Návrh na používání [spoiler] aneb jak šetřit pomalé připojení

Přání, nápady, návrhy na vylepšení, chvála, kritika a stížnosti registrovaných uživatelů. (Noví uživatelé fóra zde mohou zakládat témata či na již založená témata odpovídat až po schválení členem Týmu ČEPEK. Vlákna v této sekci bývají po čase zpravidla zamykány.)
Ynijed
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 0
ve věku do: 25
Dal: 71 poděkování
Dostal: 13 poděkování

Návrh na používání [spoiler] aneb jak šetřit pomalé připojení

Nový příspěvek od Ynijed »

Ahoj :) Často tu čtu, jak si tu mnozí stěžují na vyplýtvaná data na mobilním připojení a zároveň skákající obrazovku kvůli pomalu se načítajícím fotkám. Navrhuji zavedení a používání BB codu, jakým je třeba [spoiler][/spoiler], mnoho fór ho má. Je to taková kapsička, kam můžete schovat text i kýžené fotky a jedním klepnutím ji otevřít/zavřít. Myslím, že vám za to mnozí poděkují.

Ukázku můžete vidět tady:
http://forums.bigfinish.com/threads/316-How-do-I-add-Spoiler-on-the-Forum
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2045 poděkování

Re: Používání [spoiler] aneb jak šetřit pomalé připojení

Nový příspěvek od Marco Freeman »

[SPOILER]Pokus.[/SPOILER]
[spoiler]Pokus.[/spoiler]

Nějak mi to nefunguje. :)
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Ynijed
Registrovaný uživatel

Marco Freeman píše:[SPOILER]Pokus.[/SPOILER]
Neboj, to jsem pro jistotu zkoušel asi pětkrát :D
Marco Freeman píše:Nějak mi to nefunguje. :)
Nejdřív to sem někdo musí implementovat :) Chybí tu dost codů, bez většiny se obejdeme, ale spoiler bychom užili!
Naposledy upravil(a) Ynijed dne pondělí 13. 7. 2015, 21:41:20, celkem upraveno 1 x.
Marco Freeman
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2045 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Jo tak, ono se to ještě musí zavést. To jo, asi by to bylo fajn.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Teenbl
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Nový příspěvek od Teenbl »

Jsem pro, i pro zpřehlednění témat je to fajn. Především kvůli fotkám.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Opravdu to vyřeší pomalu načítající se fotky? Obávám se, že se fotka musí načítat stejně, jen je až do kliknutí skrytá (má CSS vlastnost display: none).
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Ynijed
Registrovaný uživatel

Gabriel Svoboda píše:Opravdu to vyřeší pomalu načítající se fotky? Obávám se, že se fotka musí načítat stejně, jen je až do kliknutí skrytá (má CSS vlastnost display: none).
Určitě by nějak šlo pošimrat ten kód jako takový, aby se informace uvnitř nenačítaly. Ale fakt nevím, přenechávám slovo ajťákům a adminům.

V každém případě to nebude na mobilu skákat a bude to přehlednější.
Slav
Registrovaný uživatel
Výkřik do tmy: ...
Dal: 70 poděkování
Dostal: 72 poděkování

Nový příspěvek od Slav »

Já mám dojem, že se jedná pouze o skrytí obsahu pro zpřehlednění, s již načtenými všemi daty. Jestli se to dá udělat v kódu jinak nevím, mám zkušenosti pouze s variantou skryto, ale načteno.
Teenbl
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Nový příspěvek od Teenbl »

Technicky určitě jde oboji, otázka je, jak by to bylo náročné.
Tori
Registrovaný uživatel
ve věku do: 15
Dal: 46 poděkování
Dostal: 31 poděkování

Nový příspěvek od Tori »

Taktéž bych uvítal skrývání fotek. I když se dívám přes pc, tak to poskakování je otravné a mezi tím bych si mohl v klidu přečíst, co je v příspěvku. Na oficiálních stránkách phpBB je už kód hotový, ale podle všeho jde jen o skrytí, takže datům to nepomůže.
Kasz
Administrátor
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1744 poděkování
Dostal: 3620 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

To už by bylo lepší dávat pouze odkazy. IMG tag má tu velkou výhodu, že člověk po načtení stránky fotografii hned vidí. Spoiler tag je dle mého názoru zbytečný, místo něj lze použit přímý odkaz na fotografii, která by jinak byla v IMG tagu. Navíc bych pak musel rozklikávat třeba 20 fotek ze spoileru, abych se podíval, co tady na fóru vlastně máme.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Plyšáček
Na trestné lavici
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Nový příspěvek od Plyšáček »

Plně souhlasím s Kaszem.
Lidé odkazy většinou vůbec nerozklikávají - viz. mé první příspěvky z doby, kdy jsem ještě ani nevěděl, čemu se říká "tag". I když jsem některé i zpětně předělal, jsou nesrovnatelně ošklivější než současné, ve kterých je obrázek hned vidět. Máme to tady v současnosti tak nádherné, že jakékoliv podobné návrhy považuji za obrovský krok zpět.

Nedávno se zde řešilo, že vkládám zbytečné "ilustrační obrázky" k tématům mimo AV sekci. Rázně jsem to omezil. Snad jen v Líbivém oblečení pro děti je jich více - protože se tam vyjadřuji ke konkrétním hadříkům.

Hoši, nejsem absolutně žádný počítačový expert, řadu věcí jsem se musel pracně naučit až zde.
Ale tak si myslím, že v 21. století byste mohli začít používat trochu funkční mašiny.
Pokud má někdo pomalejší internet v mobilu, no tak ať si AV sekci nechá na doma. Nemusí to všem ukazovat v busu či tramvaji.

V současnosti mám rychlost připojení 240 Mbps, ale i při znatelně pomalejším připojení jsem nikdy neměl žádné problémy. Nevím. Asi záleží i na druhu počítače. Ale ani můj mobil nemá sebemenší problém a i sebedelší vlákno (i plyšové) vytasí během vteřiny - samozřejmě myslím bez Wifi. Nechci se chlubit, spíše nechápu stížnosti některých IT "expertů".

Zároveň s tímto tématem navrhuji - je-li to potřeba, přispět moderátorům - zejména Kaszovi, na kvalitnější technické vybavení - rozhodně si to zaslouží. Ať to tady může vždy pohodlně ošéfovat.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Ynijed
Registrovaný uživatel

Re: Používání [spoiler] aneb jak zabránit skákající obzarovc

Máte pravdu, v AV sekci to není potřeba, protože tam by lezl jen za účelem těch fotek. Takže drobná změna návrhu: Spoiler by se používal mimo AV sekci.

Tady se může jedině hlasovat, protože ti s rychlým připojením nepřemluví ty s pomalým a obráceně.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

Jsem spíše proti tagu spoiler. Jak píše Kasz, rozklikávání je pracné, raději mám, když se mi celá stránka zobrazí najednou. Podobně nemám rád, když si třeba chci uložit nějakou zajímavou diskusi na Facebooku a musím předtím u každého druhého příspěvku kliknout na "Zobrazit více", načež zjistím, že jsem na to stejně u několika příspěvků zapomněl. Problém by se měl řešit spíše rozumným přístupem vkladatelů obrázků a případně tagem URL místo IMG.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Slav
Registrovaný uživatel
Výkřik do tmy: ...
Dal: 70 poděkování
Dostal: 72 poděkování

Nový příspěvek od Slav »

Když se nad tím zamyslím, nechal by to vše jak je. Mě se to zdá přehledné dost, i když je tam víc fotek. To je můj názor.
Scopi
Registrovaný uživatel
Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!!
Dal: 141 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Nový příspěvek od Scopi »

Také jsem pro zachování současného stavu, ačkoliv se mi to kolikrát také načítá déle. Jestliže je to v AV sekci, tak tam se předpokládá že ty fotografie jsou a každý kdo tam přijde, tak kvůli těm fotkám a stejně by si je rozbaloval, což by zabralo ještě více času. V jiných sekcích se většinou objeví tak 1-2 fotografie a to rychlost načítání nijak zásadně neovlivní. :)
Tori
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od Tori »

Nevím, jestli všichni pochopili, že do tagu spoiler se dá vložit jakýkoli obsah, tedy i další tagy a hlavně v neomezeném množství. Z toho plyne, že by stačilo kliknout jednou.

Taky se dělá to, že se vloží například dvě ukázkové fotky a pak do spoileru dalších x fotek. Když mě nezaujmou, tak si můžu třeba hned přečíst odpověď pod tím a nemusím čekat na načtení sta fotek.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

Tori píše:Nevím, jestli všichni pochopili, že do tagu spoiler se dá vložit jakýkoli obsah, tedy i další tagy a hlavně v neomezeném množství. Z toho plyne, že by stačilo kliknout jednou.
Ano, v rámci jednoho příspěvku jen jednou ... jenže těch příspěvků může být na stránce dvacet.
Tori
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od Tori »

Většinou je velké množství fotek jen v prvním příspěvku.
Kasz
Administrátor
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1744 poděkování
Dostal: 3620 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

V sekci Fotografie se větší množství fotografií očekává.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙