Znásilnění a vražda 8leté dívky v USA. Teenagerovi hrozí ...
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Znásilnění a vražda 8leté dívky v USA. Teenagerovi hrozí ...
Znásilnění a vražda osmileté dívky v USA. Teenagerovi hrozí doživotí
Prokuratura v kalifornském Santa Cruz ve středu obvinila patnáctiletého mladíka ze znásilnění, únosu a vraždy osmileté dívky. Dívka se pohřešovala od neděle, kdy ji naposled viděli jezdit na koloběžce po ulici. Její tělo našla policie v kontejneru. Chlapec bude obžalován jako dospělý a hrozí mu doživotní vězení.
Bohužel se to stalo v USA, takže se nikdo nebude zajímat o to, co k tomu toho 15letého kluka vedlo a jak by bylo možné ho napravit. Prostě dostane doživotí a šmitec. Většina diskutujících tento americký systém upřímně obdivuje.
Připomněl bych k tomu starší téma Nezletilí vrazi.
Prokuratura v kalifornském Santa Cruz ve středu obvinila patnáctiletého mladíka ze znásilnění, únosu a vraždy osmileté dívky. Dívka se pohřešovala od neděle, kdy ji naposled viděli jezdit na koloběžce po ulici. Její tělo našla policie v kontejneru. Chlapec bude obžalován jako dospělý a hrozí mu doživotní vězení.
Bohužel se to stalo v USA, takže se nikdo nebude zajímat o to, co k tomu toho 15letého kluka vedlo a jak by bylo možné ho napravit. Prostě dostane doživotí a šmitec. Většina diskutujících tento americký systém upřímně obdivuje.
Připomněl bych k tomu starší téma Nezletilí vrazi.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1746 poděkování
- Dostal: 3620 poděkování
Re: Znásilnění a vražda 8leté dívky v USA. Teenagerovi hrozí
No, většina příspěvků je ve stylu jednoho z prvních: "Kéž by se za takové činy mladistvých postupovalo stejně i u nás!!"
Našel jsem tam jen jeden rozumný - a to o výši trestů. Ten mladík nejspíš udělal něco, co neměl - dejme tomu že ji osahával. Ona mu řekla, že to doma řekne, a on si uvědomil, že:
- pokud ji nechá odejít, ona to doma řekne, policie ho zatkne, bude mu hrozit nevím kolik přesně, ale na Floridě třeba 30 let (dolní sazba za pohlavní zneužití) + doživotní zápis v registru sexuálních delikventů.
- pokud ji odejít nenechá, MOŽNÁ na to nikdo nepřijde a on povede život jako dosud.
A pokud by se na to náhodou přišlo, pro 15letého kluka je první možnost nebo doživotí v podstatě totožná. Čili on v podstatě ze svého pohledu neměl jinou možnost, než ji zabít a zvýšit tak pravděpodobnost, že se na nic nepřijde.
Vysoké tresty za "banální" trestné činy mohou někdy vést k drastičtějším trestným činům a namísto "drobných" následků k fatálním následkům pro oběť, v tomto případě 8letou dívku. Tohle si ale většina lidí nikdy neuvědomí, bohužel na to nemají mentální kapacitu.
Našel jsem tam jen jeden rozumný - a to o výši trestů. Ten mladík nejspíš udělal něco, co neměl - dejme tomu že ji osahával. Ona mu řekla, že to doma řekne, a on si uvědomil, že:
- pokud ji nechá odejít, ona to doma řekne, policie ho zatkne, bude mu hrozit nevím kolik přesně, ale na Floridě třeba 30 let (dolní sazba za pohlavní zneužití) + doživotní zápis v registru sexuálních delikventů.
- pokud ji odejít nenechá, MOŽNÁ na to nikdo nepřijde a on povede život jako dosud.
A pokud by se na to náhodou přišlo, pro 15letého kluka je první možnost nebo doživotí v podstatě totožná. Čili on v podstatě ze svého pohledu neměl jinou možnost, než ji zabít a zvýšit tak pravděpodobnost, že se na nic nepřijde.
Vysoké tresty za "banální" trestné činy mohou někdy vést k drastičtějším trestným činům a namísto "drobných" následků k fatálním následkům pro oběť, v tomto případě 8letou dívku. Tohle si ale většina lidí nikdy neuvědomí, bohužel na to nemají mentální kapacitu.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2045 poděkování
Na Kaszovu teorii mi nesedí následující věta: "Uvnitř ji Gonzalez podle spisu svázal, sexuálně napadl a pak zabil. Její tělo se našlo v kontejneru na recyklovatelný odpad." Pokud je to pravda a dítě svážu a sexuálně napadnu, tak nemůžu očekávat, že z toho nebudou žádné následky. Obávám se, že strachem o sebe samého za vlastní hloupou a ošklivou chybu se nedá obhajovat vražda dítěte.
Jak jsem včera na chatu psal, tak osudy si řídíme hlavně sami. Se sazbou, která se dostává za zneužití, musel být seznámen již předtím, na to už dost případů proběhlo médii. Rozhodl se přesto dítě zavést k sobě do bytu, ublížit mu a přesto ho zabít. Možná je doživotní trest nespravedlivý, ale i tak si za něj může jen sám. Protože akce má taky reakci a s tím se musí při všem počítat.
Jak jsem včera na chatu psal, tak osudy si řídíme hlavně sami. Se sazbou, která se dostává za zneužití, musel být seznámen již předtím, na to už dost případů proběhlo médii. Rozhodl se přesto dítě zavést k sobě do bytu, ublížit mu a přesto ho zabít. Možná je doživotní trest nespravedlivý, ale i tak si za něj může jen sám. Protože akce má taky reakci a s tím se musí při všem počítat.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
-
- Registrovaný uživatel
- Výkřik do tmy: ...
- Dal: 70 poděkování
- Dostal: 72 poděkování
Je mi z toho zle. Chudák holka Doufám, že se mu dostane náležitého trestu.
-
- Administrátor
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Marco, ale jak už napsal Gabriel, myslím, že když nějaký takový čin udělá někdo velmi mladý, bylo by dobré se zeptat "kde se stala chyba". Mě na tom americkém přístupu vadí, že můj syn by nedostal žádnou druhou možnost, a už v tak mladém věku - v 15 letech, kdo z nás měl o své sexualitě zcela perfektně jasno? Já tedy rozhodně ne.
-
Já ano. Navíc nejde o sexualitu, ale taky o rozum a povahu. Pokud jsem schopný svázat, znásilnit a zabít dítě, jsem schopný strávit si za to i léta v "chládku".Kasz píše:...a už v tak mladém věku - v 15 letech, kdo z nás měl o své sexualitě zcela perfektně jasno?
Marco Freeman,
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 12
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
- Dal: 467 poděkování
- Dostal: 300 poděkování
To všetko sedí, ak to beries tak, že človek vždy pozerá iba na svoje záujmy a neberie do úvahy hodnotu života iných. A ak to tak u chlapca bolo, ťažko možno posudzovať, čo by spravil, ak by boli sadzby iné. Tym všetkým sa ale vonkoncom nesnažím obhajovať tento systém. Je samozrejme morbidny a hlupy, rovnako ako reakcie väčšiny diskutujúcich.Kasz píše:...A pokud by se na to náhodou přišlo, pro 15letého kluka je první možnost nebo doživotí v podstatě totožná. Čili on v podstatě ze svého pohledu neměl jinou možnost, než ji zabít a zvýšit tak pravděpodobnost, že se na nic nepřijde....
Nemyslím, že niekto tu tvrdí, že chlapec spravil niečo zle a zaslúži si trest. Ide o to, že ľudia robia chyby, v tomto pripade extrémny. Ale jednoduche hlavy majú tendenciu riešiť tieto veci spôsobom, že za tak ohavny čin si neazasluzi nič iné ako smrť, najlepšie aby pri umierani este poriadne trpel. Ako bolo ale spomenuté, dôležité je, prečo to spravil, v akom stave, aká je celkovo osobnosť toho chlapca a až v krajnom pripade, za predpokladu, že sa javí ako nenapravitelny, sa dá uvažovať o niečom ako trest smrti.Marco Freeman píše:...Jak jsem včera na chatu psal, tak osudy si řídíme hlavně sami. Se sazbou, která se dostává za zneužití, musel být seznámen již předtím, na to už dost případů proběhlo médii. Rozhodl se přesto dítě zavést k sobě do bytu, ublížit mu a přesto ho zabít. Možná je doživotní trest nespravedlivý, ale i tak si za něj může jen sám. Protože akce má taky reakci a s tím se musí při všem počítat.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 12
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
- Dal: 467 poděkování
- Dostal: 300 poděkování
...chlapec ukázal, že možno neberie ľudský život ako nejakú veľkú hodnotu. Ale aký príklad mu dáva spoločnosť, ktora by ho teraz prípadne chcela okamzite popravit?
-
- Na trestné lavici
Ano, ale ne stejný počet let, jako dospělý. Každý 15letý kluk jistě ví, že se nemá zabíjet, ale velmi často neví, jak strašně tím zdevastuje nejen život oběti, ale i životy jejích blízkých, svůj vlastní život a životy svých blízkých. Na rozdíl od dospělého, který by to vědět měl.Marco Freeman píše:Pokud jsem schopný svázat, znásilnit a zabít dítě, jsem schopný strávit si za to i léta v "chládku".
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Ženy
- ve věku od: 1
- ve věku do: 1
- Dal: 44 poděkování
- Dostal: 2 poděkování
Nerad čitam o tycto pripadoch.
Ale chcem len reagovat kde sakra je nejaka prevencia podpora ked ma mlady človek problem zo sebou že je inak orientovany alebo ma sadisticke sklony. Je lachšie toto tabulizovat pred detmi a mladežov lebo su tak zdegenerovany že si myslia že ich to poškodi ked sa dozvedia niečo o sexu atd...
Lenže deti o sexu a nasilnostiach vedia už školnom veku to len ta demnetna spoločnost žije ešte minulosti
Tam potrebuju prevenciu a novy system zdelavania okamžite ak to budu ignorovat nadalej mladež bude vraždit zo zbranov alebo znasilnovat s nevedomosti a hluposti.
Je hnusne čo spravil a primerany trest si zasluži ale čo ho ktomu viedlo či už minulosti skušal niečo podobne sa asi nedozvieme ale verim tomu že sa dalo predist tejto tragedii byt tam iny system.
Ale chcem len reagovat kde sakra je nejaka prevencia podpora ked ma mlady človek problem zo sebou že je inak orientovany alebo ma sadisticke sklony. Je lachšie toto tabulizovat pred detmi a mladežov lebo su tak zdegenerovany že si myslia že ich to poškodi ked sa dozvedia niečo o sexu atd...
Lenže deti o sexu a nasilnostiach vedia už školnom veku to len ta demnetna spoločnost žije ešte minulosti
Tam potrebuju prevenciu a novy system zdelavania okamžite ak to budu ignorovat nadalej mladež bude vraždit zo zbranov alebo znasilnovat s nevedomosti a hluposti.
Je hnusne čo spravil a primerany trest si zasluži ale čo ho ktomu viedlo či už minulosti skušal niečo podobne sa asi nedozvieme ale verim tomu že sa dalo predist tejto tragedii byt tam iny system.
-
- Administrátor
Rozum a povaha ještě nejsou u 15letého zcela dovyvinuté, však také proto je v tomto věku řeč o adolescenci a ne o dospělosti. K tomuto bychom měli brát ohled, ne ho chtít soudit jako dospělého - jelikož dospělý není.Marco Freeman píše:Já ano. Navíc nejde o sexualitu, ale taky o rozum a povahu. Pokud jsem schopný svázat, znásilnit a zabít dítě, jsem schopný strávit si za to i léta v "chládku".Kasz píše:...a už v tak mladém věku - v 15 letech, kdo z nás měl o své sexualitě zcela perfektně jasno?
-
Jak jsem psal:
Marco Freeman píše:...osudy si řídíme hlavně sami. Se sazbou, která se dostává za zneužití, musel být seznámen již předtím, na to už dost případů proběhlo médii. Možná je doživotní trest nespravedlivý, ale i tak si za něj může jen sám. Protože akce má taky reakci a s tím se musí při všem počítat.
Marco Freeman,
-
- Administrátor
Nesouhlasím, trestají lidé a pokud je trest nepřiměřený okolnostem, vinu na nepřiměřenosti trestu nesou ti lidé, ne ten kluk.
-
Ale on musel vědět z médií, jaké roky dostávají ti, co zneužijí dítě. Přesto to udělal. Když to převedu na náš oblíbený příklad, viděl na silnici se zákazem vjezdu prudce jedoucí auto, které tam němělo co dělat, a přesto tam vstoupil a nechal se zajet.
Marco Freeman,
-
- Na trestné lavici
Dospělí Američané určitě vědí nebo mají vědět, že z hlediska sexuální morálky žijí v režimu, který je podobný severokorejskému, a že z toho vyplývá výše trestů za sexuální delikty — a mohou tomu přizpůsobit své chování. Jestli průměrný 15letý kluk sleduje média dostatečně na to, aby si to uvědomoval také, tím bych si nebyl tak jistý.
-
Nemusí to sledovat aktivně, ať chceš nebo nechceš, z každého zneužití se v Americe dělá ještě větší "haló" než třeba u nás, proběhne to médii, psanými, mluvenými na bůhví jak dlouho. Aby to neslyšel, musel by žít úplně mimo civilizaci.
Marco Freeman,
Souhlasím s tím co píše Marco a rozhodně bych neomlouval to co udělal. Ale je fakt, že v USA je systém pomoci psychicky nemocným velmi špatný. Ale i u nás mnohdy selže.
Neřekl bych ani že délka trestu bude ten hlavní důvod, proč zrovna v tu chvíli zabije pachatel oběť.
Spíše mi už leze krkem systém trestů u nás, kdy je každý pachatel chudák nemocný. I při plánovaném činu je pak prohlášený za nepříčetného a hlavně se mu musí dát další šance. Co na tom, že za to někdo další zaplatí životem...
Neřekl bych ani že délka trestu bude ten hlavní důvod, proč zrovna v tu chvíli zabije pachatel oběť.
Spíše mi už leze krkem systém trestů u nás, kdy je každý pachatel chudák nemocný. I při plánovaném činu je pak prohlášený za nepříčetného a hlavně se mu musí dát další šance. Co na tom, že za to někdo další zaplatí životem...
-
- Na trestné lavici
U nás chudinku nemocného pachatele po dvou letech pustí z léčebny, takže tentýž pachatel zaútočí znovu a někdo za to zaplatí životem. V USA se vůbec nezajímají, proč lidé takové věci dělají, takže za dva roky ze zcela stejné příčiny zaútočí nějaký jiný pachatel, kterému se nikdo preventivně nevěnoval, a opět za to někdo zaplatí životem. Chtělo by to mít to lepší z obou systémů ...