Pro více jak pětinu kluků je homosexuální spolužák problém

Sekce pro vkládání článků, které se týkají problematiky dětí, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosíme, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Forst Jan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767
Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
Dal: 529 poděkování
Dostal: 370 poděkování

Pro více jak pětinu kluků je homosexuální spolužák problém

Nový příspěvek od Forst Jan »

http://zpravy.idnes.cz/homosexualita-je-problem-0h5-/domaci.aspx?c=A150629_114927_domaci_kop

Gay spolužák by byl problémem pro 22,5 procenta chlapců. Lesby naopak klukům prakticky nevadí - výhrady k nim má jen šesti školáků. Dívky jsou přitom v tomto ohledu tolerantnější: s lesbickou spolužačkou by „mělo problém“ asi 11 procent dívek, tři procenta dívek by nechtěla za spolužáka gaye.
Děkuji
Teenbl
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Re: Pro více jak pětinu kluků je homosexuální spolužák probl

Nový příspěvek od Teenbl »

Moc bych takovým výzkumům nevěřil. Znám poměrně hodně mladých gayů, kteří mají za sebou naprosto úplný comingout, a že by je pětina spolužáků netolerovala, fakt nikdo z nich nepozoruje. Já osobně mám za sebou comingout jako efebofil u desítek méně či více známých lidí a nějakou netoleranci z strany spolužáků jsem nikdy absolutně nevnímal. Ono je taky nutné si uvědomit, jak se dané výzkumy dělají. Pokud vycházejí jen z dotazníků, tak výpovědní hodnota bude značně nízká, protože z podobných dotazníků si děti mnohdy dělají srandu.
Forst Jan

teenbl píše:Moc bych takovým výzkumům nevěřil...
Odpovědi získali lidé z Proudu na desítkách středních škol v České republice, celkem odpovídalo 1 141 dětí. Sami lidé z Proudu přiznávají, že průzkum není zcela reprezentativní, protože se žáků ptali na zlomku škol, které vůbec projevily o „Duhové semináře“ zájem.

Pokud bys článek přečetl, našel bys pasáž, kde i autoři studie sami uznávají, že nemusí být reprezentativní. Vložil jsem ho sem protože si myslím, že stojí za zváženou, jak je mladá nastupující generace tolerantní...
Děkuji
Teenbl
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Nový příspěvek od Teenbl »

Četl jsem to zběžně, tohle jsem přehlídl, ale pokud je to tak málo vypovídající, neměli by to takto publikovat.
kredenc
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku do: 50
Výkřik do tmy: Malý príbeh o láske:

5 ročné dievčatko príde za svojim veľkym bratom a pýta sa ho: "Čo je to láska?" Ten jej odpovie: "Láska je keď si každe ráno zoberieš z mojej školskej tašky čokoládu a ja si ju aj napriek tomu stále dávam na to isté miesto."
Dal: 14 poděkování
Dostal: 22 poděkování

Nový příspěvek od kredenc »

Neviem či som na strednej mal spolužiaka gaya, no mal všetky vonkajšie znaky homosexuála, od hlasu pohybov až po obliekanie a záujmy. Nemal len frajera.. Ale ani frajerku. "My ostatny" sme ho síce nikdy nešikanovali ani nič no nikto z nás sa s nim ani nebavil. Skôr nebol záujem ani z jednej strany, on bol vždy len medzi dievčatami. Ja som bol na tom asi najlepšie kedže som s nim dokonca 1 rok sedel. Inak keď sme boli samy chalani napr. počas telesnej tak sme si často z neho strielali a robili si z neho srandu dosť dedinskymi vtipmi (napr. sme hovorili že si nesmieme priniesť mydlo na školský výlet a tak). Všeobecne sme mali na neho negatívny názor.. To platílo
i u zopár dievčat ale azda len 2-3.. Šikana nebola vôbec žiadna ale to už sme mali dosť rozumu na to. Všeobecne som sa na strednej nestretol skoro so žiadnou šikanou. Mininalne zopár nemiestnych poznámok..

Mne sa ale takýto vyskum zdá byť dosť skreslený lebo ak sa ťa niejaká dospelá osoba spýta alebo hoc i anonymny dotazník skôr zakruškuješ to čo je v spoločnosti považované za správne a prijatelné. V skutočnosti a reálnej situácii môžeš mať iny názor..
Forst Jan

kredenc píše: Inak keď sme boli samy chalani napr. počas telesnej tak sme si často z neho strielali a robili si z neho srandu dosť dedinskymi vtipmi (napr. sme hovorili že si nesmieme priniesť mydlo na školský výlet a tak)...

...Šikana nebola vôbec žiadna...
Tohle je tak rozšířený a tak milný názor. Byl jsem na té straně, která se stávala terčem vtipů. A slova bolí. Někdy mnohem více než fyzický útok. Možná že je to jedna z mírnějších forem šikany, ale i tak "nevinné" vtipy nejsou tak nevinné. Dochází li k nim často a jsou-li terčem lidé více sociálně izolovaní (a to je nejčastější případ), dochází u takových lidí často k psychickým problémům, strátě sebevědomí, sebeúcty, depresím a nejednou zakončil takový případ i sebevraždou.
Děkuji
kredenc
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku do: 50
Výkřik do tmy: Malý príbeh o láske:

5 ročné dievčatko príde za svojim veľkym bratom a pýta sa ho: "Čo je to láska?" Ten jej odpovie: "Láska je keď si každe ráno zoberieš z mojej školskej tašky čokoládu a ja si ju aj napriek tomu stále dávam na to isté miesto."
Dal: 14 poděkování
Dostal: 22 poděkování

Nový příspěvek od kredenc »

Forst: nie zle si ma asi pochopil. On tam vtedy nebol s nami. Nikdy sme vyslovene nešli za ním a robili si z neho srandu. Vždy mimo jeho pritomnosti. Teda ja minimálne. Ale tiež to nieje bohviečo. Určite si domyslel že také niečo robievame ale nikdy nás nemohol počuť.. Z môjho pohladu tam žiadna šikana nebola. Ako som písal na celej strednej škole som sa stretol len s celkom minimálnou šikanou. Aj to len u starších študentov. Neviem ako to je teraz na základnych o tom možno by vedel viac Kasz, ale mám pocit že šikana ako taká už nieje až tak v móde..
Kasz
Administrátor
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1755 poděkování
Dostal: 3640 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

kredenc píše:Neviem ako to je teraz na základnych o tom možno by vedel viac Kasz, ale mám pocit že šikana ako taká už nieje až tak v móde..
Šikana je v módě stále.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙