COMING OUT A DÍTĚ
Jak vzrušující téma. Dovolte mi, abych se ponořil do detailnější studie, která bude obecná, nikoliv vztahující se ke konkrétnímu dotazu Mathiase8.
Předpokladem vnějšího coming outu je vnitřní coming out. Musíme nejprve alespoň částečně poznat sami sebe, abychom mohli zasvěceně mluvit o sobě s druhými. Jakmile jsme si přiznali, že jsme pedofilně orientováni, je dobré si něco zásadního na dané téma přečíst - ČEPEK je ideální zdroj informací, a poté jít do několika rozhodujících coming outů.
Vím, mnoho lidí se mnou nebude souhlasit. Mají pravdu - každý člověk je jiný, každý žijeme v jiných podmínkách a s jinými příbuznými, někdo se v minulosti projevoval spíše charakterně a spolehlivě a má tedy dobrou pověst, svěření rodičům může vzájemnému porozumění jen prospět, někdo má nevyrovnané vztahy se svými nejbližšími natolik, že jakékoliv intimnější sdílení by mohlo končit katastrofou.
Přesto - jsem přesvědčen, že naši rodiče, popřípadě samozřejmě přítelkyně či manželka, to rozhodně mají vědět.
Mají právo to vědět a mají povinnost to vědět. Před nejbližšími není dobré zamlčovat důležité věci - a sexuální orientace je významným charakteristickým aspektem každé lidské bytosti. Předpokládaná je heterosexuální, tzv. normální, všechny ostatní si zaslouží pozornost a coming out. Nedokáži s představit, že bych něco tak důležitého tajil před svými nejdražšími. Celý život v přetvářce a faktickém či podvědomě vyciťovaném odcizení. Již jsem se k tomu vyjadřoval dříve:
Plyšáček píše:Dokonce mi přijde, že na to mají naši vlastní rodiče právo. A také to vnímám jako jejich povinnost to vědět. No, je to divné, ale tak to vnímám. Měli by (právo na sdělení) i musí (povinnost znát pravdu o svém dítěti, ať budou důsledky poznání jakékoliv) to vědět (pokud jsou soudní, v první chvíli by se spíše mohli omlouvat za to, že nás takhle stvořili - i když ve skutečnosti to je třeba všechno jinak).
Samostatnou otázkou je, zda se svěřovat rodičům našeho "milého dítěte". Jsem spíše proti a rozhodně to nikomu neradím. I když někteří s tím mají dobré zkušenosti.
Zaměřme se tedy na coming out u dítěte.
Řada mých holčiček o mne ví mnohem více, než jen to, jak jsem zaměřen - většinou to vycítí, ale s většinou jsem to otevřeně neřešil. Zkušenosti mám spíše s mladšími 7 let. U starších nevím, jak by to přijímaly. Spíše jsou již příliš naprogramované, vystrašené a neupřímné, než aby to dokázaly vnímat otevřeně a bez předsudků.
Pokud by se mě přímo zeptala, co k ní cítím, mluvil bych pravdivě. Rozhodně bych nezabíhal do detailů, zda si s ní představuji nějaké intimní chvíle ap. Již se k tomu vyjadřuji, i když z hlediska učitele, v příspěvku
Manuál pro pedofilní pedagogy.
Plyšáček píše:Přijde-li za vámi dítě, že vás má rádo (zřejmě tím myslí, že jako učitele), reagujte dle situace. Můžete i odpovědět, že vy je taky. Pokud přijde žákyně s tím, že vás miluje a tváří se evidentně zamilovaně a že to tedy myslí jinak než jen jako učitele, záleží hodně na jejím věku. Menší můžete říci cokoliv milého a potěšíte ji. Když odpovíte, že vy ji taky, může se vám stát, že ji potěšíte tak moc, že vás ráno příštího dne vyhledají její rodiče. Ona doma totiž většinou neřekne, že jste jí (jen) odpovídali. Vše se dá ale bezkonfliktně vyjasnit - pokud to držíte v čisté a pravdivé rovině. Se starší žákyní můžete její vyznání více analyzovat a zeptat se, jakým způsobem vás miluje. Pokud naznačí, že jako muže, můžete jí zase vy jasně naznačit, že to nemá budoucnost. Rozhodně si nic neplánujte (ani ve svých představách) a neptejte se stylem: "Ty jsi tak krásná. Co s tím budeme dělat?" To by mohl být začátek konce. Pokuste se ji ale nezranit - psychicky.
Pokud máme potřebu dítěti sdělovat, že jej milujeme, je dle mého důležité držet to v čisté rovině, netahat do toho erotiku a milenecké fráze. Potom to každé dítě přijme pozitivně, s pochopením a nemělo by mu to ublížit. Takové ty poznámky o tom, že čtrnáctiletá na to není zralá, mi přijdou pochybné. Zralá je na to třeba i tříletá. Ale pokud jde o to sdělovat dítěti (to mají asi dotyční na mysli), že jsme do něj romanticky zamilovaní nebo dokonce že s ním chceme mít intimní poměr, rozhodně bych s tím nezačínal před 15. rokem. Ale zde jsem již mimo můj preferenční interval i zkušenost.
Není důležité o tom mluvit. Lásku každá živoucí bytost vycítí z našeho vyzařování, z našeho pohledu, z našeho chování vůči ní - i ten potulný pes to pozná. Často ti, kteří o lásce hodně mluví (viz. americké filmy a na konci každého telefonátu "Miluji Tě.") to tak necítí a tak se snaží to alespoň nějak sugerovat.
Při žádném coming outu nedoporučuji moc používat slovo pedofilie. Toto slovo prostě potřebuje delší dobu na očistu. S holčičkami bych neřešil svoji orientaci, ale svůj vztah k nim - a to spíše jen tehdy, pokud by se vyptávaly. Rozhodně neradím nikomu, aby se svěřoval jiné holce, že miluje její kamarádku. Jéje, to by mohl být humbuk. Co když Vás právě ona miluje a jen ji naštvete a stropí žárlivou scénu nebo dotyčné nalže hlouposti? Jako na spolehlivého pošťáka na ni nespoléhejte.
Je nutno podotknout, že je důležité také to, kolik Vám je let. Pokud jste nádherný 18-tiletý mládenec a pokoušíte se o vztah s 13-tiletou, je to něco jiného, než když by Vám bylo 70 a balily jste 7-letou...
V posledních dnech jsem pocítil mocnou sílu mého nového pedoprstenu - více v
Stupeň utajení.
Jen tak cvičně jsem jej ukázal (teď píši samozřejmě o prstenu) několika fanynkám, co si myslí o těch srdíčkách (GL symbol). Reagují velice chytře. Například dvě mi odpověděly: "To znamená, že nás milujete". Favoritka to řekla jednoduše: "To malé znamená, že já jsem mladší." A je to. Jaképak coming outy.
Ještě by se v tomto tématu hodilo, kdybych se zmínil o mém coming outu se synem - tedy dítětem vlastním, navíc chlapcem (já jsem GL, pokud to někdo nepochopil)

Synovi je kolem 10 let a protože mě zná od narození

a navíc nás s holčičkami viděl nesčíslněkrát při různých láskyplných aktivitách, postupně jsme dospěli do stavu, že jsem mu to citlivě sdělil, respektive potvrdil. Spíše jsem cítil potřebu mu vysvětlit, že ne každý úchyl ubližuje dětem. Náš vztah je teď ještě krásnější.