Žádosti o odstranění fotografií z fóra

Provozní informace o chodu fóra, uživatelských skupinách, hodnostech a sekcích. (V této části fóra mohou zakládat témata jen členové Týmu ČEPEK, ostatní registrovaní uživatelé mají možnost na již založená témata reagovat, noví uživatelé fóra zde mohou odpovídat až po schválení členem Týmu ČEPEK. Vlákna v této sekci bývají po čase zpravidla zamykány.)
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1744 poděkování
Dostal: 3620 poděkování

Žádosti o odstranění fotografií z fóra

Nový příspěvek od Kasz »

Vzhledem k množícím se žádostem o odstranění fotografií z fóra, nalinkovaných pomocí IMG tagu, jsem se dnes po poradě rozhodl k následujícímu systémovému opatření:

1) Pokud se bude jednat o fotografii, která zobrazuje konkrétní nezletilé osoby a zároveň pokud:
a) se nebude jednat o screeny z filmu (recenze),
nebo
b) nepůjde o celosvětově známou a slavnou osobnost
nebo
c) ??? (navrhněte),
pak žádosti vyhovíme a fotografii nahradíme přímým odkazem na danou fotografii a odkazem na stránku, kde se fotografie nachází (většinou bude stačit umazat IMG tag, v některých případech přepsat IMG tag na URL tag).

Pokud bude požádáno o smazaní screenů z filmů (recenze) nebo se bude jednat o slavnou celosvětově známou osobnost, bude ponecháno alespoň několik (maximálně 10) oficiálních ilustrativních fotografií, ostatní fotografie budou upraveny na odkaz ve formě URL, především budou na URL tag převedeny nalinkované IMG fotografie z rodinného či jinak soukromého života dané osoby.

Tento postup platí od 25. 6. 2015 při vyřizování všech žádostí o odstranění fotografií, které přijdou z důvěryhodného zdroje (nikoliv z anonymní přezdívky, ale např. od rodiče či autora fotografie).

ČEPEK tímto zaujímá v případě odkazování fotografií pomocí IMG tagu defenzivní strategii. V opačném případě by hrozilo, že by byl ČEPEK žalován - což by mohlo být prospěšné pro vyjasnění si právní problematiky a byla by to velmi efektivní reklama, pokud by se toho ujala média, ale v případě prohry by to mohlo být též velmi finančně nákladné.

Dále bude v takových případech vždy upraveno jméno (především tedy příjmení) osoby tak, aby nebylo dohledatelné z Googlu či jiných vyhledávačů, ale přitom každý aby si po kliknutí na příslušný zdrojový odkaz mohl jméno dohledat. Chceme vyjít vstříc dětem, kterým nemusí být příjemné, když jim samotným nebo jejich spolužákům po zadání plného jména Google vypíše jako jeden z prvních odkazů stránky ČEPEKu.

Pokud máte jakýkoliv nápad, námět nebo připomínku k vylepšení výše uvedených podmínek, vložte zde do vlákna.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Žádosti o odstranění fotografií z fóra

Nový příspěvek od Plyšáček »

Souhlasím s tímto postojem. Jsem potěšen, že jsem se mohl účastnit předběžné debaty - porady.

Jsem i smířen s tím, že mnohé mnou založené a pracně zpracované příspěvky mohou být tímto novým nařízením poněkud předělány a ochuzeny.

Já osobně, kdyby to bylo pouze na mně, bych vždy řešil pouze ty příspěvky, o jejichž úpravu by bylo požádáno konkrétní osobou a zejména bych rozlišoval:
1. zda je to osoba světově známá, profesionálka, kterou (jejíž rodiče) to "živí" a která musí nést úděl hvězdy se vším všudy, nebo zda je to nějaká začínající amatérka
2. zda žádá slušnou formou osobně nebo přes prostředníky - detektivy ap. formou výhrůžek atd.
3. zda je z ČR či ze zahraničí

Za směrodatný považuji postoj Kasze, vlastně velice podobný, zde jsem pouze naznačil, jak to vnímám osobně plyšáčkovsky.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
max1
Na trestné lavici
Líbí se mi: Ženy
ve věku do: 1
Dal: 44 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Nový příspěvek od max1 »

To sa akože velky vodca vzdava? Asi by to tu chcelo zmenu vo vedeni niekoho kto sa nebude bat čelit tym šmejdum...
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Ne, nevzdává se. Prohraná žaloba by byla nákladná. Dal bych 50% nákladů, ale už nebyl nikdo, kdo by do toho šel se mnou. A dávat 100% nákladů řízení, když by to mohly být i stovky tisíc, to skutečně by bylo hodně. Takže raději budeme defenzivně žádostem vyhovovat. Nebo jsi ochotný případné náklady uhradit? :)
Plyšáček
Na trestné lavici

Maxi, máme bezvadné a moudré vedení.

A nevím, proč píšeš o našich milých spoluobčanech či sestrách a bratrech ze zahraničí takto urážlivě...

I v našich řadách se mohou ukrývat lidé pokřivení. Ale obecně bych tak jako Ty nikoho neoznačoval.

Kaszi, možná bych zde už více detailů neuváděl...
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
max1
Na trestné lavici
Líbí se mi: Ženy
ve věku do: 1
Dal: 44 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Nový příspěvek od max1 »

Však je tu dost podporovatelov čepku atd...
A tie udajne žalobysu smiešne to by potom maly žalovat media od vziku internetu za to že zdielaju članky fotky atd bez problemov.
A čepek ma byt vynimka? Však je to rovnaka stranka ako každa ina zakon neporušujuca.
Plyšáček
Na trestné lavici

Navrhuji doplnění pravidel k odstraňování fotografií z fóra.

Navrhuji, aby žádosti automaticky nebylo vyhověno v případě, kdy zobrazované osobě, zobrazené v jakémkoliv jejím věku, bylo k danému dni (ke dni řešení sporu) 15 let a více.
Například u fotografií desetileté, méně známé zpěvačky, pokud nám ve svých 16 letech napíše, že by nerada viděla své fotky na našem fóru, nevycházel bych automaticky z našich nových pravidel, ale řešil bych to individuálním způsobem.

Rovněž navrhuji, aby každý řádný člen (delší dobu zaregistrovaný) měl právo (samozřejmě v naprosto výjimečné situaci a po vážném rozmyslu), požádat Kasze o stažení jakékoliv upoutávky či fotografie z regionu ČR bez přesného udání důvodu (třeba by prostě jen napsal "červená vlajka"). Může se zkrátka jednoho dne stát, že nevědomky upozorníme jeden na druhého, resp. naše děti (vlastní, milé, žáky, oddíl ap.). Nejde o to, že by nemohly být na našem fóru naši vlastní miláčci, spíše o to, že by při případném objevení tohoto webu mohli odhalit i naši identitu. Někdo z jejich okolí by mohl objevit jejich fotky např. z našeho oddílu a podezření by padlo na nás, ačkoliv je třeba vložil úplně jiný kolega. Při bližším pročítání příspěvků by pak mohli natrefit na svého vedoucího, chůvu, učitele,... zkrátka na nás. Netrvám nikterak na tomto návrhu, jen k zamyšlení...
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Červená vlajka je hezký nápad, ale pokud někdo vloží nějaký článek, ten bez udání důvodu zmizí, vkladatel se od adminů nedočká vysvětlení, vloží článek znovu, ten opět zmizí ... tak to na danou událost uvrhne mnohem větší pozornost, než kdyby daný článek prostě zůstal vložený a nikdo ho dál nekomentoval (nejčastější případ).
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Plyšáček
Na trestné lavici

Gabriel Svoboda píše:Červená vlajka je hezký nápad, ale pokud někdo vloží nějaký článek, ten bez udání důvodu zmizí, vkladatel se od adminů nedočká vysvětlení...

Vkladatel by se samozřejmě dozvěděl, že byla vytažena červená vlajka neboli vyhlášeno informační embargo - nedozví se od koho a proč a neměl by ani na to upozorňovat - jinak by to bylo kontraproduktivní. Děkuji Gabrielovi za připomínku. Dál bych tento návrh blíže nespecifikoval, plně důvěřuji Kaszovi, že ví, co dělá a jak by měl asi tak nejsprávněji postupovat. Byl bych nerad, kdybychom ke každému návrhu sepisovali brožury.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Jenže ostatní ani nebudou vědět, na co bylo vyhlášeno informační embargo (když to bude tajné), a tak daný článek klidně vloží znovu.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Plyšáček
Na trestné lavici

Gabriel Svoboda píše:Jenže ostatní ani nebudou vědět, na co bylo vyhlášeno informační embargo (když to bude tajné), a tak daný článek klidně vloží znovu.
Už se tím Gabrieli netrap. Ty jsi tak starostlivý... :)

Tak snad nejde o články. Ty samozřejmě tajit nebudeme. I když někdo něco provede, ostatní si o něm hezky počtou a já doufám, že se sám se svou přezdívkou nahlásí...
Uvažoval jsem o zásahu v případech upozorňování na fotografie, videa a zejména konkrétní dětské kolektivy - školní třídy, skautské oddíly, sportovní kluby, umělecké školy, soukromé spolky, církevní komunity, případně jejich, na první pohled pedofilně zaměřené, vůdce. :)
fenix

Nový příspěvek od fenix »

Souhlasím s tím co psal Kasz a ono je mi i celkem jedno jestli tu na ty fotografie, kterých by se úprava týkala byl img tag nebo odkaz.

To co tu řeší plyšáček mi přijde docela jako blbost, upozorním na sebe právě hlavně když vytáhnu červenou vlajku. JInak to na mě nijak neupozorní. Pokud by to někomu vadilo je asi lepší to řešit individuálně a svést to třeba na žádosti rodičů nebo té instituce. Nemyslím si, že by si rodiče dětí věřili že dám sám na pedofórum sám "svoje" děti. I když i tací se najdou. :D
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

V jistém vlákně, nedávno založeném, které se týkalo prvního svatého přijímání dětí v kostele, jsem se jednoznačně vyjádřil v tom smyslu, že bych byl nerad, kdyby se nám na fóru objevovaly nějak častěji fotografie z nějakých "soukromějších" sbírek, typu farnosti, takže to stejné se týká škol, či jiných podobných institucí.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 509 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Kam ten svět spěje. Přijde mi v mnoha případech tahle "ochrana osobnosti" přehnaná a špatná. Kdyby to byla nějaká hanlivá fotka tak neřeknu. Ale u jednou zveřejněných snímků? Je to krásně vidět třeba na wikipedii, kde u většiny osobností zmizely jejich fotografie. Takže si třeba dáte vyhledat nějakého herce, ale ani tam není jeho fotka...