90% ku 10%

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
vokoun

90% ku 10%

Nový příspěvek od vokoun »

Rozhodl jsem se nespamovat vlakno "jste tolerantni" a zalozit vlakno vlastni.

Jde o vami casto pouzivanou frazi : je dokazane, ze deti zneuzije 90% gynekofilu a 10% pedofilu.

Pokusim se na chvili zastavit a psat srozumitelne i pro Gabriela. Chtel bych, aby jste si uvedomili, ze nejsem vetrelec a zajima me vas nazor.

Takze ma otazka zni: uvedomujete si, ze vami pouzivane 90ti % zneuziti gynekofily a10% zneuziti pedofily je dosti ucelove? Pokud porovnate jake mame mnozstvi pedofilu a jake mbozstvi gynekofilu, tak jsou razem statistiky alarmujici vuci pedofilum?
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: 90% ku 10%

Nový příspěvek od Plyšáček »

Vokoune. Záleží na tom, zda budeme na danou problematiku pohlížet z hlediska počtu zneužitých dětí, nebo z hlediska pravděpodobnosti, kdo dítě zneužije.
Větší pravděpodobnost je, že dítě bude zneužito člověkem s jinou, než pedofilní orientací.
Zároveň však platí, že pokud bychom postavili do řady zástupce všech sexuálních orientací - od každé jednoho zástupce, je nanejvýš jasné, že pedofil bude tím nejpravděpodobnějším pachatelem sexuálního zneužití dítěte.

Významná je zde presumpce neviny. Zároveň je však i důležitá jistá opatrnost, pokud tušíme či víme, že je někdo pedofilně orientovaný, a přichází do kontaktu s dětmi.

Již jsem k tomuto psal v tématu Jste tolerantní?

Reagoval jsem na vokounovo vyčíslení dané problematiky a uváděl jsem svůj názor,...
Plyšáček píše:...že ačkoliv údajně 90 procent zneužitých dětí je zneužito nepedofilními pachateli, podíváme-li se na danou problematiku z jiného úhlu, u pedofila je mnohem větší pravděpodobnost, že zneužije dítě, než u gynekofila.
Odhadem dle Brichcína asi 75 procent pedofilů z svůj život "sexuálně sáhne" na dítě. To ještě nemusí být úplný a dokonaný akt zneužití.

Dle mého odhadu (je to jen odhad): Pedofil má 60 procentní "naději", že se dopustí nějakého sexuálního deliktu na dítěti. Gynekofil spíše mizivou - tak 0,3 procentní.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Já sem taky zkopíruju svou dřívější odpověď:

Zneužití by se neměla počítat po kusech, ale podle závažnosti. Ano, 1000 pedofilů možná spáchá deset zneužití, zatímco 1000 nepedofilů jen jedno. Ale jedno zneužití spáchané nepedofilem, který si neumí představit sex bez penetrace, nemá děti rád a nebere na ně ohledy, klidně může být stejně závažné jako deset zneužití spáchaných pedofily, kteří mají děti rádi a sex pro ně znamená jen osahávání genitálií. Takže pedofilové i nepedofilové jsou podle mě dětem stejně nebezpeční.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Nový příspěvek od Teenbl »

To s tou účelovostí je trochu složitější. Bez konkrétních čísel výskytu dané preference v populaci nelze dojít k žádným jasným závěrům. Kupříkladu odhady výskytu pedofilie v populaci se liší řádově. Konkrétní čísla bych musel dohledat.
Podle mého názoru má dané tvrzení především potvrzovat to, že ne každý člověk, který zneužije dítě, je pedofil, což mnohdy tvrdí media a dále pak má poukázat na to, že ne každý pedofil ubližuje dětem, což podle mě celkem dobře splňuje.
Tvrdíš, že by statistiky s ohledem na výskyt pedofilů byly alarmující? Proto neexistují žádné studie.
Ono totiž již samotný problém je, co považuješ za zneužití, na čemž se neshodují ani přední odborníci na danou problematiku.
Jistě všude argumentovat tímto názorem sexuologů není ideální, ale to už je spíš o konkrétních případech jak, kdo dané tvrzení v textu použije.
vokoun

Dobra. Ja nevim jestli 90% gynekofilu penetrovalo a nevim jestli 10% pedofilu penetrovalo. Myslim, ze to nevite ani vy. Kazdopadne se stal trestny cin z obou stran, ktery byl zaznamenan a mame tehdle krasnych 90% a 10%. Ja ty procenta logicky prevadim na pocet gynekofilu a pedofilu v CR na svete. Chapete o cem mluvim a dokaze mi nekdo z vas dat bez zbytecne omacky za pravdu?
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

Pokud počítáš zneužití na kusy, tak ti dávám za pravdu. Ale nedávám ti za pravdu v tom, že je správné ignorovat závažnost zneužití.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Teenbl

vokoun píše:Dobra. Ja nevim jestli 90% gynekofilu penetrovalo a nevim jestli 10% pedofilu penetrovalo. Myslim, ze to nevite ani vy. Kazdopadne se stal trestny cin z obou stran, ktery byl zaznamenan a mame tehdle krasnych 90% a 10%. Ja ty procenta logicky prevadim na pocet gynekofilu a pedofilu v CR na svete. Chapete o cem mluvim a dokaze mi nekdo z vas dat bez zbytecne omacky za pravdu?
Ty statistiky nevychazejí z policejních ani justičních zdrojů, jsou to pouze odhady sexuologů na základě mnohaleté praxe. Víš jaký je počet pedofilů v Česku? Pokud ano, tak jsi asi jediný. Kdybych si chtěl dál rýpnout, počítáš mezi pedofily kupříkladu i efebofily či hebefily? někdo je schopen je tam počítat a už máme opět problém v terminologii daného tvrzení.
vokoun

Pak je tedy 90%ku10% o nicem a v podstate nic nerikajici. Neni o co se oprit. Staci tedy rici jen: zneuziva deti jak pedifil, tak gynekofil. ?
Teenbl

No ono ten poměr je i tak zajímavý, protože kdybys tvrdil, že je to oboji, tak by to mohlo být klidně 80:20 pro pedofily, což by zas znamenalo úplně jiného.
Plyšáček
Na trestné lavici
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Nový příspěvek od Plyšáček »

Možná byste si mohli přečíst ještě jednou - nebo alespoň jednou, můj příspěvek výše.
Musíme se domluvit, co chceme v tomto vlákně řešit:
1. Poměr pedofilních a nepedofilních pachatelů sexuálního zneužití dítěte.
2. Náchylnost jednotlivých orientací k sexuálnímu deliktu na dítěti.
3. Stupeň psychického ublížení, míru fyzického poškození a brutalitu sexuálního deliktu s přihlédnutím k jednotlivým sex. orientacím, resp. deviacím.
Plyšáček píše:Záleží na tom, zda budeme na danou problematiku pohlížet z hlediska počtu zneužitých dětí, nebo z hlediska pravděpodobnosti, kdo dítě zneužije.
Za mě:
Odpověď k 1: Uvádí se 90 nepedo ke 10 pedo. Osobně si myslím (pouze domněnka), že to může být mírně vyšší v neprospěch pedofilů.
Odpověď k 2: Pedofilie je samozřejmě nejnáchylnější. Hodně však rozhoduje celkový charakter osobnosti, míra sebeovládání, aktuální stav, věk, informovanost a příležitost k činu.
Odpověď k 3: Rozhodně jsem přesvědčen, že pokud se nejedná o sadistického pedofila, "dokáže" dítě zneužít s nejmenšími negativními následky. Když už zneužívá, ze všech sexuálních variací to "umí" nejlépe (nejcitlivěji) - protože má k tomu "vlohy" a akt provádí často spíše na úrovni dětské sexuality.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
vokoun

Vite, uvadite 90 ku 10. Ale co je za tim? Z jakeho vzorku? Jak zavazne? O co se oprit? Vzdyt je to silne zavadejici..
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Dal: 585 poděkování
Dostal: 376 poděkování

Nový příspěvek od Filip »

Každý páchateľ čo zneužije dieťa a je chytený ide na sexuologické vyšetrenie, kde pomocou PPG a rozhovoru sexuológ zisťuje či je páchateľ pedofil, hebefil alebo efebofil, respektíve sa zisťuje jeho sexuálna preferencia. Ak je pedofil, hebefil alebo efebofil , tak dostáva nižší trest, sa na neho prihliada ako na chorého. V drvivej väčšine sú však páchatelia jedinci, ktorých sexuálna preferencia sú dospelý ľudia. Nie je isté či ide o 90% ku 10%, alebo 80% ku 20% či 95% k 5%. Ale na základe vyšetrení páchateľov sa zistilo že väčšinou sa zneužitia dieťaťa dopúšťajú ľudia, ktorí sú zameraný na dospelých.
MarkM
Registrovaný uživatel
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P
Dal: 156 poděkování
Dostal: 102 poděkování

Nový příspěvek od MarkM »

Mě ten poměr moc ani nezajímá, podle mě nezáleží na orientaci, ale na člověku.
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

Zas budu částečně psát, co už jsem napsal jinde dříve.

Kdyby pedofilů bylo mezi zneužívači víc než 10 %, mělo by taky víc než 10 % zneužívačů dostávat ochrannou sexuologickou léčbu. A to neodpovídá skutečnosti. Když si na http://cslav.justice.cz/InfoData/statisticke-rocenky.html stáhnu Ročenka třetí část - statistická ročenka kriminality 1. část 2014, kde jsou údaje za rok 2013, tak na straně 110 vidím, že v ČR bylo za pohlavní zneužití (§ 187) celkem 297 odsouzených a z toho jen 24 dostalo sexuologickou léčbu, tedy 8 %. 92 % by tedy mělo být nedeviantních. A to jsou údaje pouze za (dobrovolné) pohlavní zneužití. Nemáme údaje o (nedobrovolném) znásilnění dítěte, kde bude nepedofilních pachatelů určitě víc.

K tomu se ovšem sluší dodat velmi zajímavou Hostovu oponentní reakci na můj předchozí odstavec: http://www.pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=3428&p=21052#p21052
Jeremy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 12
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
Dal: 467 poděkování
Dostal: 300 poděkování

Nový příspěvek od Jeremy »

vokoun píše:Vite, uvadite 90 ku 10. Ale co je za tim? Z jakeho vzorku? Jak zavazne? O co se oprit? Vzdyt je to silne zavadejici..
Celá táto Tvoja polemika mi príde trochu umelá. Pri spomínanej štatistike ma ani nenapadlo, že by sa z nej dal vyvodiť dôsledok o väčšej nebezpečnosti nepedofilne orientovaného jedinca voči deťom, ako je to u pedofila. Naviac sa domnievam, že väčšina Ľudí to tu chápe podobne. Celé je to len argument voči zažitím predsudkom, že deti zneužívajú iba pedofili a tak každý sexuálny útok na dieťa je akt pedodofila. Dokazuje (ak budeme údajom dôverovať), že zďaleka nie každý sexuálny delikt voči dieťaťu, môžeme bez hlbšieho záujmu prisudzovať pedofilom. Naopak, ak sa začneme konkrétnym činom vážnejšie zaoberať, je vysoká šanca, že páchateľom nebol pedofil.
Teenbl

Filip píše:Každý páchateľ čo zneužije dieťa a je chytený ide na sexuologické vyšetrenie, kde pomocou PPG a rozhovoru sexuológ zisťuje či je páchateľ pedofil, hebefil alebo efebofil, respektíve sa zisťuje jeho sexuálna preferencia. Ak je pedofil, hebefil alebo efebofil , tak dostáva nižší trest, sa na neho prihliada ako na chorého. V drvivej väčšine sú však páchatelia jedinci, ktorých sexuálna preferencia sú dospelý ľudia. Nie je isté či ide o 90% ku 10%, alebo 80% ku 20% či 95% k 5%. Ale na základe vyšetrení páchateľov sa zistilo že väčšinou sa zneužitia dieťaťa dopúšťajú ľudia, ktorí sú zameraný na dospelých.
No k tomuto se hodí připomenout přesnost ppg testu, která je podle mnohých zdrojů zhruba 50%, a není výjimkou, že ti na jednom testu ppg vyjde něco jiného než na ppg testu za půl roku. Znám například pár pedofilů, kterým to na ppg testu nevyšlo.
vokoun

Rikate, ze 90 ku 10 je vyjadreni nejakych lekaru ci lekare.Muzete mi sem nekdo hodit link? Chtel bych si o tom precist vice. Dekuji.
Teenbl

dodo
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 0
ve věku do: 90
Výkřik do tmy: Cítím se spasen :D
Dal: 82 poděkování
Dostal: 39 poděkování

Nový příspěvek od dodo »

Gabriel Svoboda píše:Já sem taky zkopíruju svou dřívější odpověď:

Zneužití by se neměla počítat po kusech, ale podle závažnosti. Ano, 1000 pedofilů možná spáchá deset zneužití, zatímco 1000 nepedofilů jen jedno. Ale jedno zneužití spáchané nepedofilem, který si neumí představit sex bez penetrace, nemá děti rád a nebere na ně ohledy, klidně může být stejně závažné jako deset zneužití spáchaných pedofily, kteří mají děti rádi a sex pro ně znamená jen osahávání genitálií. Takže pedofilové i nepedofilové jsou podle mě dětem stejně nebezpeční.
Gabrieli ale podle Dr. Zvěřiny a Brichcíma z 1000 pedofilů 750 zneužije sexuálně dítě.....
Ano, je to údaj který vychází z jejich klinické studie. On totiž přeci pedofil pokud zneužívá tak to nědělá násilně a potom nedochází k odhalení atd... Proto tomu údaji věřím a myslím, že odpovídá skutečnosti. Přeci pokud by to bylo opačně postrádal by čepek jako preventivní místo smysl. :D
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1724 poděkování
Dostal: 3602 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

To bych chtěl vidět, kde Brichcín vzal 1000 pedofilů jako reprezentativní vzorek populace pedofilů, když o většině pedofilů sexuologové nic nevědí - z 36 respondentů výzkumu Karla Žáka 64 % sexuologa nikdy nenavštívilo!
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙