Když už je zde čím dál více moderátorů, tak by ste se alespon mohli domluvit co je ok a co už ne, než tady dělat z lidí voly[16.11. 21:35:04] �ekni�eptej Shillen → Gabriel Svoboda : Kdyby to bylo o erekci, neřeknu půl slova.

Když už je zde čím dál více moderátorů, tak by ste se alespon mohli domluvit co je ok a co už ne, než tady dělat z lidí voly[16.11. 21:35:04] �ekni�eptej Shillen → Gabriel Svoboda : Kdyby to bylo o erekci, neřeknu půl slova.
Jenže právě, jak správně píšeš, o tom rozhodují moderátoři. Marco Freeman to vyjádřil, myslím si, dostatečně, proč to na ban bylo, v tomto příspěvku: http://www.pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?p=35223#p35223alun píše:Ze zjisteni jsem usoudil, ze na ban to nemelo byt. Otazkou je jak to dotycni moderatori a administratori berou. Podle mě neporusil žádné pravidlo co se týče teto narazky.
Bylo by ideální, kdyby to tady tak mohlo fungovat, ale charakter webu a osobní známost uživatelů mezi sebou to zkrátka vylučuje. Správce xchatu neznáš osobně, místní lidi ano a když už ne osobně, tak třeba dost důvěrně. Můžeme tvrdit, že tam nějaký osobní prvek sympatii není, ale prostě tam vždycky bude. Dalším problémem je i to, že mnohdy mají moderátoři odlišný názor. Ono je vlastně logické, že snadněji najdeš problém v jednání moderátora, který ti lidsky vadí, než u toho kterého máš celkem rád. Bohužel jsem už taky zažil, jak se události na chatu promítají i do mého života mimo čepek, takže ta provázanost je dost logická.Kasz píše:Na xchatu si zkuste protestovat, nebude vám to k ničemu. Rozhodnutí moderátora je prostě svaté a má se respektovat (se skutečným lidským respektem k moderátorovi to nemá co dočinění), lhostejno, zda se mi líbí nebo nelíbí. Tečka.
Gabriel Svoboda píše:Shillen sama napsala, že dvojsmysl o erekci je v pořádku, takže nechápu, co se řeší, a jsem z Kasze velmi znechucen.
[16.11. 21:35:04] �ekni�eptej Shillen → Gabriel Svoboda : Kdyby to bylo o erekci, neřeknu půl slova.
Jsem rád, že je to zkopírované včetně daného slova "kdyby". Pokud to nebylo bráno jako dvojsmysl o erekci, tak to tak ani nebylo posuzováno. Pokud to tak bráno nebylo, tak mezi větou Shillen a větou, kterou pronesl Plyšáček, žádná spojitost není.Scopi píše:Když už je zde čím dál více moderátorů, tak by ste se alespon mohli domluvit co je ok a co už ne, než tady dělat z lidí voly
susinka píše:...když se rozdávají BANy za takové hlouposti!
Ten BAN není jen za tuhle "hloupost". Kdyby danou větu napsal nějaký uživatel, se kterým nejsou obvykle problémy, tak ho upozorním, že to nebylo úplně nejvhodnější, a dále to neřeším. Pokud se ale jedná o uživatele, který už nějaký ten BAN dostal, který už byl napomínán a kopán, a který se stále ještě nedokáže držet zpátky, tak skutečně stačí málo k tomu, aby mu byl střelen další trest.teenbl píše:Tak ono je přirozené, že tady ta reakce byla, otázka je, zda to bylo dost na ban.
V takovém případě by na mě pronesená věta působila daleko lépe a odpověděl bych na ni: "To doufám, že ne." A to by bylo vše. Tvoje formulace, Gabrieli, poukazuje na to, že nezáleží jen na tom, co chceme vyjádřit, ale také záleží na tom, jakým způsobem to vyjádříme.Gabriel Svoboda píše:I když tedy přijmeme tu vaši fantaskní interpretaci Plyšáčkových slov, vypadalo by to včera na chatu takto:
M.M . → max1 : ty jo tak to je dobrý že to nemá vysouvací objektiv. Se bude fotit samo.
Plyšáček → M.M. : Jenže on ty děti asi bude nejen fotit, ale i zneužívat ...
Za toto podle vás Plyšáček dostal ban. Znamená to tedy, že je na chatu zakázáno vyjadřovat obavy ze zneužívání dětí?
Já jsem jen Plyšáčkův dvojsmysl nahradil jednosmyslem — tím horším z obou smyslů předchozího dvojsmyslu. Oboje by mělo být posuzováno stejně. Nebo ne?Marco Freeman píše:Tvoje formulace, Gabrieli, poukazuje na to, že nezáleží jen na tom, co chceme vyjádřit, ale také záleží na tom, jakým způsobem to vyjádříme.
... která je jasně znějící a nepřipouští žádný jiný další smysl, než abych se pozastavil nad tím, že by někdo něco vysouval... a bůhví o co komu jde. Vždy je lepší psát vážně myšlený text tak, aby měl jenom jeden smysl. Protože pak se nemůže stát, že to někdo začne vnímat tak, že to bylo myšleno pokoutně.Gabriel Svoboda píše:Plyšáček → M.M. : Jenže on ty děti asi bude nejen fotit, ale i zneužívat ...
Marco Freeman píše:Zřejmě se nemůžeme dohodnout v tom, co je mírnější varianta. Pro mě by bylo příjemnější číst obavu vyjádřenou slovy...
... která je jasně znějící a nepřipouští žádný jiný další smysl, než abych se pozastavil nad tím, že by někdo něco vysouval... a bůhví o co komu jde. Vždy je lepší psát vážně myšlený text tak, aby měl jenom jeden smysl. Protože pak se nemůže stát, že to někdo začne vnímat tak, že to bylo myšleno pokoutně.Gabriel Svoboda píše:Plyšáček → M.M. : Jenže on ty děti asi bude nejen fotit, ale i zneužívat ...
Dovolil jsem si vymodřit to, co považuji za důležité v citovaném textu.Marco Freeman píše:... která je jasně znějící a nepřipouští žádný jiný další smysl, než abych se pozastavil nad tím, že by někdo něco vysouval... a bůhví o co komu jde. Vždy je lepší psát vážně myšlený text tak, aby měl jenom jeden smysl. Protože pak se nemůže stát, že to někdo začne vnímat tak, že to bylo myšleno pokoutně.
Ono do pravidel nelze dát "varianty"... jelikož to bychom mohli u miliardy různých situací třídit výroky a dělat skupinky "Varianty správné" a "Varianty nesprávné". Prakticky to moc udělat nejde.alun píše:Marco pokud se ti zda tato varianta lepsi pridej to do pravidel at nenastatou další konfrontace, at se lide pak nedivi za co dostali ban. Nedělá to totiž dobry ohlas teto komunitě.
Na chatu se v minulosti odehrály i různé seriózní rozhovory, než aby se to dalo nazvat pouhým potlacháním u piva. Mimo jiné, i při pouhém potlachání jde prohodit nějakou věc vážně. Kdybych někde seděl s přáteli a jeden z nich by řekl, že si pořídil fotoaparát bez vysouvacího objektivu na focení dětí (třeba v kroužku), a druhý by na to reagoval dejme tomu ve smyslu Gabrielem upravené věty, že jen aby ten dotyčný někoho u toho nezneužil, tak bych to moc vtipně nebral.asce píše:Dovolil jsem si vymodřit to, co považuji za důležité v citovaném textu.
Jenže chat, jak chápu toto slovo obecně, právě NENÍ o vážných věcech, ale o odreagování. Potlachání u piva...
Hmm co tym myslis ze BL su predovsetkym homosexuali?asce píše: Opravdu se nemohu zbavit nově nabytého dojmu, že BL jsou především (ne výhradně) homosexuálové. Tedy dnes už by se dalo říci mainstreem. A "proti" tomu (prosím, nebrat myšlenku ad absurdum) stojíme my, GL.