Američtí skauti zruší zákaz homosexuálních vedoucích

Prostor pro články, které zabývají legislativou a zákony.
Forst Jan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767
Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
Dal: 529 poděkování
Dostal: 370 poděkování

Američtí skauti zruší zákaz homosexuálních vedoucích

Nový příspěvek od Forst Jan »

http://zpravy.idnes.cz/skauti-homosexualove-bsa-0y1-/zahranicni.aspx?c=A150714_065312_zahranicni_wlk

Americké skautské hnutí (BSA) se rozhodlo zrušit letité pravidlo, které homosexuálům zakazovalo působit v roli vedoucích. Spor o to, zda se při náboru vedoucích má brát zřetel na sexuální orientaci, chlapeckou organizaci dlouho rozděloval. Rozhodnutí ještě musí posvětit osmdesátičlenný řídící výbor.

Co mě osobně ale na článku zaujalo je toto:

Chlapecká organizace založená v roce 1910 se v roce 2013 po vzrušené debatě rozhodla, že je možné přijímat do řad skautů mladé homosexuální chlapce, nikoli ale dospělé gaye jako zaměstnance hnutí nebo vedoucí skautských skupin.
...
Počet členů americké skautské organizace se už delší dobu snižuje, dramatický úbytek ale organizace zaznamenala právě před dvěma lety, kdy oficiálně otevřela dveře homosexuálním chlapcům.
Děkuji
Slav
Registrovaný uživatel
Výkřik do tmy: ...
Dal: 70 poděkování
Dostal: 72 poděkování

Re: Američtí skauti zruší zákaz homosexuálních vedoucích

Nový příspěvek od Slav »

Forst Jan: Úbytek zájmu o členství v skautu může mít něco společného s úpravou pravidel ve prospěch homosexuálních chlapců avšak také s tímto nemusí vůbec souviset. Poukázáním na tento fakt úbytku zájmu o členství navozuje dojem, že některým rodičům, které své děti do skautu dávají není lhostejné, s kým se stýkají a může s tím souviset i jejich strach s tím, aby náhodou jejich děti neobjevili samy sebe jako homosexuály. Přesto si myslím, že homosexualita byla ve skautu i předtím, jen se o tom moc nemluvilo. Se stauty již bylo mnoho kauz, některé opodstatněné, některé nikoliv.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1716 poděkování
Dostal: 3600 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

V diskuzi pod článkem se objevují různé názory, napřiklad i typu "a teď ještě umožnit vstupovat do skautu pedofilům", ale je tam také jeden moc hezký od nějaké paní:

Nedávno jsem prošla docela silnou katarzí, když se mi můj velmi dobrý přítel svěřil, že je pedofil, nedělal z otho nějakou kovbojku, byl s tím plně smířený a věděl přesně jakým způsobem se bude chovat. Je to naprosto báječný člověk a právě teď, když to o něm vím (stejně jako předtím) bych neměla problém mu svěřit na hlídání své děti. Tedy raději bych je svěřila 100x jemu než někomu, koho vůbec neznám. Otevřenost v drtivé většině případů znamená, že jsou lidé se svou věcí vyrovananí, že ji mají pod kontrolou a že nic neskrývají. Když někdo otevřeně řekne, že se s vámi nenapije, protože je po alkoholu agresivní, znamená to, že svůj problém hlídá narozdíl od toho, co se vámi napije a pak napadá všechny okolo. Přitom dokonce drtivá většina sexuálního zneužívání dětí není ze strany pedofilů, ale jiných sex. preferencí především sadisticky zaměřených či směrem k ovládání a mocí nad člověkem a jednak bohužel se děje od osob dětem blízkých a příbuzných. Někdo by ze strachu zakazoval rodinám hlídat děti, někdo by rodinám děti ponechala a podíval se na svět trochu rozumně.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Slav
Registrovaný uživatel
Výkřik do tmy: ...
Dal: 70 poděkování
Dostal: 72 poděkování

Nový příspěvek od Slav »

Kasz: Jsem rád, že zdravý rozum si konečně pomalu začíná nacházet své majitele, jako tu paní z toho příspěvku, který jsi zde citoval.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 501 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Myslím, že jak homosexuální tak pedofilní vedoucí ve skautu pracují běžně, jen to jaksi neříkají všem kolem sebe. Ostatně pochybuji, že při náboru vedoucích všechny prověřují na falografu...