Tak jsem se po pár týdnech, či spíš měsících rozhodl k tématu trochu vrátit, Některé věci se vyřešily, jiné vidím trochu jinak, některé věci přibyly. Nemůžu říct, že bych byl šťastnější, to asi ne. Spíš nemám nad jinými věcmi moc čas přemýšlet. Škola mě teď vcelku baví, s kým trávit čas vcelku mám, rozhodně víc než přes prázdniny, ale pořád tomu tak nějak něco chybí.. Pořád tak trochu hledám svou spokojenost

.
Mám teď poměrně hodně známých, kamarádů i přátel, ale připadá mi, že téměř nikdo mi nevyhovuje tak moc, jak bych chtěl. Protože i přesto, že mám kamarády, tak nemám nějakého svého parťáka, či jak to nezvat, se kterým bych trávil čas, více než-li s jinými. Připadá mi, že jednoduše nemůžu najít nikoho, s kým bych si rozuměl natolik, abych se mu otevřel a aby o mě věděl všechno. Tím ale nemyslím, že bych se aktuálním kamarádům nedokázal otevřít, to dokážu, například včera jsem zhruba s 15 lidmi rozebíral problematiku své orientace a složitosti hledání partnera pro mě. Ovšem není to, to co tak úplně hledám. Mnohem radši bych měl 4-5 přátel, se kterými bych mohl v klidu zajít do nějaké lepší restaurace, baru si popovídat. Jenže většina aktuálních známých spíše preferuje taneční či klubové akce, kde si člověk moc nepokecá, i tak je to fajn, ale není to, to co hledám a netuším, jak najít to, co bych chtěl. Zdá se mi, že všichni mají až moc odlišné priority oproti mně. Kde najít lidi s stejnými prioritami a názory?¨
Nemá někdo tip?

Možná jsem až moc náročný, nevím.
Další problém, co už dokážu lépe pojmenovat, je složitost pro mě najít partnera. Asi je opět problém v nárocích, nevím. Připadají Vám tyto nároky přehnané?
1. Inteligence, rozumnost a určitý styl chování k partnerovi, všeobecný přehled, zájem o veřejné dění atp.
Z tohoto moc ustoupit moc nedokážu. S neinteligentními lidmi si většinou moc nerozumím, s lidmi bez všeobecného přehledu si většinou nemám moc co říct. K tomu chování - to se blbě popisuje, ale potřeboval bych někoho, kdo věci cítí podobně jako já.
2. Věrnost, upřímnost, vzájemná důvěra
Toto je podle mě nutnost v každém vztahu, nezávisle na tom o jaký jde. Bohužel mám pocit, když sleduji vztahy lidí ve svém širším okolí, že to neplatí pro 90% partnerských vztahů.
3) Vzhled
Zde si myslím, že nejsem nějak moc vybíraví, s trochou tolerance bych řekl, že i mezi vrstevníky bych si co se týče vzhledu dokázal vybrat, a podmínky by splňovalo velké procento kluků.
4) Pochopení mé orientace
Toto je možná větší problém, než se zdá. Většina lidí s tím nemá problém, když nejde tak říkajíc o ně, ale jak by mělo jít o vztah, tak to problém je.
Osobně mi ty nároky z principu nepřipadají přehnané, ale když se je pokusím na gaye, které znám aplikovat, tak zjištuji, že mám problém.
Znám lépe cca 25-30 gayů ve věku 16-25 let(převažuji nad 20) Inteligence a rozumnost i ten všeobecný přehled by tak u poloviny nebyl velký problém, Ovšem jednání s lidmi tedy i potažmo s partnerem problém je U většiny pozoruji vcelku arogantní jednání s lidmi.
S tím by se možná i ve vztahu dalo něco dělat, ale s dalšími věcmi nevím, nevím. Největší problém je v té věrnosti a důvěře. Většina těch kluků měla cca 5-15 sexuálních partnerů, cca 6 výjimek jich mělo přes 20, takové počty partnerů vzhledem k zásadě, že sex chci a dovedu si představit jen ve vztahu z lásky, nejsou moc předpokladem pro věrnost a upřímnost ve vztahu.
Ve vzhledu je opět zajímavý jeden poznatek, mezi heterosexuálními mladě vypadajícími se mi líbí mnohem víc kluků než mezi gayi, ale to nepovažuji za prioritní problém.
Přístup k orientaci ten problémem trochu je, ale taky mi nepřipadá neřešitelný.
Ovšem když si vezmu v potaz, co všechno je problémem, když se o někoho snažím, tak vlastně výše zmíněné, nemá ani cenu řešit. Na většinu kluků 15-18 jsem podle jejich slov už příliš starý, nebo hledají někoho, kdo je jim blíž atp. Například už jsem se setkal i s tím, že někdo říkal, že vidí jako velký problém to, že cesta ode mě k němu trvá 40 minut a myslel to smrtelně vážně... Trochu zvláštní je, že o mě projevili zájem nejčastěji jen kluci, kteří nesplňovali mnohdy ani jednu z těch podmínek pro vztah.
Dále opravdu mi nepřidá, že ve vztazích tlačím nějak na pilu a nutím se do toho si někoho najít, spíš se jen snažím být aktivní a uvědomuji si, že čím budu starší, tím bude šance na vztah menší. Nejen protože prostě budu vypadat pro ty mladé méně atraktivně, ale hlavně protože už nyní cítím, že mám obrovský problém se komukoliv opravdu otevřít, za pár let to tímto stylem bude nereálné. Zároveň tohle ale rozhodně nemíním jako nějakou sebelitost, nestěžuji si, spíš hledám radu, chci najít řešení, to je dost podstatný rozdíl oproti situaci, kdy jsem toto téma zakládal. Aneb mám si furt myslet, že je nějaká šance, že si někoho najdu, případně nějaká rada, co pro to udělat?
Ještě dodám, že nějaké pokusy o vztahy už jsem měl, ale troskotalo to na dost věcech. Např. opravdu nechci kluka pro kterého budu jen zdrojem peněz, a tak se chová většina mladých, když mají staršího. Jeden můj známý bl z sebe nechal vytahat za prázdniny i přes sto tisíc
Třetí oblast, ve které bych chtěl najít nějakou čistě racionální radu, je můj přístup k penězům, potažmo trochu zodpovědnější přístup k životu v tomhle ohledu. Aktuálně je to tak, že mě při studiu podporují rodiče, normální práci si při studiu mého oboru najít je poměrně sci-fi, a ačkoliv mám aktuálně peněz víc než dostatek, štve mě už samotný princip, do jaké míry jsem na rodině závislý, Nemyslím si, že se mi může nějakým způsobem podařit dosáhnout absolutní nezávislosti v době studia, ne to není reálné, nicméně pocitově bych s tím potřeboval něco udělat, Ani ne tak z důvodu financí, jako protože mám moc času, který nevyužívám, tak jak bych mohl a taky pro ten pocit aspon částečné nezávislosti. Jenže mám tak trochu pocit, že pro mě by ideální brigáda asi moc nebyla, nebo nebyla k nalezení. Vzhledem k tomu, že ji nějak nepotřebuji z finančních důvodů ale spíš na zabití času a získání zkušeností a i vzhledem k tomu, jaký prostě jsem, jsem vcelku dost vybíravý. Vím, že určitě se musím vyhnout nějaké fyzické brígádě a to už jen vzhledem k mé tělesné a vůbec zdravotní dispozici, totéž platí u brigád, kde by byla důležitá nějaká jemná motorika atp. Už jen tímto krokem vyřadím naprostou většinu nabídek. Taky bych se určitě vyhnul nějakému vnucování produktů, telemarketingu atp. Samotného mě to obtěžuje, takže bych nerad toto podporoval. Ideální by tedy byla nějaká kancelářská, administrativní, či třeba it brigáda, ale ta mi i vzhledem k nabídkám a možnostem nepřipadá příliš reálná k nalezení. V It jsem již něco dělal, ale nevypadalo to podle mých představ. Samozřejmě pak je možná i brigáda v oboru, ale ta je zatím velmi, velmi problematická, vzhledem k tomu, v jakém ročníku studia jsem a i tak je většina brigád neplacených, takže po většinou jde o nějaké měsíční stáže a jednu takovou mám již domluvenou snad na léto. Asi zbytečné se zde v tomto ohledu shánět po radě, ale zase na druhou stranu proč taky ne.
Předem děkuji všem za jejich postřehy, rady, tipy, komentáře. Nečekám od tohoto příspěvku nic, ale i jako zamyšlení pro druhé může někdy posloužit.