detailněji. FB jeho komunity.
Marcel se narodil v belgické vesničce na francouzských hranicích. Od mala měl talent pro malování. Významný učitel Albert Mercier jej bral často na výlety na kole, s sebou měli stojany a věřím, že si to hezky užívali. Brzy po studiích začal malovat a od roku 1954 se věnoval celou svojí duší Martince.
Myslím, že je zbytečné něco detailně rozebírat. Faktografii si můžete dohledat na internetu.
Jelikož mě Martinka chytla u srdce, pokusím se toto vlákno zpracovat mimořádně důkladně a z nepřeberného množství obrázků vybrat právě ty, které mají pro mne či obecně pro GL nejvyšší hodnotu.
Obrázky někdy nebudu přesně řadit podle roku či dílu. Ilustroval např. i menší sérii knih Jean-Lou et Sophie. Obrázky z nich se mohou promítat v dalších příspěvcích bez upozornění mezi obrázky z Martinky (např. poslední v následujícím příspěvku).
Knížky v češtině vydalo nakladatelství Svojtka a těžko je seženete. Snad jen přímo v knihovničkách holčiček.
Dotisk se neplánuje, takže asi zajedu do Francie pro originály.
Fanoušci mají luxusní klub.
Martinka je milovaným dítětem dvou géniů - spisovatele Gilberta Delahaye a především malíře Marcela Marliera (1930 - 2011), kterému se budeme věnovat detailněji. FB jeho komunity.
Marcel se narodil v belgické vesničce na francouzských hranicích. Od mala měl talent pro malování. Významný učitel Albert Mercier jej bral často na výlety na kole, s sebou měli stojany a věřím, že si to hezky užívali. Brzy po studiích začal malovat a od roku 1954 se věnoval celou svojí duší Martince.
Myslím, že je zbytečné něco detailně rozebírat. Faktografii si můžete dohledat na internetu.
Jelikož mě Martinka chytla u srdce, pokusím se toto vlákno zpracovat mimořádně důkladně a z nepřeberného množství obrázků vybrat právě ty, které mají pro mne či obecně pro GL nejvyšší hodnotu.
Obrázky někdy nebudu přesně řadit podle roku či dílu. Ilustroval např. i menší sérii knih Jean-Lou et Sophie. Obrázky z nich se mohou promítat v dalších příspěvcích bez upozornění mezi obrázky z Martinky (např. poslední v následujícím příspěvku).
Knížky v češtině vydalo nakladatelství Svojtka a těžko je seženete. Snad jen přímo v knihovničkách holčiček.
Dotisk se neplánuje, takže asi zajedu do Francie pro originály.
Naposledy upravil(a) Plyšáček dne úterý 11. 8. 2015, 15:42:59, celkem upraveno 2 x.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!! - Příspěvky: 479
- Dal: 141 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Re: Malíř Marcel Marlier, knihy Martinka
Zajímavé mi přijdou především ty u doktora
(podobných bylo víc, dokonce i o dost lepších, ale nemůžu je dohledat
)

(podobných bylo víc, dokonce i o dost lepších, ale nemůžu je dohledat

Naposledy upravil(a) Kasz dne úterý 11. 8. 2015, 14:57:00, celkem upraveno 1 x.
-
- Na trestné lavici
-
- Registrovaný uživatel
- Výkřik do tmy: ...
- Dal: 70 poděkování
- Dostal: 72 poděkování
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 7
- ve věku do: 12
- Dal: 152 poděkování
- Dostal: 469 poděkování
Ano... Jo
Martinku poznám... Plyšáčku dakujem moc, že mi oživuješ krásne spomienky na detstvo.
Keď som si otvoril toto vlákno a uvidel Martinku, spomenul som si, že ja predsa som toto dievčatko už niekde videl ale kde? Potom mi doplo, že vlastne ano, ja som ju čítal a mám ju niekde doma. Tú knižku som dostal ako malý chlapec, len neviem kde ju mám...
Martinka je moc užasna holčička. Priznám sa, že ako chlapcovi sa mi páčil ten titul... teda Martinka no
Kto by to bol povedal... Martinka
Milujem to meno, je tak nádherné pre holčičku 

Keď som si otvoril toto vlákno a uvidel Martinku, spomenul som si, že ja predsa som toto dievčatko už niekde videl ale kde? Potom mi doplo, že vlastne ano, ja som ju čítal a mám ju niekde doma. Tú knižku som dostal ako malý chlapec, len neviem kde ju mám...
Martinka je moc užasna holčička. Priznám sa, že ako chlapcovi sa mi páčil ten titul... teda Martinka no

Kto by to bol povedal... Martinka

-
- Na trestné lavici

odkaz a zdroj: iamachild.wordpress.com

odkaz a zdroj: annacatharina.centerblog.net

-
- Na trestné lavici

odkaz a zdroj: www.pinterest.com

odkaz a zdroj: www.liveinternet.ru

odkaz a zdroj: thelittletreasures.blogspot.cz

odkaz a zdroj: effetmer.centerblog.net
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 2
- ve věku do: 30
- Dostal: 8 poděkování
Vrchol kýče... i když, kouká se na to hezky. Co si myslet o autorovi?
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 3
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
- Dal: 586 poděkování
- Dostal: 376 poděkování