Newsweek.pl: Jestem pedofilem (Małgorzata Sadowska)

Diskuze k filmu režisérky Veroniky Liškové a producenta Zdeňka Holého Danielův svět, který se zabývá problematikou pedofilie. K diskuzi zveme všechny, kteří dokument zhlédli nebo o něm slyšeli a chtějí se s námi podělit o své dojmy.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Newsweek.pl: Jestem pedofilem (Małgorzata Sadowska)

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

http://www.newsweek.pl/film-o-mezczyznie-ktory-zakochal-sie-w-chlopcu,artykuly,358535,1,z.html

„Zakochałem się w małym chłopcu” – wyznaje bohater „Świata Daniela”, dorosły mężczyzna, który nie tylko nie ukrywa uczuć, ale też twarzy. Kontrowersyjny czeski dokument o walczącym o zrozumienie pedofilu wkrótce zobaczymy w Polsce.

W jednej ze straszno-śmiesznych scen dokumentu Veroniki Liškovej grupka mężczyzn rozmawia o swoich emocjach. Spotkali się w pubie po pracy i wciąż mają na sobie służbowe bożonarodzeniowe przebrania: aniołów, diabłów, Mikołajów... Sztuczne brody, złote skrzydła, białe peruki, mikołajowe czapy i umazane twarze skutecznie chronią ich przed rozpoznaniem. „Nie fantazjuję o dzieciach, które znam”. „Bardzo lubię Marketę i to chroni mnie przed zrobieniem jej krzywdy”. „Kiedy myślę o sobie, jak miałem 15 czy 16 lat, cieszę się, że nie było wokół mnie żadnych małych dzieci, bo nie wiem, co by się stało. Byłem wtedy zupełnie niestabilny, a moje myśli zaskoczyły nawet seksuologa”. Dziwnie się tego słucha ze świadomością, że jeszcze przed chwilą w centrum miasta zabawiali maluchy.

W scenie w pubie Daniel siedzi w przebraniu diabła, pasującym do społecznych wyobrażeń na temat pedofila: monstrum, potwora, wcielenia zła.

Další text je dostupný jen po zaplacení.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.