Sexuální zneužívání - co za ně považujeme

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Sexuální zneužívání - co za ně považujeme

Nový příspěvek od Plyšáček »

Jednoznačně související témata, která obsahují mnoho - nejen mých - názorů a přístupů:
Poloha dětí při sezení na klíně
Erekce při interakci s dětmi
Když to to dítě tak chce
Mazlíte se s dětmi?
Sborník přednášek Sexuální zneužívání dětí

K založení tohoto vlákna mě motivovala včerejší diskuse na chatu.
Nejmenovaný (prosím zachovejme to tak) člen se vyjadřoval o své interakci se svojí tříletou (brzy čtyřletou) sestřenicí. Prý, zatímco s námi psal, běhala kolem nahatá. Vzal si ji na klín, měla roztaženou "prcinu" (jeho vlastní pojmenování) a on celý vzrušený popisoval, jak si ji prohlíží, jak je nádherná a že by jí tam chtěl sahat. Neřešili jsem erekci, vzrušení může muž prožívat i bez erekce a erekce není (jediným) ukazatelem nepatřičného jednání.
Nechci jej z ničeho obviňovat, ani jsem na něj nereagoval podrážděně, jen jsem se snažil rozvíjet diskusi o tom, zda to je vhodné. Ať tak činil nebo jen šlo o provokaci, zajímavé pro mě byly zejména reakce ostatních (o to více pasivita některých) na moje názory, co je a co není sexuálním zneužitím dítěte. Prosím veďme to v odborném duchu a nedohadujme se nad jmény a slovíčky.

Začal jsem a začnu mojí definicí sexuálního zneužití dítěte - co, nejen podle vlastního úsudku, ale i po prostudování mnoha knih, považuji za čin sexuálního zneužití dítěte (ne nutně z právního hlediska, nýbrž z hlediska skutečného jednání, které má faktické dopady na oběť i pachatele).

Plyšová definice:
Sexuálním zneužitím dítěte rozumíme jakoukoliv interakci, záměrně vyvolanou či nezastavenou, mezi dospělým jedincem a dítětem, jejímž účelem či záměrem je sexuální vzrušení, větší vydráždění či uspokojení pachatele či dítěte.

Jedná se zejména o záměrnou manipulaci dítěte, situace či vzájemných poloh a pohybů jejich těl. Může se jednat o formy dotykové i bezdotykové, rozhodující je vždy motiv a přítomnost sexuálního vzrušení.

Ve srovnání s oblíbenými a dlouhými "knižními" definicemi si povšimněte, že zde uvádím:
1. manipulativní chování ze strany dospělého
2. vzrušení u dospělého, ale také u dítěte
3. zejména důležitou poznámku o zastavení interakce, která není vhodná - i když ji neinicioval pachatel, dítě ji navodilo a dospělý nezastavil, ale využil (zneužil) a dále rozvíjel nevhodným směrem (např. tření dítěte o tělo dospělého)

Neřeším zde pouze otázku etického chování ze strany pedofilně orientovaných lidí, řeším zde celkově problematiku zneužívání - ať se jedná o kohokoliv. Poněkud souvisejícím tématem je i Úchylky neúchylných. Nikoho neobviňuji, jen bych rád pochopil, jaké osobní zásady máte a jaké hranice si stanovujete. Reakcím na chatu jsem se nestačil divit.

Některé citace (záměrně neuvádím autory - jistě se zde rádi přihlásí a dovysvětlí detaily):
Plyšáček píše: --- má tříletou sestřenici nahou na klíně a dívá se jí na roztažený genitál. Mimovolně vzrušen tedy rozhodně není. Pochybuji, že jej svázala a násilně mu tam vlezla ona sama a on s tím nemůže nic dělat...
uživatel A píše:Něco mi říká, že ani dívání není zneužívání.
Plyšáček píše:Stačí čichání, poslouchání, dívání - to vše za účelem vzrušení. I kdyby zhasli, byli potmě a vzrušovala ho myšlenka, že mu sedí roztažená na klíně, zneužívá ji. Třeba by ho za to neodsoudili, ale zneužití to je. Dělá něco s dítětem, aby se vzrušil či uspokojil. (Pozn.: Zde jsem měl na mysli situaci, že ji ve tmě bude mít pořád fakticky na klíně.)
Plyšáček v reakci na poznámku o dívání píše:Víš, pokud se podíváš na procházející nahou holčičku, není to zneužití. Pokud si ji nachystáš roztaženou na klín a kocháš se, zneužíváš jako prase.
uživatel A píše:Takže podle tvého principu, když uslyším od sousedů, jak tam holčička něco vypráví a to mě vzruší, tak jsem jí zneužil jo. Tak to jsem asi masovej zneužívač. :D
Plyšáček píše:Musí tam být Tvá aktivita se záměrem. Sousedka od vedle - nijak nezasahuješ do jejího života, dokonce o Tobě ani neví.
uživatel B píše:Pokud si tu holčičku dám na klín, protože ji mám rád, je to v pořádku ... pokud si ji tam dám proto, abych se vzrušil, je to zneužití ...
uživatel B píše:Malé holčičce je jedno, jestli je oblečená nebo nahá, takže ji nebudu od sebe odhánět jen proto, že je zrovna nahá, by si pak myslela, že ji už nemám rád.
Plyšáček píše:To je ta nejtrapnější stále omílaná fráze, kterou zneuživatelé uvádějí. "Nebudu ji odhánět, aby si nemyslela, že ji už nemám rád." (Pozn: Toto si najděte v tématu Erekce při interakci s dětmi.) Tak jí to tedy udělej, aby měla jistotu, že ji miluješ!!! Prase!
Plyšáček píše:Jéje, tady je tolik lidí, co zneužívají a ještě to k tomu neví. To je vtipné, pánové. Já alespoň vím, co dělám či nedělám. :D
Pro ukázku včerejší autentické atmosféry myslím, že citace stačí.
Nyní se pusťme s chutí do tématu.
Pokud si někdo bude muset poprvé v životě přiznat, že někoho, třeba mnohokrát, zneužil, prosím zkuste si to odpustit a více tak nečinit. Následky pro dítě i pro Vás mohou být dalekosáhlé.

Řešíme zejména:
1. Co považujete Vy sami za sexuální zneužívání dítěte - tentokrát bez ohledu na oficiální či plyšové definice.
2. Jak vnímáte chování uváděného uživatele k jeho sestřenici?
3. Jak byste odpovídali na uveřejněné citace výše?
4. Zkusíte vyjádřit slovy jistá univerzální pravidla ve vlastní definici, co je sexuální zneužívání dítěte?

Bylo by zapotřebí k této diskusi přizvat i skutečné odborníky na zneužívání (nejen na problematiku kolem zneužívání), jelikož to mají "z první ruky" včetně vnitřních prožitků, hlasu svědomí, případně následných proměn vztahu k oběti. Teoretizovat mohou mnozí, moudré vhledy přinesou zejména zkušení a poučení.
Naposledy upravil(a) Plyšáček dne čtvrtek 21. 5. 2015, 18:21:02, celkem upraveno 1 x.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Mathias8
Registrovaný uživatel
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: Sexuální zneužívání - co za něj považujeme

Nový příspěvek od Mathias8 »

Plyšáček píše:1. Co považujete Vy sami za sexuální zneužívání dítěte - tentokrát bez ohledu na oficiální či plyšové definice.
Za sexuálne zneužitie dietata pokladam to, keď niečo robím proti voli dietata zo zámerom uspokojovania sa napr: osahávanie na genitáliach, bozkávanie, osahávanie všeobecne, atď..)
a to myslím aj, keď to to dieťa chce resp. nechce...
Plyšáček píše:2. Jak vnímáte chování uváděného uživatele k jeho sestřenici?
Na jeho mieste by som jej povedal nech tade nepobehuje nahá, že sa to nepatrí a je to neslušné a nech sa oblečie. Keby to nevedela.. predsa 3 roky keď má.. obliekol by som ju ja (bez osahávania na genitáloch)... šiel naspať k počítaču a zapol hudbu... na odreagovanie sa...

Mna by to asi ale nevzrušilo...Mám v rodine jedno malé dievčatko a tá kolkokrát pobehovala nahatá a neurobilo to so mnou nič, dokonca si tam pichala aj prsty...som jej povedal že nech to nerobi lebo jej tam ostanú :D hneď ich vytiahla...a následne na to som jej povedal nech sa oblečie, že sa to nepatrí a je to neslušné čo ma poslúchla...

Neviem prečo ste všetci taký uchilní :D :D
Marketa
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Muži
Dal: 20 poděkování
Dostal: 33 poděkování

Nový příspěvek od Marketa »

Ahoj všem,
sice vím, že můj názor je trochu "od válu".. ale přesto si dovolím reagovat.

Když bych to brala z pohledu mě jako mámy, tak bych asi většinu výše uvedených situací brala jako situaci, kdy někdo zneužívá moje dítě. Přesně z toho důvodu například nikde nemám veřejně fotky holek, protože bych asi těžce snášela možnou situaci, že by fotky někdo použil pro "odreagování se"... i když by to moje dcery, ani já vůbec nevěděly, nedošlo by k fyzickému kontaktu a vlastně ani ničemu, co by mohlo být právně postihnutelné..

Situace kdy bude holčička sedět na klíně a pod.. už je podle mě asi za čáru v situaci, kdy dotyčný ví, co to s ním dělá.. je to podle mě takové balancování na šikmé ploše...

Ale myslím, že je to obecně otázka nějakých vnitřních regulačních systémů..svědomí..
Když bych to vzala z pohledu třeba vztahů a nevěry (možná hloupé připodobnění, ale pro mě je tato příměra k něčemu, co se "nedělá", nezneužívají se děti- ve vztahu se nepodvádí)... tak třeba i hranice nevěry jsou pro každého jinde... Pro mě je nevěra už i myšlenka.. nebo třeba i to, když by mě nějaký chlap oslovil (třeba někde u baru nebo tak) a já v tom cítila podtón (aniž bych takovou situaci sama vyvolala)...

Ale jak jsem říkala.. i u zneužití, jsou hranice nastavení dány spíš hranicemi svědomí... Tedy tím, co si je dotyčný schopen sám pro sebe omluvit...

Hezký den všem, Markéta
K3i4L
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 14
Kontakt: Cyphr: [email protected]
Dal: 324 poděkování
Dostal: 48 poděkování

Nový příspěvek od K3i4L »

Na dotazy odpovídat nebudu, jen bych řekl tolik.. Když budu mít holčičku na klíně a vzruším se, tak to sice nepovažuju za zneužití, ale vidím jako nevhodný si ji nechat lozit po klíně.. Stejně jako bych si holku svého věku, co se mi posadí na klín, na něm nenechal, kdyby se mi postavil, tak to neudělám ani u holčičky.. Jo, tohle je otázka morálních hranic.. Potencionálně to nemusí být nic špatného, děje se to normálně.. Normálně taky člověk zvrací, když je mu blbě.. A taky, pokud se mu to stane, neměl by si prostě jen otočit hlavu na stranu a vypustit to jen tak vedle sebe na zem/na lavičku/na klín souseda, ale odběhnout, když to jde, někam k umyvadlu/na záchod.. Je to normální, ale jen proto to nemusím vyflusnout někomu do klína.. :D
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Dal: 585 poděkování
Dostal: 376 poděkování

Nový příspěvek od Filip »

Za zneužitie považujem vedomú aktivitu, ktorá mi má priviesť sexuálne uspokojenie a využijem na to prítomnú osobu bez jej súhlasu, alebo od prítomnej osoby získam súhlas manipuláciou.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1721 poděkování
Dostal: 3601 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Filip píše:Za zneužitie považujem vedomú aktivitu, ktorá mi má priviesť sexuálne uspokojenie a využijem na to prítomnú osobu bez jej súhlasu, alebo od prítomnej osoby získam súhlas manipuláciou.
Ještě tak zadefinovat tu manipulaci. Ona i výchova je svým způsobem manipulace, a i svádění dospělé osoby může být manipulace...
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Filip
Člen skupiny ČEPEK

Kasz píše:
Filip píše:Za zneužitie považujem vedomú aktivitu, ktorá mi má priviesť sexuálne uspokojenie a využijem na to prítomnú osobu bez jej súhlasu, alebo od prítomnej osoby získam súhlas manipuláciou.
Ještě tak zadefinovat tu manipulaci. Ona i výchova je svým způsobem manipulace, a i svádění dospělé osoby může být manipulace...
Myslím tým priamu manipuláciu za účelom získania súhlasu na sexuálne aktivity.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1721 poděkování
Dostal: 3601 poděkování

Re: Sexuální zneužívání - co za ně považujeme

Nový příspěvek od Kasz »

No, ano, to právě může manipulovat i dospělý s dospělým. :)
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Plyšáček píše:Sexuálním zneužitím dítěte rozumíme jakoukoliv interakci, záměrně vyvolanou či nezastavenou, mezi dospělým jedincem a dítětem, jejímž účelem či záměrem je sexuální vzrušení, větší vydráždění či uspokojení pachatele či dítěte.
S touto definicí souhlasím. Problém je, že ty se touto definicí neřídíš a posoudíš každou erekci v přítomnosti dítěte jako zneužití. Můj názor je, že erekce neznamená vzrušení a vzrušení neznamená, že v daném okamžiku vše dělám za účelem vzrušení. Takže pokud mám holčičku na klíně proto, že ji mám rád, a ne proto, že mám erekci, tak ji skutečně nebudu odhánět jen kvůli té erekci.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Filip
Člen skupiny ČEPEK

Gabriel Svoboda píše:
Plyšáček píše:Sexuálním zneužitím dítěte rozumíme jakoukoliv interakci, záměrně vyvolanou či nezastavenou, mezi dospělým jedincem a dítětem, jejímž účelem či záměrem je sexuální vzrušení, větší vydráždění či uspokojení pachatele či dítěte.
S touto definicí souhlasím. Problém je, že ty se touto definicí neřídíš a posoudíš každou erekci v přítomnosti dítěte jako zneužití. Můj názor je, že erekce neznamená vzrušení a vzrušení neznamená, že v daném okamžiku vše dělám za účelem vzrušení. Takže pokud mám holčičku na klíně proto, že ji mám rád, a ne proto, že mám erekci, tak ji skutečně nebudu odhánět jen kvůli té erekci.
Erekcia samotná neznamená sexuálne zneužitie, teda pokiaľ si si dieťa neposadil do svojho lona za týmto účelom. Avšak ak ju dostaneš a pociťuješ sexuálne vzrušenie, je lepšie ak sa to dá, dať dieťa preč. Tiež súhlasím s Plyšáčkovou definíciou.
Plyšáček
Na trestné lavici

Markétko, děkuji za moudrý vhled z hlediska matky. Souhlasím.

Jinak jsem rád, že se téma nezvrhlo v diskusi o tom, co je manipulace, a nebo o sexu dospělých!
Filip píše:Tiež súhlasím s Plyšáčkovou definíciou.
Filipe. Děkuji, že se také zapojuješ do podstatných diskusí. Zde jsi však svými slovy vyjádřil moji definici nepřesně. Vypustil jsi totiž situace, kdy bude dítě naléhat a pedofil nebude muset vyvíjet sebemenší tlak:
Gabriel Svoboda píše:S touto definicí souhlasím. Problém je, že ty se touto definicí neřídíš...
Měl jsi, kamaráde, zřejmě na mysli, že se neřídím při posuzování, že?
Gabriel Svoboda píše:Problém je, že ty se touto definicí neřídíš a posoudíš každou erekci v přítomnosti dítěte jako zneužití.
Abych to mohl "posoudit", musel bych Vás oba při tom vidět. Ale to víš, že bych měl jasno během okamžiku...
Já už vůbec neposuzuji, kdo co dělá. Sám jsem se osvobodil od řady názorů a myslím si, že každý je zodpovědný za sebe a své chování a že jen on může správně posoudit, zda dítěti či sobě ubližuje či prospívá. To, že toho někteří často nejsou schopni, je otázka jiná.
Gabriel Svoboda píše:Můj názor je, že erekce neznamená vzrušení a vzrušení neznamená, že v daném okamžiku vše dělám za účelem vzrušení. Takže pokud mám holčičku na klíně proto, že ji mám rád, a ne proto, že mám erekci, tak ji skutečně nebudu odhánět jen kvůli té erekci.
Otázku erekce řešíme detailně zde a napsal jsem v samostatném vláknu tolik pravdivého, že to většina vůbec nedokáže zpracovat (viď). Vše jsem psal již tam. Zde Ti pouze popřeji příjemné a "neškodné" zneužívání.
Jen pochop, že: Holčičku máš na klíně zpravidla kvůli tomu, že ji máš rád a erekci máš zpravidla TAKÉ kvůli tomu, že ji máš rád. Právě že až moc. :D
Naposledy upravil(a) Plyšáček dne sobota 23. 5. 2015, 11:26:36, celkem upraveno 2 x.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

Plyšáček píše:erekci má zpravidla TAKÉ kvůli tomu, že ji máš rád
Erekci můžu mít z mnoha nesexuálních důvodů a nemusím o ní vůbec vědět.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Plyšáček
Na trestné lavici

Gabriel Svoboda píše:Erekci můžu mít z mnoha nesexuálních důvodů a nemusím o ní vůbec vědět.
Nemusíš vědět SPÍŠE o pravých důvodech své erekce. Při intimním kontaktu s holčičkou si jako pedofil rozhodně nebudu "racionalizovat" nesmyslné jiné "vnější" příčiny.
"Ó, ty hrdličky tak krásně cukrují. To je vzrušující."
"To nic. Asi jsem si vzpomněl na to, jak jsem zahlédl v časopisu tu namazanou modelku, která se mi nelíbila."
"Stojí mi jen proto, že se mi na něj moc mačká svojí horkou buchtičkou, ale rozhodně nejsem vzrušen sexuálně."

A podobné kecy! :D
Jinak pokud chceš řešit erekci (já ne), pojďme na to sem.
fenix

Nový příspěvek od fenix »

Je super, když někdo ví líp než já o důvodech moji erekce a myšlenkách.
Plyšáček
Na trestné lavici

fenix píše:Je super, když někdo ví líp než já o důvodech moji erekce a myšlenkách.
Fenixi, v mnoha jiných příspěvcích naznačuješ, jak až hodně jsi nechápavý, ale toto je už síla.
Minimálně nenápadně Ti chci naznačit, že toto nikdo neví. A také to nikdo nepíše.
Plyšáček píše:Já už vůbec neposuzuji, kdo co dělá. Sám jsem se osvobodil od řady názorů a myslím si, že každý je zodpovědný za sebe a své chování a že jen on může správně posoudit, zda dítěti či sobě ubližuje či prospívá.
Zřejmě provádíš nehezké věci, když se takto bráníš, i když Ti nikdo nic nevyčítá.
A slibuji - hlavně sobě, že se do další polemiky s Tebou pouštět nebudu, jelikož ve vláknu Chování uživatelů na chatu i ve zprávě Koupu se s tatínkem dokazuješ se svými diskutéry, jak prázdné argumenty používáš a točíš se v bulvárním kruhu.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

Plyšáček píše:Já už vůbec neposuzuji, kdo co dělá.
Na chatu to posuzuješ dost často — a je to tak v pořádku, jen se nemůžeš divit, když s tebou pak nesouhlasíme.
Plyšáček
Na trestné lavici

Gabriel Svoboda píše:Na chatu to posuzuješ dost často — a je to tak v pořádku, jen se nemůžeš divit, když s tebou pak nesouhlasíme.
Celý chat je jiná planeta. Bavíme se tam, i po značné bouři, značně otevřeněji a důvěrněji.
Snažím se nikoho neposuzovat ve smyslu odsouzení - to nepovažuji ani za prospěšné, ani za léčebné.
Od toho tam máme jiné. Jen se nebojím klást konkrétní dotazy, kdo co jak s kým provozuje.
fenix

Nový příspěvek od fenix »

Nevím co se plyšáčku rozčiluješ, ty tu pořád píšeš něco o pravých důvodech naší erekce a to ostatní je pro tebe jen racionalizace nesmyslných jiných příčin.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 504 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Popravdě podobné starosti nemám. Holčičky co si chtějí sednout na klín na mne takto ještě nepůsobí a ty co ano už si na klín jen tak nesedají :0)

Osobně nechápu co máte za dilema, nechtěná situace prostě nemůže být zneužitím, člověk by to musel cíleně navodit aby tomu tak bylo...
Plyšáček
Na trestné lavici

Dobrodružství po nějaké době pokračuje...
Na včerejším chatu se sešla zajímavá parta a mimo jiná témata se začalo řešit LÍBÁNÍ.
Po uplynutí určitého času jsem si vzpomněl na toto vlákno a upozorňoval s potěšením na to, že budu některé věty - bez udání autora (udání ve smyslu "uvedení jména") citovat v tomto tématu.
Chvílemi jsem se nestačil divit a úplně mě to šokovalo.
Vyplouvá nám na povrch mnoho pozoruhodných skutečností.
Někteří (snad ne mnoho a jistě i někteří lidé na chatu nepřítomní) pravděpodobně zneužívali, zneužívají, či by tak konali, pokud by měli příležitost - a ani o tom nevědí - nebo o tom nechtějí ani slyšet. Jistě i z toho důvodu, že sexuální zneužívání (SZ) není dodnes zkrátka řádně definované.
Do tohoto vlákna se celé toto téma výborně hodí.

Zkraje uvedu několik pozoruhodných citací - mnoho textu a účastníků vypouštím, překlepy a hrubky někdy opravuji, slovenštinu převádím do češtiny, abych zachoval maximální anonymitu. Něco jsem dokonce trochu přeházel. To vše se záměrem přehlednosti a srozumitelnosti.
Zkuste se v těch písmenkách orientovat. Nebo si vyrobte panáčky s písmenkem na tričku a postavte si je před monitor. Podstatné jsou však myšlenky, názory a úvahy, které tam padly. Pokud se někdo pozná a bude chtít uveřejnit svoji identitu, prosím napište do odpovědi.

Kdo to číst nechce, nemusí. :) Ale téma je dle mého natolik "on-topic", vzrušující a potřebné, že se tomu chci věnovat poněkud do hloubky. Zajímalo by mě, co tady někteří členové roky řešili, když nemají některé zcela základní znalosti.
Tak to začalo: uživatel A píše:Trochu blbá otázka, ale vedu tu spor, je normální líbání pohlavní styk?
Otázka vyslovena: uživatel B uživateli A píše:Otázka zní, zda je francouzské líbání již zneužití dítěte.
Plyšáček píše:Pohlavním stykem se většinou označuje penetrace - kopulace. Pokud jde o erotické líbání s otevřenými ústy, je to sex. Sexuální chování, ne snad přímo styk.
Plyšáček uživateli B píše:Ano. Zajisté. Mnoho a mnoho lidí zneužívá.
anonym C Plyšáčkovi píše:S tím bych úplně nesouhlasil, ale nejsem soudní znalec.
uživatel A píše:Plyšáčku, tvé pojetí zneužití mě nezajímá, nerespektuje výklad zákona.
uživatel D píše:Pohlavní zneužití je i hlazeni na pohlavním orgánu, ne jen penetrace, ale líbání do toho nespadá.
anonym C Plyšáčkovi píše:Zavřená ústa s vyplazeným jazykem je tedy dle tvého výkladu ok ? ...
Plyšáček anonymovi C píše:Pokud je jazyk venku, ústa musí být poněkud otevřená. Nosem jazyk jen tak nevytasíš...
anonym C Plyšáčkovi píše:Nemusí, dokonce jazyk lze zuby a rty stisknout tak, že by žádná tekutina z úst nevytekla (voda, třeba... nehledej za tekutinou cokoli) - nejsou tedy otevřena.
Plyšáček anonymovi C píše:Otevřená a prostor vyplněn jazykem. Prostě líbání je sexuální aktivita a zneužití jako víno. Četl jsi alespoň nějakou slabou brožurku o zneužívání - tedy brožurku "jak na to"?
uživatel A Plyšáčkovi píše:Líbání je sexuální aktivita, to nepochybně, ale pohlavní zneužívání se vymezuje jako pohlavní styk v širším pojetí, což už je otázka, zda líbání je.
Zkráceno: Plyšáček píše:Zase si někteří musí přiznat, že líbáním zneužívali či zneužívají. Jen doufám, že to dáme na fórum...
uživatel D Plyšáčkovi píše:Já si myslím, že líbání není pohlavní zneužití. Vždy to znamenalo minimálně sahání mezi nohy nebo prsa.
uživatel E píše:Líbání za účelem vyvolání vlastního vzrušení... bude totožné s osaháváním, takže si myslím, že to zneužití je. Minimálně z morálního hlediska, když ne z trestně právního.
anonym C uživateli E píše:Líbáním se člověk vzruší (logicky), ale jak jsem psal - je to výraz maximální důvěry, oboustranné. A z morálního hlediska, pokud s líbáním kutík začne sám, nevím proč bych ho měl odstrčit a tím celou důvěru pohřbít (jsme v rovině teorie, u někoho možná praxe, ale i tak).
Plyšáček anonymovi C píše:Ještě dokonce líbání s klukem. To je tedy silná káva.
uživatel E píše:Myslím si, že s žákyní, kterou učím, bych se mohl líbat jen jednou v životě... pak by mě zavřeli. Teda resp. asi bych dostal podmínku, ale taky zákaz činnosti. Už je jedno, jestli za ohrožování mravní výchovy a nebo za zneužití.
Plyšáček uživateli A na poznámku o soudcích píše:Soudci jsou mi ukradení. Já neřeším, za co kdo půjde sedět, ale kdo zneužívá. Co o tom soudce asi tak ví. Sexuolog - renomovaný znalec je pro mne důležitější. Ale hlavně vlastní cit mi říká, kdy zneužívám a kdy ne.
uživatel A Plyšáčkovi píše:Jo, tak po morální stránce máš pravdu.
uživatel A ve třech vstupech píše:Za jiný způsob pohlavního zneužití jsou důvodně považovány toliko intenzivnější zásahy do pohlavní sféry poškozených, jež jsou v širším pojetí považovány za pohlavní styk. K pohlavnímu styku srov. marg. č. 3 k § 185 a v souladu s ním jsou za ně považovány např. orální pohlavní styk, ale i ohmatávání prsou nebo pohlavních orgánů, líbání přirození, které směřují k sexuálnímu vzrušení pachatele.

Za pohlavní styk se podle judikatury považuje jakýkoli způsob ukájení pohlavního pudu na těle jiné osoby (stejného nebo jiného pohlaví). Jde tedy o soulož, pohlavní styk provedený způsobem srovnatelným se souloží (např. orální pohlavní styk, anální pohlavní styk, ale i pouhé osahávání ženy na prsou, ohmatávání genitálií muže či ženy a podobně).

Líbání prostě nepovažuji za pohlavní styk a proto bych jej nezařadil do zneužití, ohrožování mrav. výchovy mládeže to může být....
uživatel D uživateli A píše:No záleží na věku dítěte. U dětí do 6 let cca se považuje za znásilnění, když s ní provádíš i líbání, které není vhodné k jejímu věku.
Plyšáček uživateli D píše:Takže některé maminky znásilňují miminka, když jim nezavřou pusinku a ona je cumlají na ústa... Viděl jsem takových čuňáren...
uživatel E uživateli A píše:Nemusí to být pohlavní styk, je tam napsané "nebo jiným způsobem pohlavně zneužije"...
uživatel F přišel později a uživateli B píše:Psychický věk a fyzický věk jsou dvě rozdílné věci a kolikrát je to první důležitější. Ovšem nedá se tak snadno ověřit a tak zákon funguje podle toho druhého. Nevím přesně o čem se bavíte, ale snad můj názor pomůže.
uživatel E píše:Tak i intenzivnější líbání jazykem by mohl být pohlavní styk...
Plyšáček uživateli E píše:Líbání není styk, ale je to zneužití. Zkrátka sex.
anonym C uživateli E píše:Fakt? Jazyk je pohlaví?
anonym C píše:Na tohle téma by se mohl vyjádřit třeba Kuba, který si vyšetřování užil na vlastní kůži. On ví, co "zákon" hodnotí jako zneužití (vím, že byl přes hranu i dle "mravního" výkladu).
Plyšáček obeznámený s Kubovým případem píše:Cunilingus je samozřejmě přes všechny hrany...
uživatel E uživateli A píše:Jako je jasné, že prostě není žádná ostrá hranice, však víme, že ani právníci se neshodnou... co teprv prostá veřejnost, jak se v tom má vyznat.
Plyšáček uživateli E píše:Má číst ČEPEK. Téma Sexuální zneužívání - co za ně považujeme, doporučuji. Ráno ožije.
uživatel G píše:Podle mě je líbání jednoduše zneužití, protože to dotyčný dělá za účelem vzrušení. Nevím, co jiného by ho vedlo k tomu se líbat třeba s osmiletým dítětem.
Plyšáček na předchozí poznámku o nedotýkání se dětí efebofilnímu anonymovi C píše:Dítěte se dotýkej. Ale ne jazykem. Jinak doufám, že puberťákům neříkáš dítě!
anonym C Plyšáčkovi píše:A budu argumentovat (nejen) tvými argumenty, puberťák je dle zákona dítě.
Plyšáček anonymovi C píše:Na zákony kašlu. Já řeším, co je a co není zneužití. Co je mi po zákonech!
Poté to pokračuje. Zdůrazňoval jsem a opakuji i zde, že řeším v prvé řadě otázku zneužití z psychosexuálního hlediska a zákonnou věkovou hranici 15 let tolik nesleduji.
Pokud se budete ve svých následujících odpovědích vyjadřovat s otázce LÍBÁNÍ S DĚTMI, prosím zkuste se v prvé řadě věnovat problematice prepubertálních jedinců, ne vyspělým adolescentům čekajícím na občanský průkaz a na tzv. "trhání zakázaného ovoce".

Je dle Vás erotické líbání (s otevřenými ústy, případně pomocí jazyků, tzv. francouzský způsob) samo o sobě SZ dítěte, či ne? A i v případě, že jej iniciuje dítě?
Plyšáček - viz. citace výše, tvrdí, že rozhodně ano.
Nechci sahat nikomu do svědomí - do minulosti či aktuální činnosti při četbě tohoto příspěvku. Jen abyste někteří (konečně) věděli, co vlastně děláte. No prostě si jen přiznejte, že zneužíváte nebo jste to někdy provedli, a nehrajte si na nějaké svatoušky. Teď se nevyjadřuji jen k citovaným lidem, ale ke všem, kteří souhlasili a rezonovali s některými "divokými" odpověďmi.
Není třeba si zde však vyměňovat osobní narážky a výčitky. Jednak jsem nikoho nejmenoval - kromě Plyšáčka, jednak jsme na "očích veřejnosti". Intimnosti a osobní poznámky si nechejme do SZ či zase na chat. Děkuji.