Taky se někdo stejně jako já lekl, že je to článek o mazlení ?
Nedělejte z dětí tuleně! Stačí je koupat jednou týdně (centrum.cz) V mnoha domácnostech patří koupání miminek a batolat ke každodenní večerní rutině stejně jako čištění zubů a pohádka na dobrou noc. Jenže na rozdíl od posledních dvou zmíněných činností to s koupelí není tak jednoznačné.
Já jsem pro každodenní mytí.
1. Miminka potřebují každodenní rituály a vodu většinou milují.
2. Děti potřebují pozornost od rodičů, které se jim minimálně při mytí dostane.
3. Děti jsou koupelí vedeny k péči o své tělo.
4. Není nutné používat chemické přípravky, vysušující mýdla, když postačí teplá voda.
5. Po toaletě je lepší než toaletní papír či vlhký ubrousek čistá voda.
6. Zvláště u holčiček je důležitá každodenní hygiena intimních partií - předchází se tak zdravotním komplikacím.
7. V létě, kdy se dítě více potí a je náchylnější k opruzeninám, již koupel ob den může být nedostačující.
8. Každodenní večerní koupel je významnou součástí psychohygieny - voda "rozpouští" i psychickou nečistotu a "magnetismus" celého dne.
9. Nejvhodnějším způsobem, jak posilovat imunitu dětí i dospělých, jsou ledové sprchy - krátké, na závěr, ne přímo před spaním.
Naposledy upravil(a) pbd dne pondělí 20. 7. 2020, 11:57:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod:Odstraněny fotky
!
Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Jenže právě to každodenní mytí není úplně nejzdravější. Jak se říká, všeho s mírou, nebo také "nic se nemá přehánět". Tělo si samo tvoří ochrannou vrstvu, a každodenním mytím se tato vrstva každý den smyje pryč a tělo je tak náchylnější...
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi!
Kasz píše:Jenže právě to každodenní mytí není úplně nejzdravější. Jak se říká, všeho s mírou, nebo také "nic se nemá přehánět". Tělo si samo tvoří ochrannou vrstvu, a každodenním mytím se tato vrstva každý den smyje pryč a tělo je tak náchylnější...
No to vlastně psali a já stále s tímto názorem nesouhlasím a přináším všechny protiargumenty.
Náš svět je tak chemicky znečištěný, že čistá teplá voda (třeba i bez mýdel s ledovou tečkou) zdraví pouze prospěje - víte, kolik špíny (chemické) odplaví? Jednou denně není moc. Pokud nepoužijeme agresivní mýdla, ochrannou vrstvu nesmyjeme.
A na prvním místě je zdraví psychické a voda smývá i "psychické negace". Proto by se člověk měl mýt večer před spaním.
Vlasy dětem samozřejmě denně nemyjeme. Tam bych navrhl jednou týdně. Fénování je zbytečné.
!
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Jednou týdně je určitě přehnané, ale tak ob den až dva je úplně v pořádku. Každodenní koupání opravdu není nic dobrého a je to tak popsáno i v příručkách pro zdravotníky. Po práci se teda musím vysprchovat vždy, ale pokud někde jsem a není to nutné, taky ten den klidně vynechám.
Plyšáčku ty tvoje argumenty jsou ... Ona ta čistá voda je taky plná chemikálií(bohužel), po toaletě a před jídlem doporučují i v tom článku ruce umýt. Provádět by se měla i intimní hygiena, jen bez koupání celého těla, stejně jako píšou o tom, že pokud se dítě zpotí či více ušpiní, mělo by se vykoupat častěji. Pozornost rodičů by měli dostat určitě i jindy a imunita jde posilovat taky více způsoby.
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Koupu se jednou týdně a žiju. Vždycky jsme se tak doma koupali - v neděli večer před začátkem školního týdne. Čili neřekl bych, že týden je nějaký extrém.
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi!
Kasz píše:Koupu se jednou týdně a žiju. Vždycky jsme se tak doma koupali - v neděli večer před začátkem školního týdne. Čili neřekl bych, že týden je nějaký extrém.
Záleží na věku, na zaměstnání, na počtu masturbací či sexu během týdne...
Nicméně mohu prohlásit, že nezapácháš a jsi natolik "čistá duše", že snad až voníš.
!
Tak pokud se člověk zpotí během toho týdne tak si dá prostě krátkou sprchu a opláchnout se může denně, ale nemusí se kvůli tmu denně koupat...
Jinak si matně pamatuji že jako malé děti nám snad stačilo vlézt do vany i jednou za 14 dni a později každý týden. Děti se prostě tolik nepotí a nesmrdí jak starý cyp...