Jsem rád, pokud holčičky nějaké vlasy mají.
Nevadí mi vlasy mokré, preferuji však suché a voňavé, případně provoněné potem. Nesnáším ve vlasech přípravky proti vším.
Každé holčičce sluší něco jiného. Vlasy, jejich délka, způsob růstu a jejich úprava značnou měrou dotvářejí celkový vzhled a dojem. Některé holčičce sluší mikádo, jiné ofinka, zatímco jiné by zase vůbec neslušela.
Znám jednu čtyřletou holčičku, která má snad nejhustší vlasy na světě - culík téměř nesevřete dospělou dlaní. Naopak znám i šestiletou, která má vlásky jako dvouletá. Každý jsme jedinečná bytost a je to tak v pořádku.
Vadí mi, když rodiče střihají - spíše vyholují, holčičku na ježka a téměř dohola - snad z praktických důvodů nebo ze strachu ze vší.
Líbí se mi všechny barvy vlasů - přírodní. Uměle zbarvené pramínky toleruji, ale spíše kritizuji.
Maličké blondýnky pro mne mají zvláštní kouzlo, pokud mají vlásky lehce zvlněné či načesané nahoru do "vodotrysku".
U předškolních (5-7) preferuji dlouhé vlasy bez ofiny, u starších spíše s ofinou. Ale jde spíše o celkový typ a tvar obličeje.
Již odedávna - od mých pedagogických prvotin, se vyžívám v česání a vytváření neobvyklých účesů a tvůrčího umění na hlavách děvčátek.
Po deseti letech praxe jsem se konečně naučil plést copánky - zatím jen jednoduché. Těším se, až mě někdo naučí plést ty složité - ruské (viz. účes Julije T.). Ty mě berou. Jinak mě fascinují dva copánky do stran. Zajímavě vypadají i zvednuté. Viz. obrázek:
Dnes mám na česání mnoho kolegyň. Ale pro radost si vždy nějakou zájemkyni odchytím a hraji si s její úpravou. Potřebuji na to vždy velké množství gumiček a sponek. Ze skřipečků někdy dělám hotové řady. Na ničem nešetříme. Čelenky jsou praktické, ale někdy méně vkusné a často padají - zvláště, pokud začne dívenka příliš vyvádět. To už mi přijdou efektnější princeznovské korunky - čelenky.
Rozpuštěné vlasy ve výchovném procesu nemám rád, zato je rád projíždím při soukromých hovorech. Někdy využívám cop či culík k mírnému záklonu.
Květiny ve vlasech jsou vždy nádherné - ale nemám rád příliš velké a umělé. Věnečky zbožňuji - navíc symbolizují panenství.
Modely, které se mi opravdu hodně líbí:
A jako poslední ukázku nádherného slavnostního účesu si prohlédněte moji avatarku z boku.