Zakladám nové vlákno. Bol by som rád, keby sme sa tu venovali faktu, že Boh je. Že proste existuje v naších srdciach, že cítime jeho existenciu, že všetko čo sa deje na svete nie je náhoda, že ludí s ktorými sa stretávame, že tích ludí nám Boh posiela do cesty. Boh dal každému tolko utrpenia kolko znesie a zkrz neho by sme mali konať dobro...
Od malička som bol vychovaný ako katolík. Keď som bol malý chalan, chodieval som do kostola so starými rodičmi. Cítil som tam lásku, pokoj a to čo sa nedá ani slovami opísať. Keď som mal od 12 nahore a prežíval ten vnútorný boj so svojím zmerením kto vlastne som, bol to práve Boh ktorý mi pomohol, len vtedy som si to moc neuvedomoval. Až teraz keď som dospelý som si vlastne uvedomil, že ovplivnil moj život. Vďaka nemu som sa dokázal lepšie zmieriť s faktom, že nie som monštrum. Vďaka nemu som pochopil vela vecí. Napríklad to, že ma má niekto rád, že nie som sám. V detstve som mal obrovské depresie z toho, že má nemá nikto rád, kolkokrát som to chcel skončiť, život stratil vtedy pre mna zmysel ale... On mi poslal do cesty ludí, ktorý mi dávaju pocíťiť to, že ma majú radi. 12 ročné dievčatka ma začali brať za kamaráta, vtedy, keď som sa nenávidel. Začali ma ... (čo by pokladali dospelí ludia za otravovanie)...začali si so mnou písať, bol snimi párkrat vonku. Bol som predtím hrozný introvert ale dnes... je všetko inak .. som viacej spoločenský a mám vela kamarátov všetkých vekových kategoríi. Verím v Boha, pretože keby mi Boh neposlal do cesty niektorích ludi a niektoré deti tak by bol zo mna úplne iný človek. Toto všetko som si plne uvedomil v 19 rokoch života.
Keď som bol na pokraji zrútenia a chcel zomrieť. Vtedy my poslal do cesty dievčatko, ktoré zmenilo moj život. Dievčatko, ktoré mám tak strašne rád. Keby mi ju neposlal do cesty a ja verím v to, že tak urobil, pretože videl ako sa trápim už by som asi nežil. Ona mi zachránila život už len tím, že existuje...To čo mi dávala, dáva a darovala to nikto nikdy v živote neurobil...
Preto zakladám toto vlákno v ktorom sa budeme venovať jednoducho faktu, že Boh je. Bol by som nerád, keby sa tu rozvinula debata ako v Kvetakovom okienku o pochybnostiach že Boh je. On je a bodka. Nehovorím o cirkvi ale o Bohu. Možeme prikladať videa, články, zážitky s detmi.. včetko čo sa tíka vieri v Boha...Na začiatok prikladám pár videi ...(Nemyslite si prosím, že som nejaký fanatický blázon do Boha, len v neho verím )
Toto video som tu už raz vložil, konkrétne do Kvetákovho okienka. Je o žene ktorej Boh radikálne zmenil život, keď si chcela vziať život...
Katolícke okienko
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 7
- ve věku do: 12
- Dal: 152 poděkování
- Dostal: 469 poděkování
Katolícke okienko
Naposledy upravil(a) pbd dne pondělí 20. 7. 2020, 10:12:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněny fotky/videa nezletilých
Důvod: Odstraněny fotky/videa nezletilých
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 12
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
- Dal: 467 poděkování
- Dostal: 300 poděkování
Re: Katolícke okienko
Vieš, ono je trochu paradox, že veľa ľudí z veľmi podobných dôvodov v Boha neverí, resp. mu vyčítajú svoju situáciu. Jednoducho preto, že ich život možno vypadá podobne biedne, ako to opisuješ Ty v časoch, ked Tí bolo najhoršie. S tou výnimkou, že sa vôbec nemení a ak, tak ešte k horšiemu.
Priznám sa, že nie som fanúšik toho rozšíreného prístupu "musíš veriť a tvoj život sa zlepší, bude jednoduchší a úspešnejší". Nemusí a je to tak dobre. Viera za podobné benefity je veľmi lacná. Možno to bude práve naopak a budeš sa trápiť viac nez kedykoľvek pred tým. Pre mňa skôr znamena okrem iného vieru v to, že čokoľvek sa mi prihodí sa musím snažiť prežiť najlepšie ako viem. Utrpenie dokáže človeka posunúť na jeho vnútornej ceste oveľa spolahlivejsie, než čokoľvek iné.
Celé to pre mňa teda znamená jednoducho to, že tam je zmysel, ktorý ak vo svojom živote práve teraz nevidím, musím ho hľadať. Prekonávať všetko zlé a spracovať to najlepšie ako dokážem, pričom viem, že mi vždy bude naložené len toľko, čo ešte dokážem uniesť. Dúfam a verím, že má cenu prijímať všetko, čo má v živote stretne a postaviť sa k tomu čelom. Odmena je v tom, kým sa stávam a môžem stať.
Priznám sa, že nie som fanúšik toho rozšíreného prístupu "musíš veriť a tvoj život sa zlepší, bude jednoduchší a úspešnejší". Nemusí a je to tak dobre. Viera za podobné benefity je veľmi lacná. Možno to bude práve naopak a budeš sa trápiť viac nez kedykoľvek pred tým. Pre mňa skôr znamena okrem iného vieru v to, že čokoľvek sa mi prihodí sa musím snažiť prežiť najlepšie ako viem. Utrpenie dokáže človeka posunúť na jeho vnútornej ceste oveľa spolahlivejsie, než čokoľvek iné.
Celé to pre mňa teda znamená jednoducho to, že tam je zmysel, ktorý ak vo svojom živote práve teraz nevidím, musím ho hľadať. Prekonávať všetko zlé a spracovať to najlepšie ako dokážem, pričom viem, že mi vždy bude naložené len toľko, čo ešte dokážem uniesť. Dúfam a verím, že má cenu prijímať všetko, čo má v živote stretne a postaviť sa k tomu čelom. Odmena je v tom, kým sa stávam a môžem stať.