https://www.stream.cz/temna-zona/10005351-nejtemnejsi-zakouti-lidske-sexuality
Mirek Vaňura odhaluje tabu sexuálních deviací.
Lidé, kteří mají nestandardní intimní potřeby, nemusí být nutně společensky nebezpečnými. Primářka Psychiatrické léčebny v Havlíčkově Brodě Želmíra Herrová o tom ví své. Podle ní existují osvědčené metody, jejichž prostřednictvím mohou devianti fungovat v normálním životě, aniž by nějak škodili svému okolí.
Nejtemnější zákoutí lidské sexuality
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 3
- ve věku do: 11
- Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P
- Dal: 156 poděkování
- Dostal: 102 poděkování
Nejtemnější zákoutí lidské sexuality
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Re: Nejtemnější zákoutí lidské sexuality
Velice děkuji za odkaz na zajímavou krátkou reportáž.
Rád bych poznamenal, že prim. MUDr. Želmíra Herrová vychází se stejné koncepce jako PhDr. Aleš Kolářský, PhD. a napsala k jeho knize Jak porozumět sexuálním deviacím doslov. Úzce spolupracují.
Jak uvádí příklad s tou dospělou manželkou v dětské noční košilce, tak mě by to tedy neuspokojilo.
Ale jako osvěta a inspirace pro řadu lidí je to jistě dobrý dokument.
Rád bych poznamenal, že prim. MUDr. Želmíra Herrová vychází se stejné koncepce jako PhDr. Aleš Kolářský, PhD. a napsala k jeho knize Jak porozumět sexuálním deviacím doslov. Úzce spolupracují.
Jak uvádí příklad s tou dospělou manželkou v dětské noční košilce, tak mě by to tedy neuspokojilo.
Ale jako osvěta a inspirace pro řadu lidí je to jistě dobrý dokument.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Ženy
- ve věku od: 16
- ve věku do: 30
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Re: Nejtemnější zákoutí lidské sexuality
Video jsem před chvílí zhlédl, pozitivně mě překvapilo, že se takovému tématu věnuje Mirek Vaňura, z jeho videoklipů v rámci projektu Seznam se bezpečně jsem měl pocit, že moc neumí rozlišit pedofila od delikventa, ale zdá se, že i k těmto reportérům se nakonec nějakým způsobem dostanou relevantní informace a jsou pak schopní natočit i docela rozumnou reportáž.
Jedna věc by se dala videu vytknout, tak trochu tam nezaznívá, že devianti jsou velmi různí a tedy popisované řešení například v případě pedofila funguje pouze v tom jednom konkrétním případě, ale tisíc pedofilů to může a nejspíš i bude mít úplně jinak. Pak také mi přišlo, že proceptivita a atraktivita byla popisována tak, že tyto fáze sexuálně motivačního systému chybí u každého devianta, tedy z kontextu pořadu by se mohlo zdát, že i u pedofila, přitom je to typické spíš pro deviace v aktivitě, než v objektu, kam spadá pedofilie. "Zdravý pedofil", mohu-li použít tento pojem, má atraktivitiu a proceptivitu většinou (a naštěstí) naprosto v pořádku.
Každopádně Mirek Vaňura mě příjemně překvapil a jsem rád, že se podobné reportáže začínají věnovat parafiliím nikoliv jen po bulvární stránce. Janek Kroupa by si z této reportáže měl vzít příklad.
Jedna věc by se dala videu vytknout, tak trochu tam nezaznívá, že devianti jsou velmi různí a tedy popisované řešení například v případě pedofila funguje pouze v tom jednom konkrétním případě, ale tisíc pedofilů to může a nejspíš i bude mít úplně jinak. Pak také mi přišlo, že proceptivita a atraktivita byla popisována tak, že tyto fáze sexuálně motivačního systému chybí u každého devianta, tedy z kontextu pořadu by se mohlo zdát, že i u pedofila, přitom je to typické spíš pro deviace v aktivitě, než v objektu, kam spadá pedofilie. "Zdravý pedofil", mohu-li použít tento pojem, má atraktivitiu a proceptivitu většinou (a naštěstí) naprosto v pořádku.
Každopádně Mirek Vaňura mě příjemně překvapil a jsem rád, že se podobné reportáže začínají věnovat parafiliím nikoliv jen po bulvární stránce. Janek Kroupa by si z této reportáže měl vzít příklad.