Mladiství a alkohol
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 3
- ve věku do: 11
- Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767 - Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
- Dal: 529 poděkování
- Dostal: 370 poděkování
Mladiství a alkohol
Česko má nejvíc opilých dětí v Evropě. Čtvrtina z nich pije pravidelně
http://zpravy.idnes.cz/nejvic-opilych-deti-ma-v-evrope-ceska-republika-flx-/domaci.aspx?c=A150706_203928_domaci_fer
Češi mají k alkoholu blízko, a to už ve velmi mladém věku. Vyplývá to z posledního průzkumu Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj. Podle ní vzrostl za posledních deset let počet dětí, které ochutnaly alkohol, ze 70 na 94 procent. Čtvrtina patnáctiletých pak přiznala, že se opíjí opakovaně.
Pro mne osobně ale není nejhorší část, že mladiství zkouší alkohol, ale za nejvíc znepokojující považuji tuto část:
Podle Vobořila však u nás téměř devadesát procent prodejců prodalo alkohol dětem a neptali se na jejich věk.
http://zpravy.idnes.cz/nejvic-opilych-deti-ma-v-evrope-ceska-republika-flx-/domaci.aspx?c=A150706_203928_domaci_fer
Češi mají k alkoholu blízko, a to už ve velmi mladém věku. Vyplývá to z posledního průzkumu Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj. Podle ní vzrostl za posledních deset let počet dětí, které ochutnaly alkohol, ze 70 na 94 procent. Čtvrtina patnáctiletých pak přiznala, že se opíjí opakovaně.
Pro mne osobně ale není nejhorší část, že mladiství zkouší alkohol, ale za nejvíc znepokojující považuji tuto část:
Podle Vobořila však u nás téměř devadesát procent prodejců prodalo alkohol dětem a neptali se na jejich věk.
Děkuji
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 512 poděkování
Re: Mladiství a alkohol
Obvyklé řeči bez nějakého podkladu. Kdo co, koho a jak srovnával? Jsou to data z léčeben, z dottazníků, nebo jen dojem redaktora?
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Podobné téma: Vitalia.cz: Dětičky, nechlastejte
A my GL bychom se měli krotit ... Čtvrtina patnáctiletých se opíjí pravidelně nejméně jednou týdně. „Dívky přitom začínají pít v mladším věku, prostě proto, že mají starší kluky a oni je k alkoholu přivedou,“ vysvětlil Vobořil.
A my GL bychom se měli krotit ... Čtvrtina patnáctiletých se opíjí pravidelně nejméně jednou týdně. „Dívky přitom začínají pít v mladším věku, prostě proto, že mají starší kluky a oni je k alkoholu přivedou,“ vysvětlil Vobořil.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 5
- Výkřik do tmy: Jsem na holčičky.
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 60 poděkování
Ta ochota prodat alkohol dítěti má, myslím si, kořeny v časech kdy jsme si posílaly holčičky do Jednoty pro lahváče a přidali jsme jí i pár korun navíc na čokoládu.
-
- Registrovaný uživatel
Mě spíš přijde že holkám tyhle věci nechutnají. Takovej kluk si lokne piva vína, a tváří se jaké je to super, kdežto holčička zas klidně prohlásí "fuj to mi nechutná".
-
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2045 poděkování
Jako kutík jsem byl asi holčička.Jednorozec píše:Mě spíš přijde že holkám tyhle věci nechutnají. Takovej kluk si lokne piva vína, a tváří se jaké je to super, kdežto holčička zas klidně prohlásí "fuj to mi nechutná".
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 12
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
- Dal: 467 poděkování
- Dostal: 300 poděkování
Tým chceš povedať, že teraz si už alkoholu prišiel na chuť...Marco Freeman píše:Jako kutík jsem byl asi holčička.Jednorozec píše:Mě spíš přijde že holkám tyhle věci nechutnají. Takovej kluk si lokne piva vína, a tváří se jaké je to super, kdežto holčička zas klidně prohlásí "fuj to mi nechutná".
-
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2045 poděkování
V míře, když něco slavíme (narozeniny, Silvestr, Vánoce, ...), proč ne.Jeremy píše:Tým chceš povedať, že teraz si už alkoholu prišiel na chuť...
Marco Freeman,
Tady je dost rozdíl mezi pivem a vínem. Spoustě maličkých dětí i holčičkám pivo chutná, teda spíše dostávají jen pěnu a můžou se po ní utlouct. Starším holčičkám pivo nechutná, ale chutná jim sladší víno nebo frisco, radler a cider.
To neberte jako návod a radši jim dál kupujte čokolády.
To neberte jako návod a radši jim dál kupujte čokolády.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
ona.iDnes.cz: Většina českých dětí ochutná alkohol před jedenáctým rokem
Už jste se se svými dětmi bavili o alkoholu? Většina rodičů čeká s rozhovorem o jeho problematické stránce moc dlouho. Děti zatím začnou pátrat po odpovědích na své otázky na vlastní pěst a se skleničkou v ruce.
Už jste se se svými dětmi bavili o alkoholu? Většina rodičů čeká s rozhovorem o jeho problematické stránce moc dlouho. Děti zatím začnou pátrat po odpovědích na své otázky na vlastní pěst a se skleničkou v ruce.
-
- Registrovaný uživatel
To mi přijde jako blbost. Prostě pokud chci dětem zakázat alkohol a v rodině se nějaký občas pije tak jim prstě musím vysvětlit, co to je a že děti ho nesmějí. Mě stačí prohlásit copak to máš to je určitě pivo! A hned dostanu odpověd NEEE PIVO DĚTI NESMIIII....