PRAGUE PRIDE
Nejsme festival sexuálních menšin! Překvapení? Je to tak. Jakkoli se sexuálními menšinami chápou předně gayové a lesby, pojem sexuální menšiny zahrnuje například pedofily nebo nekrofily. Festival Prague Pride je svátkem LGBT osob, tedy gayů, leseb, bisexuálů a transgender lidí. Mnohem víc o duhovém festivalu včetně informací, jak nám pomoct nebo se k nám přidat, najdete zde.
Zdroj: https://www.sbarvouven.cz/cs/blog — po kliknutí na "Slovník pojmů"
Mně osobně to nevadí, naopak jsem rád, že se konečně rozhodli. Je mi jedno, jestli je Prague Pride festival LGBT, nebo sexuálních menšin, vadilo mi jen to, že se to bralo jako synonyma.
SBARVOUVEN: Nejsme festival sexuálních menšin!
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 3
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
- Dal: 586 poděkování
- Dostal: 376 poděkování
Re: SBARVOUVEN: Nejsme festival sexuálních menšin!
Potom tam majú chybu. Mali by skôr napísať. Sme festivalom iba niektorých sexuálnych menšín. „Tých správnych.“ Lebo pokiaľ viem tak aj klasický homosexuál zameraný na dospelých je sexuálna menšina. Ako vždy tí čo chcú byť najviac tolerovaní, častokrát najmenej tolerujú iných.Gabriel Svoboda píše: Nejsme festival sexuálních menšin!
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 512 poděkování
Přijde mi to celkem sobecké a krátkozraké. Prostě se najednou cítí být víc než pedofilové? A co je ktomu vede?
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 12
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
- Dal: 467 poděkování
- Dostal: 300 poděkování
Ja by som to tak nevnímal. Festival vznikol ako projekt LGBT komunity na podporu presadzovania vlastných cieľov. Tým, že sa Praque Pride stal známym a zároveň aj stále viac spoločensky akceptovaným a prijímaným projektom, pre nich nevzniká žiadna povinnosť začleňovať do svojho programu stále ďalšiu agendu iných, povedzme aj príbuzných skupín.Jednorozec píše:Přijde mi to celkem sobecké a krátkozraké. Prostě se najednou cítí být víc než pedofilové? A co je ktomu vede?
Už aj z vyjadrenia organizátorov pred avizovanou účasťou (alebo po účasti...?) ČEPEKu na poslednom PP som vyrozumel, že síce rozumejú našim aktivitám a snahám, môžu s nimi aj sympatizovať, ale jednoducho majú svoj program a naberaním aj toho nášho, by jednoducho ohrozovali pomerne silnú pozíciu, ktorú si už vydobili. Otvorene, pre široké masy je jednoduchšie akceptovať pochod homosexuálov, ako pochod homosexuálov, pedofilov, zoofilov, nekrofilou či iných sexuálnych menšín pohromade. Nevnímam to tak, že by sa cítili byť niečím "viac", len proste ešte nemajú pozíciu, z ktorej by si mohli dovoliť zachraňovať "celý svet".
Možno aj pre nás bude v konečnom dôsledku lepšie, ak si svoj boj vybojujeme sami...
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Jako sexuální menšina se od nás distancují a vnímám to spíše pozitivně.Jeremy píše:Možno aj pre nás bude v konečnom dôsledku lepšie, ak si svoj boj vybojujeme sami...
Já se od nich také distancuji. Nevnímám se jako součást této komunity.
Nechci mluvit přímo o boji - ten nepřináší nikdy nic pozitivního, ale vnímám to jako náš samostatný, velký a nádherný úkol - stát se respektovanou a přijímanou součástí lidské společnosti.
Zdroj: http://www.novinky.cz/domaci/310823-prahou-prosel-pochod-homosexualu-prague-pride.html
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci a ženy
- ve věku od: 8
- ve věku do: 15
- Kontakt: e-mail: [email protected]
- Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
- Dal: 474 poděkování
- Dostal: 568 poděkování
Já jim to taky nějak nevyčítám, jen nevidím tu potřebu se negativně vymezovat (ne ve smyslu pedofilové jsou fuj ale ve smyslu my rozhodně nejsem akce pro pedofily). Navíc je vidět, že si vybraly skupiny, které jsou příjmány veřejností velmi špatně. Na poslední Pride už také říkali, že nejsou festival sexuálních menšin, ale v programu měli něco o asexuálech a měli tam Leather Zone, což je akce pro lidi zajímající se o BDSM (i když tedy pro ty homosexuálně zaměřené). Stačilo by, kdyby říkali, že je to svátek LGBT a až když by se je někdo ptal na menšiny, tak by řekli, že oni nejsou tak široce zaměření, že mají dost témat v rámci LGBT, že se soustředí na to, čemu nejlépe rozumí apod.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 512 poděkování
Já si prostě myslím, že ten kdo chce rovná práva a zacházení pro sebe, tak ho jaksi logicky nemůže upírat jiným, jinak si je nezaslouží.